A
anaveno
Гостин
од бегање стигнале до Кавказ..
сегде појди,во Гегеланд дојди...
сегде појди,во Гегеланд дојди...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
da be..Jas licno imam nad 500 rodnini vo Turcija, i sekoja godina odime kaj niv, i tie doagjaat kaj nas. Super e , uste se drzime. Vo Istabul ima celi naselbi so albanci. Ima naselbi i ulici nareceni po albanski sela od kade sto dosle.
Епа ги пцуете Балистите, демек македонци тепале.
Него, вујко ми, и вујко ти може што сакаат да ни кажуваат. Но реално гледано, вујко ми знам кај е роден. И знам кај завршил. Така да логиката е здрава тука, нели?
за жал..нема да можам да одам (скоро) во Турција..Турците имаат најубаво запишано. Затоа и за брзо време ќе добиеш скенирани материјали од Турската архива. Работам на случајот
Да се гордееш со Балистите, е како да си Србин, и да се гордееш со Четниците, или да си Хрват, и да се гордееш со Усташите...Сите се исти гомна...тепале и свои и туѓи.Епа ги пцуете Балистите, демек македонци тепале.
Него, вујко ми, и вујко ти може што сакаат да ни кажуваат. Но реално гледано, вујко ми знам кај е роден. И знам кај завршил.
Вујко ми е роден во Штип, а завршил како службеник во сенатот во Берлин...пред 40 години и уште е таму...Замисли.
Добро така било ама бројката од 6 милиони е невозможна. Како што реков, 6 милиони е речиси една третина од населението на СФРЈ. Исто како една третина од СФРЈ да се отсели и никому ништо. А ако протерале 6 милиони, зошто не ги протерале останатите 1-2 и немаше да има проблеми на поранешните СФРЈ простори со Албанците. Зошто не ги протерале останатите, или барем асимилирале, нешто така ??ете како убаво си знаеш. Така и јас си знам дека дел од мојата фамилија биле протерани за Турска. Така да муабетот дека од Албанија се населиле во Југославија поради режимот на Енвер Хоџа, не држи вода.
И пак...6 милиони е преголем број за да „поминат“ незабележително...
Иста судбина бе братче, ама сега на различна страна на фронтот. На дедо ми му го смениле презимето од -ВСКИ во -ПУЛОС. Јебеш га, грчка чизма.Што мислиш, македонци не биле протерани во почетокот на 20ти век па навака, или па асимилирани?