Зошто ни ја крадат историјата?

Член од
18 март 2008
Мислења
153
Поени од реакции
0
zosto ni ja kradat istorijata.tolku mnogu vredime ili?
jas vaka ja svakam istorijata
nie sme makedonci i ke ostaneme makedonci sme se borele za edno nesto sekogas a komsiite nasi srbi bugari grci nemaat istorija za mene.
se pocnalo od nas cela civilizacija na balkanot pa i se sirela ponatamu
pocnuvajki od filip pa do den denes
kako stasale starite sloveni od zad karpatite i kako uspeale da gi izbrkaat lugeto sto ziveele pred toa tuka antickiot narod na kloci ili tie gledale
i taka sme evoluirale neli
jazikot od kogo e?
crkvata?
opismenuvanjeto?
i borbenosta?
koi sme nie^
nie sme toa se nie sme makedonci i site od nas ucele i ke ucat uste mnogu ke postoime sekogas
a komsii setajte i ucete
koj ima neka me negira i neka mi pise deka ne e taka
da ne mu ja objasnuvam cela istorija
napred makedonijo sekogas sme so tebe

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Istorijata ni ja kradat za da mozat da gi odrzat vo zivot vekovnite lagi shto im gi kazuvale na nivnite narodi,t.e.sto si gi zabluduvale so takvi nevistini.

Sega nemozat da se otkazat,narodot od niv si ja bara istorijata,a bidejki neznaat shto da mu kazat ,moraat da izmisluvaat nesto.t.e da ni ja kradat nasata istorija.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Ова е прашање што го поставуваат и бугарите -од каде доаѓаат грците и која раса се “
„В'прос'т ми е отк'де точно идват г'рците и от која раса са?
Какво е предгр'цкото население на Балканите и Мала Азија?
Какво наследјават г'рците от него?
Вјарно ли е, че културата им е заета от местното население - пеласги и траки?
Благодарја предварително.“
па следи одговорот :Ами може да се каже автохтонни, заштото се формират, като етическа група през 17в.пр.Хр.Иначе са индоевропејци.
п.п.При тјах нештата са малко особени и не може в никак'в случај да се каже, че елините от елинистическата епоха и Сашо Македонски са едно и с'што с ромеите по-к'сно и с неоелинистите и г'рците днес.Народите се променјат.Имаше един немски професор, којто беше казал, че в кр'вта на днешните г'рци, едва ли има и 1% от древните елини, но ако това го кажеш на нјакој Έλλην, тој много ште ти се обиди.:)Мислја, че п'рви, които им дават това название "г'рци" са етруските, когато чергарите от Близкија Изток стигат до Апенинскија п-ов.
Има един френски специалист по "древногр'цка цивилизација, праф. Андре Боннар. Според него, когато "г'рците от втората и третата в'лна дошли на Балканите са видели море за п'рви п'т и нјамајки своја дума в езика си заели пеласгијската - "талаз" - thalassa по тјахному.

Г'рците са негро-семити (германско видео)Семити са, с много нег'рска кр'в в жилите си, с'брали в себе си "утајката" на нациите по света.http://www.youtube.com/watch?v=dJ8uOIkcOQ0&eurl=http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=4663.0
са били цветнокож народ - като днешните - тогава и статуите не са техни, а на "пеласгите", както нјакои сочат.
Днешните г'рци са цигани.

а ова е дел од книгата “Индоевропската прататковина“ Сафронов В.А.издадена1989
каде пишува „Античные цивилизации Греции и Рима выросли не на пустом месте, а на плечах "истинного патриарха не только европејској, но и всемирној цивилизации - Аратты (Пелазгии-Троады)". Вот почему, по мненију Шилова, русские ученые А. Чертков, Е. Классен и Ф. Воланскиј так убедительно читали ......(античките цивилизации Грција и Рим израснаа не на пусто место, туку на грбот на плеќите на вистинскиот патријарх не само за европската туку и за светската цивилизација -Арати( Пелазги-Тројади)...

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Историјата ни ја крадат затоа што другите немаат историја, мивки се, преваранти, хоштаплери... Замисли го тоа вака, во сосетството имаш некоја радио Милева која се занимава со другите соседи кој што како правел, а не си гледа за себе, бидејки ништо интересно не и се случува во животот.
Така да не се замарајте со другите, читајте малце историја, искрено јас оиве недели се изначитав во секцијата Историја има доста работи кој искрено не сум ги знаел или само површно сум ги знаел.http://www.forum.kajgana.com/forumdisplay.php?f=31

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
nie sme makedonci i ke ostaneme makedonci sme se borele za edno nesto sekogas a komsiite nasi srbi bugari grci nemaat istorija za mene.
se pocnalo od nas cela civilizacija na balkanot pa i se sirela ponatamu
pocnuvajki od filip pa do den denes
kako stasale starite sloveni od zad karpatite i kako uspeale da gi izbrkaat lugeto sto ziveele pred toa tuka antickiot narod na kloci ili tie gledale
i taka sme evoluirale neli
jazikot od kogo e?
crkvata?
opismenuvanjeto?
i borbenosta?
koi sme nie^
nie sme toa se nie sme makedonci i site od nas ucele i ke ucat uste mnogu ke postoime sekogas
a komsii setajte i ucete
koj ima neka me negira i neka mi pise deka ne e taka
da ne mu ja objasnuvam cela istorija
napred makedonijo sekogas sme so tebe
Кога еднаш ќе сватиш ти а и сите останати дека словените и античките македонци се едно исто. Тоа значи дека немало преселба на словените.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Точно така .Ние знаеме само површни работи, за жал:toe: Голема заслуга за тоа имаат комунустите семката даим се иостреби ,кој нас тотално не обезвденија и уништија.Денска имаме се нови и нови научни докази кој и те како ги поткопуваа старите плагијатори германците или англичаните.Дна анализа на грците казува дека се од субсахарска област,бугарите докажани татаро монголи , и во поново време албанците исто така со тешки напори маки сакат да доказат дека се илири .тоа кога се нема сопствена историја мора да с ефласификува или краде тугјата.:smir:

Член од
18 март 2008
Мислења
153
Поени од реакции
0
Кога еднаш ќе сватиш ти а и сите останати дека словените и античките македонци се едно исто. Тоа значи дека немало преселба на словените.
jas sum go svatil toa toa i go pisuva mene se mi e jasno samo na drugite ne im e i posle ova znaeme deka se poteknuva od nas makedoncite samo tragedija e sto imame nekoj sto ja saka nasata ubava istorija

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
abe normalno e da ni kradat istorijata. zosto? kako prvo nema koj da ja socuva. politicarite i istoricarite ja prodadoa celata istorija i za vreme na komunizmot i posle osamostojuvanjeto. srbo-komunistickite ostatoci ne gi interesira makedonskata istorija, tuku srpskata i zatoa makedonskata ja prodavaa na bugarite koi sto dosle od mongolija i bile slugi na makedoncite i na grcite koi bile cigani (da mi prostat romite) a filip 2 igral nad nivnite mrtvi tela i tie pak vikaat deka makedoncite se grci. paradoksalno.

Член од
1 февруари 2008
Мислења
12
Поени од реакции
1

Sam si prasal,sam si odgovoril na svoeto prasanje!!!Ni ja kradat istorijata zasto nemaat svoja,a se im odi kako podmackano,ne zatoa sto se mnogu pametni,pa znaat da ni ja ukradat na pameten nacin,tuku zatoa sto nie sme mnogu glupi,nema merilo za nasata glepavost,pa sme gi nasle vistinskite lugje koi ke gi stavime da odlucuvaat za nas!!! pak ke go kazam toa sto go pisav i vo druga tema...Nie odbirame koj da zboruva za nas,nie gi stavame vo kozni stolcinja,a tie ne prodavaat za eftini pari! Ne se oni tie koi gi prakjaat SVOITE deca,brakja i tatkovci vo vojna za pari...oni samo gi prodavaat lugjeto koi gi stavile tamu kaj sto se sega :( A za toa deka sme makedonci i ke ostaneme makedonci...toa zavisi od nas i samo od nas, zatoa (Bob marley kazal-GET UP,STAND UP) STANETE I BORETE SE ZA NASETO IME,EDNO I EDINSTVENO,
MAKEDONIJA!!!

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
abe turcite 5 veka ni go poremetile cel identitet be. zar stvarno mislite deka nie makedoncite poteknuvame od vistinskite anticki makedonci, ili pak grcite poteknyvaat od nivnite predci. luge 5 veka tursko. se siluvale zeni, se mesale brakovi. od antickoto ne ostanalo nisto.

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
abe turcite 5 veka ni go poremetile cel identitet be. zar stvarno mislite deka nie makedoncite poteknuvame od vistinskite anticki makedonci, ili pak grcite poteknyvaat od nivnite predci. luge 5 veka tursko. se siluvale zeni, se mesale brakovi. od antickoto ne ostanalo nisto.
drzi voda, ama nikoj ne rece deka nie sme bas tie anticki makedonci, ama ovaa teritorija so iljadnici se vikala Makedonija i taka ke ostane. normalno deka ova e samo eden del od geografska makedonija, megutoa ovoj del kako edinstven koj e samostoen, treba da bide praven naslednik na geografska makedonija so moznost za pripojuvanje kon nea na ostanatite delovi na celata makedonija. treba da se kaze i deka so iljadnici godini narodot koj ziveel na ovaa teritorija se narekuval makedonski, deneska bez razlika kolku lugeto se mesale, nie pak treba da bideme makedonci

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Зашто се wоши батковци.

Член од
18 март 2008
Мислења
153
Поени од реакции
0
nikoj ne rece deka ne sme mesani.celiot svet e mesan megutoa tuka sme i tuka sme bile.a sto da recat francija kolku marokanci od tunis senegal i uste kolku gi ima pa se mesaat kako nacija neli se oni francuzi i sto po 100god kako ke se vika nova francija ili germanija i da ne gi nabrojuvam kolku gi ima vo evropa kako francija i pak se drzavi.imame istorija nemoze nekoj da si zima za pravo da mi kaze nekoja prikazna.pa gledam i tatari ima eeej za edna cervena gi rokavme a sega ne rokaat oni i toa istorijata grcija ciganski narod bez nisto ne se oni grci koga bile grci i oni se mesani normalno.a nie ne sem sloveni toa se gluposti.kiril i metodij koi bile makedonci bile pocnalo obrazovanieto od nas car samoil:pos2:bugarin ova e ludilo luge neznam kakov komentar da pisam ima mnogu nase vo niv od nas se naucile.pa i turcite bile i vo grcija neli i pak se grci e nie sto sme be,treba edno da vi vlee vo glavata ne si ja davajte dusata pod naem kako mnogu nasi koga ke i slusnam deka se karaat za srbite.tie ne ne priznavaat kako crkva religija smesno e i toa religijata pocnale da ja sirat nasite a grcite kako civilizacija pocnale da postojat i da se slusa za niv posle filip koj gi gazel i im ja dupel olimpija i ispadnal aleksandar i taka se slusa za grcija kolku raboti aleksandar
naucil vo vavilonija gi donel vo grcija i ete toa e toa i taka trga se oni bile samo pleminja koi se tepale megu sebe a imase sega vo veles eden sto se kazuvase bugarin deka se osekal eeeeeee dragi karev vo deveesetite godini frlal bombi vo veles za makedonija obedineta a sega za dva grosa na bugarite im go :pusk: ete toa ne go razbiram
BIDETE TOA STO STE MAKEDONCI STE SITE

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
zosto ni ja kradat istorijata, zosto se plasat od nas MAKEDONCITE a samite nemozat da svatat deka samite so toa si go negiraat svojot identitet narocito bugarite i si priznavaat deka nemaat nistosvoe vredno pa moraat da se kitat so tugi perja

Kajgana Shop

На врв Bottom