Иран: Смрт - ако преминеш од исламот во друга религија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Катастрофааа!!! :nenene::nenene: Секој човек има право на своја определбаа.. !

Катастрофааа!!! :nenene::nenene: Секој човек има право на своја определбаа.. !

Се сложувам потполно! Секој и секаде има право на слободна вероисповест, додека истата се залага за ВИСТИНСКА МИР, ЉУБОВ и СЛОБОДА!

зависи ..не секој како викате вие...зош и тој што убивал треба според вас да биде слободен...?

зависи ..не секој како викате вие...зош и тој што убивал треба според вас да биде слободен...?
Секој кој на љубезен и мирољубиб начин се залага за ВИСТИНСКИОТ МИР, ЉУБОВ и СЛОБОДА!

Ова не е чудно.
А ако некој планира гадно вербално да го камшикува исламот поради ваквите случаи, нека ја подели казната и со христијанството.
Верата (христијанска, исламска) и нејзината оригинална догма НИКОГАШ немале врска со проповедта на самопрогласеното врховно свештеничкото тело кое истура свои кованици во ушите на верниците кои одбрале да ја следат верата, а не црквата. А со нечија помош, се загубиле некаде на патот.
Запалете ги до темел верските институции и помислата за нив, па ќе зборуваме за христијанство и ислам.

Да, дури и оној кој убива, има слобдна волја и да убие но и да не убие! А казната за убиството, не му гине: ќе биде казнет и до световната власт (државата) а ќе биде казнет и на Судот Хистов. Ако не се покајал и ако не се поправил и ако не сторил доволно, за да ги покрие гревот на убиството.

Да, дури и оној кој убива, има слобдна волја и да убие но и да не убие! А казната за убиството, не му гине: ќе биде казнет и до световната власт (државата) а ќе биде казнет и на Судот Хистов. Ако не се покајал и ако не се поправил и ако не сторил доволно, за да ги покрие гревот на убиството.

Зар може со нешто да се покрие, испере прекршувањето на една од директните божји заповеди?

Може. Христос затоа и дојде-да не повика на покајание за гревовите и спасение на душата (и телото).

Ako nemas plateno smetki ili ako imas dolgovi vednas te kaznuvaat i toa ne grevot vo tebe, tuku bas tebe/mene blo koj, zatoa hristijanstvoto e samo demagogija i licemerie.

Веќе сме надвор од темата...Но, ти не си поживеал ни еден ден христијански а веќе судиш за нечие лицемерие, не гледајќи ја притоа гредата со своето око.

Може. Христос затоа и дојде-да не повика на покајание за гревовите и спасение на душата (и телото).

Џабе им објаснувш ништо не разбираат од духовност !

Море бре љуѓе заш се мешате у духовни рабоќе а ?
Они бе не крадат..
Такви работи никад на крај памет не им паѓаат........
Они само си “слушаат гласови во ноќта”...така си комуницисаат со бога
Си муабетат со Џиз”з оф Крајст...и овој им кажуе
Шо и какви дуовни рабоќе да праат како шо праел он у негово време
Уствари Џиз”з оф Крајст мнооогу духовни рабоќе праел
Он ги ослобаѓал луџето од гревојте
Уствари туѓото го приватизирал и си го нарекол свое , напунил џебојте , џакојте , товарил магарето иииииииииииии
И му ја спраштил у белиот свет... Швајцарија , Америка.....и даље
Го огреало сонце човекот ...воскреснал...........
Што и нее чудно при толку глуп народ
Значи баш така ги ослободил луџето од гревојте
Оти после него љуѓето си останале со таквоото у руки
Па и да сакале ...стап....неможеле веќе да грешат
.

.
Иииииииииииииииииии
СЕ ШТО ИМ ПРЕОСТАНАЛО НА ОВИЕ ЈАДНИЦИ БИЛО

ГООООРКО ДА СЕ ПОКАЈАТ.................И ОД ТАКВООТО ДА СИ ГРИЗНАТ

Еве го пак и овде...(Ха-ха-ха!)

Ako nemas plateno smetki ili ako imas dolgovi vednas te kaznuvaat i toa ne grevot vo tebe, tuku bas tebe/mene blo koj, zatoa hristijanstvoto e samo demagogija i licemerie.

такви ги создал нивниот господ- царот константин

Христијанска Религија според Новиот ЗАвет е НЕВОЗМОЖНО ДА ПОСТОИ

Христово слово = самоуправна комунистичко анархистичка идеологија =Антисуета

па така ...христијанска религија ( суета ) = Антихристијанство

што низ вековите недвосмислено и се докажало

Веќе сме надвор од темата...Но, ти не си поживеал ни еден ден христијански а веќе судиш за нечие лицемерие, не гледајќи ја притоа гредата со своето око.

нема ниту греди .............

се испокрадовте ...............

и сите градежни материјали .........

ептен сте алчни ............

Судот во Иран, сега и буквално суди “око за око’’.

Пресуда дека човекот кој ослепел друг човек, и самиот треба да биде ослепен.

Останати казни во Иран: сечење на делови од телото, фрлање затвореници врзани во вреќа од карпа, смрт со каменување, а сега и ослепување со сулфурна киселина!

On Monday, Iran's Supreme Court upheld an earlier ruling that a man, identified only by his first name, Majid, was to be blinded with acid as punishment for blinding a woman several years ago.

He was sentenced in November to have 10 drops of sulphuric acid administered into each eye, punishment for the 2004 blinding of a woman identified as Ameneh Bahrami. His defense was that she had refused to marry him.

The phrase,"an eye for an eye" is stringently observed in Iran's Islamic penal system, which regularly practices centuries-old sentences for petty crimes. These include amputations, eye gouging, stoning to death, and throwing prisoners off a cliff in a sack.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom