Денис Родман или Двајт Хауард?

• Креатор на темата Креатор на темата Грмуш
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е кралот под кошевите?

• Dwight Howard

Гласови: 61 57,0%
  • Dennis Rodman

Гласови: 46 43,0%

• Вкупно гласачи
    107
Можеби поради тоа тоа што ти имаш 16 години и не си го гледал Родман доволно

Темава као тема е без врска, единствена слична работа што имаат тие двајца е тоа што биле двајцата центри ништо појќе

Сосема коректен пост, ама да повторам: Денис Родман беше крилен центар. Ако ви текнува во Чикаго играше и еден Велингтон (ако му го погодив презимето) висок белец, и центар кој што се туркаше точно под кошот за Денис да има слобода да реагира на останатиот дел од теренот.

Во Сан Антонио беше соиграч на Дејвид Робинсон. Но и со таков играч во ист тим успеа да освои титула за најдобар скокач во лигата.

Енивејз, верувам дека после изедени еден куп фурни леб и за Двајт Хауард ќе зборуваме дека беше извонреден играч.

Хауард е бледа копија на О'Нил. Родман беше посебен.

Да ,он беше момак со посебни потреби ,се слагам ..:pos2:

Можеби поради тоа тоа што ти имаш 16 години и не си го гледал Родман доволно

Темава као тема е без врска, единствена слична работа што имаат тие двајца е тоа што биле двајцата центри ништо појќе

Кај најде баш нив да ги споредуваш, ај да беше темава најдобар центра на сите времиња или така нешто ај ќе сватев ама ова ич не го сваќам, каде се Шекил, Јуинг, Олајџувон, Робинсон, Доминик и ред други феноменални центри низ историјата на НБА
или ај едниов смо го виделе другиов смо го чуле , двајцата рипаат одлично и ај тема ќе отворимо на кајгана, опасни смо :tapp:

Родман има 4-5 прстена незнам сега да ти кажам точно ;), одма тука паѓа у вода ХАуард :smir:. Винс Картер баш на последниот НБА Акшн рече кариерата на еден играч се оценува по неговите титули

Играа у различни времиња, а со тек на време се игра поразлична игра, и тука паѓа у вода темава , исто ко да ги споредуемо Кака и Пеле :nenene:

Иако не гласав поради тоа што темава и даље според мене сакс, пошо ка дечково горе 16 годишњаци што ќе кликнат на темава не е никакво мерило

али кога би гласал гласот мој би отишол кај Родман. ХАуард има уште многу фурни леб да изеде :wink:

Незнам зошто би гласал за Родман,едноставно ми е несфатливо..
Родман немаше ништо кошаркарско во него.. уствари Родман и немаше ни памет,а не па нешто друго.. Беше атракција само поради неговото однесување кое мене барем ми идеше на нерви иако бев за Булс тогаш.
Едино му признавам тоа што ги из.ба сите јаки девојки ,што манекени што глумици .. алал да му е :D
Не дека Хауард е совршен,далеку од тоа..Ама ги има сите предизпоции и супер карактер за да стигне далеку ,мн подалеку од еден Родман..
Да не збориме за тоа колку медиумски добро поминува Хауард во време кога Шек полека гасне он останува едини вистински Шоумен :)

Винс Картер баш на последниот НБА Акшн рече кариерата на еден играч се оценува по неговите титули

Да према ова сигурно кариерата на Жан Табак е далеку подобра од еден Карл Мелоун :)

Денис Родман се знае:vozbud: ЛЕГЕНДА!!!

http://en.wikipedia.org/wiki/Dennis_Rodman
Кој добро чита англиски, нека се забавува читајќи го овој текст.

Додека Двајт Хауард е прилично конзервативен лик.

Денис Родман своите пари ги троши за организирање забави и за плаќање на разно разни казни.

Двајт Хауард своите пари го троши во добротворни цели, стипендирајќи талентирани деца пред се.

И за крај цитат од Вики страната за Денис:
...Most people around the country, or around the world, are basically working people who want to be free, who want to be themselves. They look at me and see someone trying to do that... I'm the guy who's showing people, hey, it's all right to be different. And I think they feel: 'Let's go and see this guy entertain us.
Повеќето луѓе низ земјата и низ светот се всушност работници кои сакаат да бидат слободни, кои сакаат да бидат свои. Тие кога ќе ме погледнат во мене гледаат некој кој се обидува да го прави тоа... Јас сум типот кој им покажува на луѓето, еј, во ред е да си различен. И мислам дека тие се чувствуваат вака: „Ајде да одиме и да го видиме овој тип како не забавува“.

Незнам зошто би гласал за Родман,едноставно ми е несфатливо..
Родман немаше ништо кошаркарско во него..
уствари Родман и немаше ни памет,а не па нешто друго.. Беше атракција само поради неговото однесување кое мене барем ми идеше на нерви иако бев за Булс тогаш.
Едино му признавам тоа што ги из.ба сите јаки девојки ,што манекени што глумици .. алал да му е :D
Не дека Хауард е совршен,далеку од тоа..Ама ги има сите предизпоции и супер карактер за да стигне далеку ,мн подалеку од еден Родман..
Да не збориме за тоа колку медиумски добро поминува Хауард во време кога Шек полека гасне он останува едини вистински Шоумен :)

Да према ова сигурно кариерата на Жан Табак е далеку подобра од еден Карл Мелоун :)

E сеа ја колку што имам глеано НБА, Денис Родман 2-3 сезони беше најдобар скокач во Лигата, и неколку пати беше избиран во првата дефанзивна петорка во Лигата, а што се однесува за карактерот, не смо мие уницеф овде па да ги оценуваме според тоа дека овој помога на деца а овој не, тоа е најмалку битно у муабетов.

А за ово второво ти нема врска, јасно беше дека тоа важи за големите кошаркаски имиња, а не резервите кој ретко кој ги знае.

Значи поентава е има многу кошаркашки имиња, но има само неколку како Џордан, Шек, Коби, МЕџик и тн, со по 2,3 или повеке шампионски прстени, и има играчи како Карл Мелоун, Ален Ајверс, Чарлс Баркли и тн.

Ју си д диференс:smir:

E сеа ја колку што имам глеано НБА, Денис Родман 2-3 сезони беше најдобар скокач во Лигата, и неколку пати беше избиран во првата дефанзивна петорка во Лигата, а што се однесува за карактерот, не смо мие уницеф овде па да ги оценуваме според тоа дека овој помога на деца а овој не, тоа е најмалку битно у муабетов.

Ју си д диференс:smir:

Бил најдобар скокач 2-3 сезони .. Така ,. И ?
Неколку пати бил избран во дефанзивната петорка во лигата .. Се согласувам ,.. И ?

A случајно да не виде за Хауард стастички како стои пред да го пишеш тоа за Родман ?? :))
-Тhree-time All-Star,
-Тhree-time All-NBA team selection
-Тwo-time All-Defensive member.
-2009 Defensive Player of the Year.
Ranks #1 in the NBA in Rebounds Per Game(13.8)
Ranks #1 in the NBA in Blocks Per Game(2.92)
Ranks #4 in the NBA in Field-Goal Percentage(0.572)
Ranks #1 in the NBA in Free Throw Attempts(849.0)
Ranks #1 in the NBA in Offensive Rebounds(336.0)
Ranks #1 in the NBA in Offensive Rebounds Per Game(4.3)
Ranks #1 in the NBA in Defensive Rebounds(757.0)
Ranks #2 in the NBA in Defensive Rebounds Per Game(9.6)
Ranks #1 in the NBA in Blocks(231.0)

Плејоф Ранкинг

Ranks #1 in the NBA in Rebounds Per Game(15.3)
Ranks #1 in the NBA in Field-Goal Percentage(0.601)
Ranks #2 in the NBA in Field Goals Made(161.0)
Ranks #1 in the NBA in Free Throw Attempts(228.0)
Ranks #1 in the NBA in Offensive Rebounds(99.0)
Ranks #1 in the NBA in Offensive Rebounds Per Game(4.3)
Ranks #1 in the NBA in Defensive Rebounds(254.0)
Ranks #1 in the NBA in Defensive Rebounds Per Game(11.0)
Ranks #1 in the NBA in Total Rebounds(353.0)

Рекорди

Youngest player in NBA history to reach:
3000 rebounds
4000 rebounds
5000 rebounds
-Youngest player in NBA history to average a double-double
-Youngest player in NBA history to record 20 rebounds in one game
-Youngest player in NBA history to lead the league in rebounding at 22 years, 130 days (14.2 rebounds per game throughout 2007–08 season)
-Youngest player in NBA history to lead the league in blocks at 23 years, 128 days (2.9 blocks per game throughout 2008–09 season)

И на крајот да не заборавиме,Двајт Хауaрд има само 23 години :)

Немој да ми кажеш дека не си ја видел разликата :pos2: :smir:

Netfan, некој сака да гледа статистика, некој сака да гледа шоу на теренот.
За жал во различни периоди играат кошарка, инаку верувам дека Денис би го скротил и Двајт.
Гледам си го прочитал фино текстот на Вики за Двајт. Ако си го прочитал текстот и за Денис ќе видиш дека Само Хаким Олајџувон успеал да поентира покрај Денис. Сепак тогаш Хаким беше во најдобрите години, додека Денис беше во длабока депресија.

И за крај единствениот човек кој што направил нешто опасно покрај Родман во времето на Чикаго Булс.

Родман е фаца и бренд ..:toe: Хауард и да е подобар ..нема да биде толку популарен .. еден е Родман .

Netfan, некој сака да гледа статистика, некој сака да гледа шоу на теренот.
За жал во различни периоди играат кошарка, инаку верувам дека Денис би го скротил и Двајт.
Гледам си го прочитал фино текстот на Вики за Двајт. Ако си го прочитал текстот и за Денис ќе видиш дека Само Хаким Олајџувон успеал да поентира покрај Денис. Сепак тогаш Хаким беше во најдобрите години, додека Денис беше во длабока депресија.

И за крај единствениот човек кој што направил нешто опасно покрај Родман во времето на Чикаго Булс.

Тончи, зарем ти мислиш дека ми е потребна Википедиа за да оценам кој бил подобар играч? Од Википедиа и НБА.КОМ ми се земени статистичките податоци нема ваљда да ги памтам па?? :D
Доволно добро ја знам кошарката(и играм и пратам дугачко) за да можам да ги оценам овие 2ца.
Самата споредба не е фер баш,али кога веке е почнато па и кога некои навалуваат дека Родман е боље неможам а да не коментирам против тоа :smir:
Родман ти е антиталент, во него освен борбеност нема ништо друго,ама баш ништо друго.. и тоа е тоа
На крај краева има деца што читаат тука ,ке ве сфати некој сериозно ,немојте така нема смисла :)

Родман е фаца и бренд ..:toe: Хауард и да е подобар ..нема да биде толку популарен .. еден е Родман .

Aбе еден бренд што да ти кажувам :pos2:
Али у право си.. ретко таква будала ко него да има пак.. Еден е Родман :helou:

Самата споредба не е фер баш,
Муабетов се врти уште од почеток на темава :)
Еден е Родман :helou:

Инаку на времето читав во едно хрватско списание анализа на 50 години НБА. Во 60тите години имало тип уште пострашен од Денис Родман, заборавив како се викаше. Очекувано играл само една сезона. Во тоа време било полесно да се стане играч на НБА.

Во врска со Двајт, НБА секоја декада имала центри кои доминирале со лигата.
На почетокот бил Џорџ Мајкан, поради кого биле менувани правила (слегнувачка патека на движење на топката, и сл), Шекил О Нил (конструкција на кошевите).
Малку се оддалечив од кошарката последниве неколку години така да не ми иде ова со набројувањето битни играчи по декади.

Како и да е, за некои 10 години сите ќе носат HOWARD 12 дресови.

Бил најдобар скокач 2-3 сезони .. Така ,. И ?
Неколку пати бил избран во дефанзивната петорка во лигата .. Се согласувам ,.. И ?

Тоа ти викам бил најдобар скокач 2-3 години ПО РЕД, еден од најдобрите дефанзивци у историјата е Родман, убаво ти кажа тончи, ретко кој успевал да поентира лесно покрај него.

Родман бил клучна алка на еден од најдоминантните тимови што играле заедно во историјата на НБА, да го имале Џордан во своите редови тоа е неоспорен факт, но факт е дека и без Пипен и Родман Џордан можеби не би станал тоа што е.

Факт е дека Хауард моментално не е на нивото на Родман, факт е исто дека несомнено Хауард ке го достигне тоа ниво но сеуште неможеме да ги споредуваме, тоа е навреда за име како Родман според мене

За овие И болдираниве само ке ти кажам Rings man, RINGS:smir:

Во врска со титулите најдобар скокач во лигата, Родман има СЕДУМ ПО РЕД (7).
Ако продолжи со вакво темпо Двајт, постои реална шанса да го надмине тој рекорд.

Во врска со титулите најдобар скокач во лигата, Родман има СЕДУМ ПО РЕД (7).
Ако продолжи со вакво темпо Двајт, постои реална шанса да го надмине тој рекорд.

ХМм па не ни гледам некој да го загрози, можеби Бајнам ако остане здрав и почне да се фокусира повеќе, и Оден ако исто остане здрав и го докаже својот потенцијал за прв пик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom