Албанците се населиле во Македонија во 1750 год.

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Хехехехе...јас ли сум крив што СРБИ и ХРВАТИ отворале ШКОЛИ и ги описменувале Албанците? Јас ли сум крив што МАКЕДОНЦИ ја развивале културата во Албанија? Толку ли биле неспособни кечињата? :back:

Албанци во Македонија
Во најголема мера се доселуваат
Во времето на Втора Светска Војна
На просторите владеани од Италија
Тоест Северозападна Македонија
Италија се залагала за остварување на концептот Голема Албанија
Која би била земја сателит на Италија

Тогаш за првпат има значително мнозинство на Албанци во Македонија
Пред тоа ги имало колку што денес ги има во Струмица или Гевгелија

Италијанците ги субвенциоирале Балистите да го крвават македонското население
Македонските села биле запустени
На нивно места биле доселувани Геги од Шкиптарија
Во администрацијата како официјален јазик бил воспоставен албанскиот

Балистите биле поставени како квислиншки органи на управа
Кој за основна цел имале создавање на чисти етнички територии
Кои истите подоцна би биле анектирани кон квислиншка Албанија

Lele ej za nikade ste.

Jas vi kazav, zemete 10 knigi od stranski avtori, i vo 9 od niv ke pisuva, Albancite najpotencijalni kanditati za najstari ziteli na Balkanot.

Najgolemiot kosmar za Albancite e deka sekogas bile opkruzeni so slovenskite pleminja koi iako sakaat da vrsat sekakov vid genocid, sepak tie se zivi, jazikot im e vo TOP FORMA, si imame TOP HEROI, koi mozebi bile "SLLAVO MAKEDONCI", ali ne e vazno, gi branea Albancite.....
Koga dojdoa turcite nemavme izbor tuku trebase da se zdruzime so vas sllovenite, nas princ GJON KASTRIOTI se ozeni za srpska princeza, samo za da se zdruzat za bitkata vo KOSOVO POLE, kade pokraj srbi imase i albanci, bosnjaci, hrvati a bogami i KOPILINJA.

KAzi mi ti mene, kako e mozno od seto ova da ne ima nekoj sllovenski toponim kaj albancite......Srbite sjebaa sve, smenija sve.....Te molam brat, isto kako sto turcite praea, pa sto, i vo makedonija smenija, Bitola uste ne e smeneto....

Ovie vasi propagandi pocnaa kon krajot na 90-tite godini, koga se osvestivte, a uste ima dilemi kaj vas, a nema dilemi kaj svetot....

Makedonci, Mirmidonci, Trojanci, Tesalijci, Arkadijci, se toa se grcki pleminja, no najvazno e deka Makedoncite stanaa vele sila.

Tie zboruvaa grcki, i sto e najvazno toj go sirese Helenizmot niz celiot togasen svet.

Znaci slavizmot nema nikakva vrska so Antikata na makedoncite, koi iako mozda ne bile grci ali imaa nivna kultura i jazik.

Ova ne e moe, nitu od nekoj albanec, tuku od mnogu poznati svetski avtori, i istotaka od vasi avtori vo 1998 god. Siguren sum.

Александар Македонски кога тргал во поход...пред неговата фаланга, земјата ја треселе ени кожени округли барабани, на кои луѓето удирале со големи рачки...стотици пискарала давале толку неверојатен звук, што шлемовите се треселе на противниците...надуени овчи кожи, стотици на број, ечеле на целото поле пред борбата...страв кај опонентите, храброст кај Македонците...

Тие инструменти и денеска ги користат Македонците, никогаш и не престанале да се веселат на нив и нивниот моќен звук...Тапан, зурла, гајда...

741px-Makedonci_2.JPG

56d80c00.gif

А тоа дека сте најстара нација на балканот, може да се лажете до утре...и до задутре...и преку тој ден...ама тоа нема да го смени фактот дека сте дојденци од КАВКАЗ!

Brat gi znam ovie raboti, a ti samo pukni, ZOSTO VO DNOTO NA TVOETO SRCE ZNAES DEKA NE SME OD KAFKAZ, ZNAES ZOSTO NE SI GLLUP, ALI SE PRAVIS.........

Ali te postuvam sto tolku mnogu najstojuvas vo toa deka si Anticki MAkedonec, nesto sto i najgolemite gllavi na makedonskiot narod ne mozea i ne mozat i znaat deka ne mozat....

Jas ucev vo osnovno i vo sredno od vasi avtori, i na niv im veruvam....

Не сум јас антички Македонец бе креле....Јас сум потомок на античките македонци, моите предци...

А ти сакаш од туѓа мајка да цицаш...твојата е натака...покрај Касписко море....

hahaha, navistina si llud.

Ne znam zosto svetot mu dade na albancive 2 drzavi?! I mozda sega ke ja zememe i taa so e vo "Kafkaz".

A ti brat, ne se zanimavaj so mojata istorija, cuvaj si ja tvojata, koja e krs, i sekojden oslabnuva so fakti.....Momentalno ti si imas nacionalen problem, a jas ne.

Albanskata rabota e veke zavrsena.....site znaat so se albancive i sto patele od slovencive....

I so seta iskrenost ti kazuvam, daj Boze da pobedite so imeto....za da bide se vo red....

Jas ucev vo osnovno i vo sredno od vasi avtori, i na niv im veruvam....
https://www3.nationalgeographic.com/genographic/
Ај за сто долари место шаржер прати тука за светскиот Генографски проект.
Kazete mi sega, kakva bese taa politika, razumno e da isprasuvas kako policaec 3 mali deca. Grdo neli?
Толку мали, а владеат концепт на држава, демократија и имаат сепаратистички дух. Ијааааа мајката.:vozbud:
koi mozebi bile "SLLAVO MAKEDONCI"
Сонце ти, Словените те репресирале. Ако си малце сериозен и знаеш колку се сериозни вистинските научни истражувања ќе знаеш дека Словените се лингвистичка група. Генетски ако одиш по принцип на барање на честина, Албанија како набрзина создадена творевина која кога се ствараше асимилираше тн Словени дели крв со Срби, Македонци, Хрвати и сите у овој појас. :back:

Хах!
Само менвите работи,како шо ви иди поубо.
Барем ти Бадо не пиши на темава за тебе знаеме дека си чисто бугарче.
барем овие другиве се срби сотај ги малце да си мачат прсти.

A Sto ima nesto zaednicko ovde so nekoj drug? Ili so makedoncite??

Nesto Novo

Хах!

Шо те навреди Бада за да враќаш? Или став е ова?

Гласов е сниман од Microsoft SAM Vocie? :)))

Јако! Цел свет е албански де... Или грчки... Или бугарски... Како ќе ви е мило. Ние, Македонците не прогласуваме нешто што не е наше дека е наше. Кој требало да прогласи, се погрижил цел свет да види.

Хах!
А ти си моќно Илирче(подгрупа племе Албанои),така???:pos2:

Село Св.Петка населено со Албанци.Баш албанско-илирско име има селово.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom