Предлог за уставно име што НЕ СМЕЕ да се прифати

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
АБЕ МОРЕ СУРТУЦИ НИЗАЕДНИ!!!!! Сега во ООН графите за народ и јазик стојат празни под назнака фиром. Со овој предлог се попотлнува тука Македонски Народ и Македонски Јазик. Уставното име никој не го менува. Тие што не признале и даље ќе бидеме за нив РМ. Еднинствено Фиром се мења со РМ-СК!!! НЕ БИДЕТЕ ТАКВИ ШАРЛАТАНИ. Ова треба уште вечер да се прифати!!!
Па ако биде овој последниов предлог на Нимиц таков да не се менува уставното име, туку само името кое ќе се користи за мегународна употреба и билатерални односи со Грција, т.е. да се употреби двојната формула, ОК ке биде и мислам дека ќе биде прифатливо од наша страна, ама тешко дека така ќе биде работата. А и ние тоа да го прифатиме, не значи дека и грците ќе прифатат, и плус на крај никој нема дадено никаква изјава каков е предлогот на преговарачов, така да мојме само да си нагаѓаме...

чекај чекај... Кој го спомна ова? 1.000.000 страни отворив никаде не го видов ова. Ако е ова вака, тогаш може да се прифати одма! Па ке не признаат уште неколку држави под уставното име особено ко ке им скурчи од досадувањето на Грците!
Тоа важи само ако НЕ СЕ ПРОМЕНИ уставното име, а ако го променат, заеби, сите по новото име ќе не викаат пошо така би било правилно.
Тие сега што не викаат Република Македонија не викаат така првенствено затоа што уставното име ни е Република Македонија а ФИРО е само ‘‘привремена‘‘ референца.

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
АБЕ НИКОЈ НЕ МЕЊА УСТАВ!!!АБЕ НИКОЈ НЕ МЕЊА УСТАВ!!!АБЕ НИКОЈ НЕ МЕЊА УСТАВ!!!АБЕ НИКОЈ НЕ МЕЊА УСТАВ!!!АБЕ НИКОЈ НЕ МЕЊА УСТАВ!!!АБЕ НИКОЈ НЕ МЕЊА УСТАВ!!!АБЕ НИКОЈ НЕ МЕЊА УСТАВ!!!АБЕ НИКОЈ НЕ МЕЊА УСТАВ!!!АБЕ НИКОЈ НЕ МЕЊА УСТАВ!!!АБЕ НИКОЈ НЕ МЕЊА УСТАВ!!!АБЕ НИКОЈ НЕ МЕЊА УСТАВ!!!АБЕ НИКОЈ НЕ МЕЊА УСТАВ!!!АБЕ НИКОЈ НЕ МЕЊА УСТАВ!!! РАЗБЕРЕТЕ. САМО ФИРОМ СЕ МЕНУВА. Ене ја прееска Бакојани мрчеше на тв. Ова е најбоњи предлог до сега. МЕне ми е смачено веќе да бидам фиромец. Сега ни се нуди можност да бидеме Македонци!!!!

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
1307 гони се у пичку матер!!! КОГА ЌЕ НЕ ПРИЗНАЕ ГРЦИЈА ПОД УСТАВНО ИМЕ ЈА ЌЕ ИДАМ НА РАЦЕ ОД ТУКА ДО СОЛУН!!!!!!!!111111

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Да... Ке трпиме уште кознае колку време, за на крај да не испадне ништо од работата. И што? кој ке земи бугарски пасош, кој србски, кој Албански, сите соседи ке влезат во Е.У. и нато, и Македонија едноставно ке се подели. Сами ке си ги преместиме границите!

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
efendi...кока, амфетамин, лош трип...шо од нив пиле?

Дај не булазни, смири адреналинот и убаво информирај се, па после терај у три лепе...

Dzish напиша:
Да... Ке трпиме уште кознае колку време, за на крај да не испадне ништо од работата. И што? кој ке земи бугарски пасош, кој србски, кој Албански, сите соседи ке влезат во Е.У. и нато, и Македонија едноставно ке се подели. Сами ке си ги преместиме границите!
Немој вакви "апокалиптични" сценарија...Не дозволувај разни Едварди и наши таканаречени експерти да те убедат у тоа. Нема да биде така.
Све е тоа само пропаганда за да попуштиме.

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Трпение спасение
АААААјдеееее БЕЕЕЕ?!?!? Да ти текнеше малце порано!!!!!!?? Токму таа поговорка не донесе до овој момент да имаме волку поволен предлог!!!! п.с. Не планирам повеќе да реплицирам. Ти седи си во тињата на национализмот, а ја ке мавнам едно узо у знак на добрососедски односи. Нејќам повеќе да имам непријател на граница, нејќам да бидам дел од едно невидливо ембарго, сакам да имам пријатели од сите народи. НЕМА ДА ДОСВОЛАМ ПОЛИТИКАТА ДА МИ ГО УНИШТИ ЖИВОТОТ. Ти седи дома и планирај како ќе го освајаш Солун со мотика. ЈАс сум патриот, а не националист. А тебе кога ќе ти се разграничат овие два поима тогаш ќе сватиш!!!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Беснееја на македонската земја разни господари. Срби, Турци, Грци, Бугари...Тогаш од македонската земја сите тие береа. До денеска само на еден правото не го признаа. Правото на Македонецот да ја ора својата земја и единствено тој да го бере плодотна својата нива. Стариот господар на таа земја, правото на големиот македонски дух - не беше признат. Историјата на човештвото е полно со неправди...Македонија се престори во пепелиште...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
АААААјдеееее БЕЕЕЕ?!?!? Да ти текнеше малце порано!!!!!!?? Токму таа поговорка не донесе до овој момент да имаме волку поволен предлог!!!! п.с. Не планирам повеќе да реплицирам. Ти седи си во тињата на национализмот, а ја ке мавнам едно узо у знак на добрососедски односи. Нејќам повеќе да имам непријател на граница, нејќам да бидам дел од едно невидливо ембарго, сакам да имам пријатели од сите народи. НЕМА ДА ДОСВОЛАМ ПОЛИТИКАТА ДА МИ ГО УНИШТИ ЖИВОТОТ. Ти седи дома и планирај како ќе го освајаш Солун со мотика. ЈАс сум патриот, а не националист. А тебе кога ќе ти се разграничат овие два поима тогаш ќе сватиш!!!
Го сакам оној што ме сака мене.
Го почитувам оној што ме почитува.
Да му се лижам на оној што сака да ме распрачи - no way, no how!

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
целосна поддршка од мене ефенди...браво...национализмот е опасно чувство кое некој го разгорува со цел да си ги оправда постапките и последиците од нив...

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Ти си предавник.

Благо кажано.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Сепак нешто е закокошкано во целата работа како и секогаш со имињава.Ќе биде ли нов модалитет за имиња кој не се употребува никаде во светот со заграда како појаснување или она од што најмногу се плашевме(читај Скопје),општо литературно правило во светот како нешто што се сугерира и подсвесно да се употребува.
Јас на пример кога давам некакво појаснување ставам загради за да ви сугерирам како да прочитате за подобро да ме разберете.
Поапсурдно од ова име и неможе да се измисли,особено доколку она во заградата им се сугерира на сите земји во светот да го употребуваат во билатералните односи со нас.Па подобро да ни речеа дека од утре директно ќе не викаат Скопје,барем немаше да не шетаат "по тавани".

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Лесно е да се разбуди неандерталецот во себе. Политичарите го будат неандерталецот во секого. И нашите, и грците, и бугарите а посебно албанските политичари. Така можат побрзо да се оддржат на власт. Преку ташак ми е д слушам небулози за знаме и територија. Како што викаше латас: Зашто дома албанците немаат тв, а имаат калаш. Затоа што некој сака да го оддржи народот назад, како би можел да си тераа раат проституција, раат дрога и оружје. п.с. Сакам еден ден да научам грчки и албански јазик. Премногу тесно се осеќам во овие граници. Себе се гледам во едни пошироки граници. Ако симулираме некое си невидливо ембарго тогаш ни се ебала мамата на сите. Што мислите дека скандинавците повеќе се сакаат. Балканов е како една зграда. АКО САКАМЕ ДА НИ РАБОТИ ЛИФТОТ И ДА НИ БИДЕ ЧИСТО, МОРАМЕ СИТЕ ДА ПЛАЌАМЕ КУЌЕН СОВЕТ.

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Ти си предавник.

Благо кажано.
А ти што си?! ПАТРИОТ?! НЕ, НЕ СИ!!!! Обичен клошар што пие пиво пред кооперација, што не се разбира, а јаде трици. Несакам да се вреѓаме меѓусебе, омразата е лошо чувство!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom