Што знаеме за Ѓoрѓија Кастриот од Кроја?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Vikaj me kako saka, toa ne ja brise vistinata, koja e edna i edinstvena, a toa e deka ti ne si ilir ili dardanec, tuku kavkazec, a deka jas sum makedonec.

Затоа и не се замарам. Знам што сум. Мене барем никој не ме негира. Освен тие што се во заблуда за самите себеси.

Се е тоа убаво, само не еубаво да се преземаат некои чувашки насоки во естаблирање сопствен идентитет, како што некои албански членови на кајгана го прават тоа.

А македонските членови подобри се? Да негираат постоење на албанскиот идентитет? И после боли кога го негираат постоењето на македонскиот, па пијат банови.
Како што кажав, почитувај, за да бидеш почитуван.

Ако си забележал убаво, ниту едне адмминистратор не толерира ширење меѓуетнички омрази и провокации, без оглед на етничката припадност на сторителот, сите тие попиваат соодветна казна за стореното.

Друго е ние што си се курцаме.

П.С. голем дел од многуте забегани постови се само одговор на провокации од дарданиа, Албоз и слични.
Оние македнци кои кењаат без причина се одамна на ладење.

Нешто не ќе да ми делува така...палење, етничко чистење, кучиња, ова она, сеуште се читаат. Него нема врска, не ми беше тоа поентата.

Мислете си дека Кастриот бил Македонец. Турците убаво си го имаат тоа запишано. Исто како што имаат евиденција со име и презиме за 6 милиони албанци протерани од територијата на Југославија. И тие се негираат нели? Не постоеле албанци на овие територии. Тито не донел во Скопје...

Нејсе. Фурајте даље.

П.С Да де, баш дека сте админи и се курцате, не е баш некоја убава слика.

Римз...Кажа малку „тешки“ зборови...

Можеш ли да го докажеш тврдењето дека биле протерани 6 милиони Албанци од Југославија??

И како тоа никој не ги приметил?!

Колку за инфо: Наводно 6 мил. евреи се убиени во 2 с.в. ...цел ебан свет знае..уште име и презиме што не не натерале евреите да ги учиме, а они, гарант им знаат и тоа :) Туку...друго беше.

Дај докази, документи, било што за ти 6 мил. албанци...

П.С. Турците имаат најубаво запишано. Затоа и за брзо време ќе добиеш скенирани материјали од Турската архива. Работам на случајот :wink:

Ne se proterani 6 milioni, no se pretpostavuva deka nivniot broj momentalno se dvizi od 3-6 milioni. Jas sekogas pisuvam deka se 3 milioni . Ova e minimalnata brojka. Jas licno imam nad 500 rodnini vo Turcija, i sekoja godina odime kaj niv, i tie doagjaat kaj nas. Super e , uste se drzime. Vo Istabul ima celi naselbi so albanci. Ima naselbi i ulici nareceni po albanski sela od kade sto dosle.

Ne se proterani 6 milioni, no se pretpostavuva deka nivniot broj momentalno se dvizi od 3-6 milioni. Jas sekogas pisuvam deka se 3 milioni . Ova e minimalnata brojka. Jas licno imam nad 500 rodnini vo Turcija, i sekoja godina odime kaj niv, i tie doagjaat kaj nas. Super e , uste se drzime. Vo Istabul ima celi naselbi so albanci. Ima naselbi i ulici nareceni po albanski sela od kade sto dosle.
Па што знам 6 милиони ќе да се многу. Еве СФРј имала 20 милиони луѓе. 6 милиони се повеќе од една четвртина население на СФРЈ, а кога ќе се вклучат сите Албанци значи Албанците во СФРЈ сочинувале една третина население ?? За ова немам појма што се случило само некако не е логично.

Em de, ima nad 6 milioni makedonci po svetov, registrirani, ebate belja. I, so kapa na kurojte site.

Golem kelepur kolku ima albanci ili makedonci nadvor i kade se, koga doma se isklavme i iskrvivme.

Crna zemja sade krv nasa nevina natopivme. Nad nas sal zulum do zulum, a seme makedonsko trvi, trae, kaj i da go frlis ke nikni, ke potera i nikogas nema da zagini se dur eden ima taka sto se veli i kazuva.

Римз...Кажа малку „тешки“ зборови...

Можеш ли да го докажеш тврдењето дека биле протерани 6 милиони Албанци од Југославија??

И како тоа никој не ги приметил?!

Колку за инфо: Наводно 6 мил. евреи се убиени во 2 с.в. ...цел ебан свет знае..уште име и презиме што не не натерале евреите да ги учиме, а они, гарант им знаат и тоа :) Туку...друго беше.

Дај докази, документи, било што за ти 6 мил. албанци...

П.С. Турците имаат најубаво запишано. Затоа и за брзо време ќе добиеш скенирани материјали од Турската архива. Работам на случајот :wink:

Да, 6 милиони албанци се протерани за време на Југославија, не сите одеднаш офкорс. Демирел јасно и гласно на телевизија сам си кажа. Такво нешто е евидентирано. Албанското лоби во Турска, иако ретки се тие кои сеуште го знаат јазикот, си го знаат потеклото.
Турците тоа не го негираат, не се обидуваат да не направат од Кавказ, они јасно си го знаат тоа. Исто како што си го признаваат Али Сами Јен како син на Сами Фрашери, албански писател, човек кој сите македонци го сметаат за турчин, самите турци го паметат како албанец, итн, итн. Тешки зборови кажав, да, та преку таквото од вреџање и обидување на бришка на албанската историја. Проработи на случајот, со задоволство ќе продискутираме. Ако ти треба помош, кажи, сите вујковци ми се во Турска, ќе средиме нешто.

Дечки , меѓу моите роднини имам и двојници на Гадафи и на Били Ајдол,разбираш.Немам јас проблем со никого .Додека не почне да ми докажува што треба да бидам.Е, тоа сама си одлучувам.

Фала им на оние кои инсистираа дека не постојат Македонци.Пред нив баш и не ми беше битна националноста.Инает пусти..

Се откажуваме ние од с`е-туѓи биле зборовите , хероите,религијата, говорот ,носиите,териториите...ако, па кај наши луѓе одат(генетски).

Такво нешто е евидентирано.

Каде е евидентирано? Постои ли документ? Југославија еве ја, пред некое време се распадна...и ти си роден Југословен.

Мора да има штембил за тие луѓе, голема бројка е тоа да остане незабележана...ако е вистинита.

Башка, јас како што знам, Албанците беа помасовно примани во Југославија, кога бегаа од режимот на Хоџа. Од кај испадна сега реверзибилна работава??

Туку, остај тоа, ги знам јас и Наим Фрашери, и Сами Фрашери, не му се мисли за тоа...мисли му се што 90% од Албанците не знаат за нив, ниту пак прочитале нешто од нив. :smir:

Каде е евидентирано? Постои ли документ? Југославија еве ја, пред некое време се распадна...и ти си роден Југословен.

Туку, остај тоа, ги знам јас и Наим Фрашери, и Сами Фрашери, не му се мисли за тоа...мисли му се што 90% од Албанците не знаат за нив, ниту пак прочитале нешто од нив. :smir:

Демирел, јасно и гласно на ТВ кажа сам. Вујко ми кој е таму од 50тите години, исто така ми потврдува за 3 милиони луѓе. Само да потенцирам, реверзибилноста на тоа дека албанците биле донесени во Југославија...6 вујковци имам во Истамбул само. Уште 4-5 братучеди во Измир. Нејсе, нема везе. Реалноста е таа, и запишано си постои, и поколениа си знаат кај им се роднините, и од каде отишле таму.
А за Наим и Сами Фрашери, тоа што албанците (неколкуте) не знаат за нив, ич око не ми трепнуе, тие не ни заслужуваат да се албанци. Него зборуваме за народ, а не за неедуцирани стоки. Покрај многу други места, и на овој истиов форум е негирана нивната етничка припадност. Тоа ми беше муабетот. Турско име имале, турци биле.
А за тоа со вујковците, најсериозен сум, ете Истанбул кај е, ќе одиме на ајран и лахмаџун, башка турчинките не се лоши. Ќе правиме една седенка. Ќе се увериш самиот.
Да не беа србите, многу посреќни ќе бевме. Тоа веќе е друг муабет.

Демирел, јасно и гласно на ТВ кажа сам. Вујко ми кој е таму од 50тите години, исто така ми потврдува за 3 милиони луѓе. Само да потенцирам, реверзибилноста на тоа дека албанците биле донесени во Југославија...6 вујковци имам во Истамбул само. Уште 4-5 братучеди во Измир.
И мене вујко ми може да ми кажува мноогу работи, ама немора да значи дека се точни, така?

Сепак за толкава маса на народ, епа извини друже, ама досега ќе излезеа милијарда извештаи само од западот...за тоа како се однесувала Југославија кон потиснатите Албанци...зошто нема такво нешто? Кај се документите?
Да не беа србите, многу посреќни ќе бевме. Тоа веќе е друг муабет.
А тек да не беа бугарите и грците :)

Епа ги пцуете Балистите, демек македонци тепале.

Него, вујко ми, и вујко ти може што сакаат да ни кажуваат. Но реално гледано, вујко ми знам кај е роден. И знам кај завршил. Така да логиката е здрава тука, нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom