Што знаеме за Ѓoрѓија Кастриот од Кроја?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ako albancite gi izmislile germancite, vam ve izmisli Tito. Toa go vikaat vo site forumi na bivsite YU republiki. Mozes da se setas po nivnite forumi i da citkas.

Ako albancite gi izmislile germancite, vam ve izmisli Tito.

Тито е германски шпиун, само ти тоа нема никогаш да го разбереш.

Си се прашал ли некогаш зошто Македонците се бореа на Срем ?????

Додека вие бевте со нацистите - баликомбетар - балисити.

Кај беа алибабовците до пред 100 години.

Туку да не одиме офтопик. Дајте еден оригинален документ од самиот Искендер и да речеме да бе у право се лугево.

Како тоа тој да биде православен а вие немате ни еден православен, или сте католици или муслимани. Како така го немате во ниту една црква. Ако прифаќате дека сте биле претходно дури и православни, зошто ги палите црквите, во Алибабанија се е лом направено.:tapp:

Слушам и Св. Наум бил алибабан:pos2:

Тито е германски шпиун, само ти тоа нема никогаш да го разбереш.

Си се прашал ли некогаш зошто Македонците се бореа на Срем ?????

Додека вие бевте со нацистите - баликомбетар - балисити.

Кај беа алибабовците до пред 100 години.

Туку да не одиме офтопик. Дајте еден оригинален документ од самиот Искендер и да речеме да бе у право се лугево.

Како тоа тој да биде православен а вие немате ни еден православен, или сте католици или муслимани. Како така го немате во ниту една црква. Ако прифаќате дека сте биле претходно дури и православни, зошто ги палите црквите, во Алибабанија се е лом направено.:tapp:

Слушам и Св. Наум бил алибабан:pos2:

Tito germanski spiun, neli se borel protiv germancite ? Albancite do pred 100 godini ziveeja vo Bitola, Ohrid, vo Vranje , Pirot , se do Prokuplje ( Nis) , albancite ziveeja vo Chameria, Vo Crna Gora, i vo Novi Pazar. So razni akcii i podelbi uspeeja da gi stesnat na mnogu pomali granici od onaa sto bile.
Ima dovolno dokazi deka on e albanec, samiot fakt sto vojuval za Albanija, se vratil vo negovata tatkovina...

Sto zboruvas be ?? Vo Albanija 20% od naselenieto se pravoslavni, 10% katolici , ostanatite muslimani , iako se pretpostavuva deka 50% od naselenieto se ateisti. A za crkvite se palat od toa sto lugjeto gi mislat za srpski, posto oni gi zele tie crkvi.
Sv. Naum albanski manastir, se dodeka Kralot Zog , ne izvrsil zamena na teritoriite, nekoj del dobil od Srbija, dodeka ovoj del i go predal na Srbite.

Tito germanski spiun, neli se borel protiv germancite ?

Не се труди, ова не го разбираш.

А инаку територија алибабанците немале се до 1912, така што нема што припагал ваму таму.

А пред тоа МАКЕДОНИЈА се протега преку цела алибабанија, ОТОМАНСКА МАКЕДОНИЈА, само и ова нема да го разбереш. Некое врем Турците го бранеле употребувањето на името Македонија, има и документ за тоа.

Вас никаде ве немало на купче (не сте домородни) Турците ве населувале по потреба за контрола на рисјаните. Потоа Австроунгарија пак ве користи за пак да има удел во Балканот.

А истото и денес се случува.

Не се труди, ова не го разбираш.

А инаку територија алибабанците немале се до 1912, така што нема што припагал ваму таму.

А пред тоа МАКЕДОНИЈА се протега преку цела алибабанија, ОТОМАНСКА МАКЕДОНИЈА, само и ова нема да го разбереш. Некое врем Турците го бранеле употребувањето на името Македонија, има и документ за тоа.

Вас никаде ве немало на купче (не сте домородни) Турците ве населувале по потреба за контрола на рисјаните. Потоа Австроунгарија пак ве користи за пак да има удел во Балканот.

А истото и денес се случува.

hihihi, Imas dokaz deka albancite se borea veke koga turcite probaa da ne okupiraat ( Skenderbeu, Kruja, Albanija) , a kaj ste vie ? ( te molam ne gi spomnuvaj Goce Delcev i ostanatite, koi grobivite gi imaat vo Bugarija)
Makedonija ne postoela voopsto, makedonci uste pomalku. Ne se slusnale voopsto od Aleksandar se do Goce Delcev ( a i ovoj nesto so bugarite)...
Nemate vrska so antickite. (tocka)

Goce Delcev i ostanatite, koi grobivite gi imaat vo Bugarija
Колку за информација на твојата неписменост и прототилак, гробот на Гоце делчев е во Скопје. Во атарот на црквата Свети Спас.

Колку за информација на твојата неписменост и прототилак, гробот на Гоце делчев е во Скопје. Во атарот на црквата Свети Спас.

Pa tolku mnogu gi ima vo Bugarija, so grobovi , gradovi , ulici, instituti, sto mislam deka cela Makedonija e vo Bugarija.

Pa tolku mnogu gi ima vo Bugarija, so grobovi , gradovi , ulici, instituti, sto mislam deka cela Makedonija e vo Bugarija.

Не само во бугарија, туку и во цела алибабанија.

И дајте веќе еднаш оригиналче, доста веќе зелени ...

Ангпу, Дарданов дава одговор на тоа КАДЕ СЕ РАСПРОСТРАНЕТИ МАКЕДОНСКИТЕ ТОПОНИМИ :)

А и убаво му кажа...И во Алибабанија :)

Не само во бугарија, туку и во цела алибабанија.

И дајте веќе еднаш оригиналче, доста веќе зелени ...

Кое ориџинале го бараш? Сте се фатиле за неговата вера, па он бил Македонец. Да, Скендербег не бил муслиман, биг дилдо. Но затоа се борел за Албанија, и затоа негов наследник бил Лек Дугаѓини. Не бил Никола Карев, или некој македонец, туку еден единствен Лек Дугаѓини. Не ја гледам јас логиката македонец да војува за Албанија, да ја ослободи, и да ја предаде на албанец на тацна, ете ти го на, бујрум.

Сум кажал, ете ти пак ќе ти кажувам. Скендербег бил земан јеничер од албанска фамилија, турците го знаат, и го признаваат тоа. Такви записи има во турските архиви. Дека мајка му не била албанка, не била. Сестра му со србин се земала, да. Немала албанска азбука, користеле луѓето словенска. ДА. Православна црква имало на целиот регион, како припадници на таа вера, одговараат пред Големиот, во истата православна црква, затоа и записите по тие цркви се на словенски јазик напишани.
Ама па најголема глупост е да кажеш дека некој припаѓа на некој етникум, само поради верата.

Уште една работа. Почитувај ме, ќе те почитувам. Јас не пљукам дека Гоце Делчев бил Бугарин. Не им верувам на Бугарите, ви верувам на вас. Албанците не пљукаат по историјата на македонците...ама веруј, малце фали..
Не знам зашто цело време се обидувате да го негирате постоењето на албанците низ вековите. Кога тоа си е факт! И мајка Тереза не е албанка нели? Дека била рисјанка...а па во Ватикан со нејзини зборови напишала низ мене тече албанска крв. Него ај, да не го тупам...
Се согласувам дека постои некоја спојка помеѓу албанците и македонците низ историјата....ама гледам никој не е спремен на такво нешто да си признае, на некој му одговара така да се препукуваме. Епа бујрум...Јас сум од Кавказ, и сум албанец донесен на сила во овие предели, за да се замарам со бугари, кои се нарекуваат Македонци...

Бива вака?

Многу убаво кажа, да не се меша вера и јазик со припадност, затоа треба полека да се разработува проблемот.

И сам знаеш дека со тебе ќе се разбереме.

A be Rymz, dobro e da priznaes deka si od kavkaz nasila donesen.

Jebiga, odamna bilo, sega si tuka i ajde da ne ja pravime golema.

A be Rymz, dobro e da priznaes deka si od kavkaz nasila donesen.

Jebiga, odamna bilo, sega si tuka i ajde da ne ja pravime golema.

Да де, одамна било, уште од 2ри век како Албанои не има по записи, јебига...Ама како што реков, ќе ве викам б'лгари, да се поистоветува почитта. Може? :)

Од целата калакурница, од толку народ, нашле македонците да негираат постоење на албанска историја, а едвај 1.5 миљона ги има во Македонија. Молим лепо. Само во турска се официјално запишани 6 миљони албанци. Според турците, не тропам од памет. Демирел сам си кажа.

Ангпу. Така е, можеме да се разбереме, ако зборуваме на културно ниво. Да ме негираш дека постојам (негирање историја) не е културно ниво. Погледни албанската народна носија, и носијата на мијаците, и веќе е јасно дека има некоја конекција. Уште од времето на илирите, и античките македонци, постоела таа конекција. Па и во поново време, почеток на 20ти век. Грб до грб се бореле албанците и македонците. Кој го тоа направи, да се мразиме...може да заклучиме периодот КОГА сме почнале да се мразиме, и да ни стане јасно.

Но нација и вера не смее да се меша. А вие на темава токму тоа го правите.

Vikaj me kako saka, toa ne ja brise vistinata, koja e edna i edinstvena, a toa e deka ti ne si ilir ili dardanec, tuku kavkazec, a deka jas sum makedonec.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom