Буш одобри воена помош за Косово + бонус балкански турлитава муабети

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Tuka si vo pavo potpolno se soglasuvam na avioni od tipot f-16 ne i treba golem prostora za manevriranje posto tie se borbeni avioni - Lovci a ne BHombarderi dui ima i Bombarderi sto be manevrirale vo mali Prostori.

Evo kade moze f-16 da manevrira

@ FMI : Evo kaj moze da manevrira f-16

Прегледај го приврзокот 5472
Е може па Косово нема море.:wink:Може да е само во водите на Албаниja.

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
Много ми е интересно до кога ке успеат да држат Косово стабилно?НАТО ке се махне след години(2,5,10) и отново ке се почне.Единственниа начин според мене е да го делат.
ic ne se sekiraj,kosova za nekolku god ke bidi kral na balkanot vo sekoja smisla, ete ot prvo pocnuva so voenata pomos od SAD i toa odbrana so ke ja ima kosova nema da ja ima srbija bulgaria albania site zaedno.isto taka kosovo za nekolku godini so ekonomijata sto SAD se spremi da go gradi tamu i politickata vrzanost so SAD ke go pravvi Kosova so special status vo evropa koja ke nema potreba da vleze vo UE. drzavata na kosova kako sto se znae se sozdadoa so pomsta na SAD(spored elmentite na drzavjanost koja kosova gi imase) i proamerikanskata volja vo kosovo e poveke i od SAD toa go znae i Bush i cela Amerika.znaci Kosova ke bide mala Amerika vo balkanot!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
ic ne se sekiraj,kosova za nekolku god ke bidi kral na balkanot vo sekoja smisla, ete ot prvo pocnuva so voenata pomos od SAD i toa odbrana so ke ja ima kosova nema da ja ima srbija bulgaria albania site zaedno.isto taka kosovo za nekolku godini so ekonomijata sto SAD se spremi da go gradi tamu i politickata vrzanost so SAD ke go pravvi Kosova so special status vo evropa koja ke nema potreba da vleze vo UE. drzavata na kosova kako sto se znae se sozdadoa so pomsta na SAD(spored elmentite na drzavjanost koja kosova gi imase) i proamerikanskata volja vo kosovo e poveke i od SAD toa go znae i Bush i cela Amerika.znaci Kosova ke bide mala Amerika vo balkanot!
Това го чувахме от САД и за Албаниja и за Македониja и за Бугариja и за Руманиja,па сега и за Косово.Ке се уверите до 5 години колко брзо ке врви Косово.

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Е може па Косово нема море.:wink:Може да е само во водите на Албаниja.
изледа не ја капираш ситуацијата, ја постирав сликата за да докажам дека на Ф-16 не и треба у општо голем простор з маневрирање, на Ф-16 доволно и е толкав Простор такашто Ф-16 би полетал и од Лихтештајн без да наруши никакви воздушни простории.

Не си ја капирал финтава бате :smir: :smir: :smir:

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
изледа не ја капираш ситуацијата, ја постирав сликата за да докажам дека на Ф-16 не и треба у општо голем простор з маневрирање, на Ф-16 доволно и е толкав Простор такашто Ф-16 би полетал и од Лихтештајн без да наруши никакви воздушни простории.

Не си ја капирал финтава бате :smir: :smir: :smir:
kazi be mu avion ne F-16 zatoa zgresi:baeh:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.439
Поени од реакции
18.417
САД имаат обврска да го средат Косово во секој поглед, очекувам дека имаат некој мал Маршалов план за балканот со кој ќе го средат овој дел од Европа. Гледај само какви се најавите од Американско Англиските инвеститори деновиве во Македонија иако е криза, едноставно знаат што прават. А и сигурно не прават онолкава амбасада во Скопје ако мислат да си заминуваат.

Но, мислам дека нема да паѓаат колбаси од небо и сето тоа ќе си биде наплатено, сепак сето тоа е бизнис...

Па, кој се вклопи се вклопи, кој не ќе си страда и понатаму...

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
САД имаат обврска да го средат Косово во секој поглед, очекувам дека имаат некој мал Маршалов план за балканот со кој ќе го средат овој дел од Европа. Гледај само какви се најавите од Американско Англиските инвеститори деновиве во Македонија иако е криза, едноставно знаат што прават. А и сигурно не прават онолкава амбасада во Скопје ако мислат да си заминуваат.

Но, мислам дека нема да паѓаат колбаси од небо и сето тоа ќе си биде наплатено, сепак сето тоа е бизнис...

Па, кој се вклопи се вклопи, кој не ќе си страда и понатаму...
pa mislam deka i toa moze da bide, veke father Bush pocnuva da sfati deka makedoncite po malce se divorcirat ot srbskata i ruskata opsesija (iako ke bide tesko malce kako sto se gledase i od anketata kade sto srbite i makedoncite kako sosedi se najgolemite protivnicite na nezavisnosta kosovo)no kako i da e mora da go prifatat. so priznavanjeto na Kosovo ke go prifatat i amerikanskata politika i ke mu bidad lojalni sojuznici kako albancite.(se nadevam)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Па точно зарад вас албанците и србите целиа балкан страда и сега.17 години гледаме воjни,воjни и пак воjни и бегат и пари и все от тоа балкан.Зарад вас и транспортни патишта се затворjaха за тиа 17 години и сега сакате да бидете Америка на балканот.Просто нема да стане во близките 100 години па и никогаш.Немате икономика,немате пазари(само една Албаниja),да не зборуваме дека немате струja,па без струja нема икономика,без икономика нема пари,без пари нема и Америка на балкан!

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Па точно зарад вас албанците и србите целиа балкан страда и сега.17 години гледаме воjни,воjни и пак воjни и бегат и пари и все от тоа балкан.Зарад вас и транспортни патишта се затворjaха за тиа 17 години и сега сакате да бидете Америка на балканот.Просто нема да стане во близките 100 години па и никогаш.Немате икономика,немате пазари(само една Албаниja),да не зборуваме дека немате струja,па без струja нема икономика,без икономика нема пари,без пари нема и Америка на балкан!
види Бугаре каква Економија имаш ти бе до вчера крадеше коли по паркинзи, не оставивте жива странска кола у бугарија а Влегува еден со Кола и бам се врака пешки ти си имал Економија татарски апаши , Бугарија не може да ги достине Европските Стандарди ко Хунгарија и ко Шведска уште 200 гоини вие во Европа сте поради политички интереси и цели на ЕУ и на Америка не поради тоа што ги пополнувте условите, пола бугариа на Маариња се шета, иди учи Економија и ке видиш ти зборува од Стручност не на памет.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Слично беше и со Венецуела се додека не му скурчи на Чавез.Тоа го знаеше цела Америка и Буш.:smir:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
види Бугаре каква Економија имаш ти бе до вчера крадеше коли по паркинзи, не оставивте жива странска кола у бугарија а Влегува еден со Кола и бам се врака пешки ти си имал Економија татарски апаши , Бугарија не може да ги достине Европските Стандарди ко Хунгарија и ко Шведска уште 200 гоини вие во Европа сте поради политички интереси и цели на ЕУ и на Америка не поради тоа што ги пополнувте условите, пола бугариа на Маариња се шета, иди учи Економија и ке видиш ти зборува од Стручност не на памет.
Шо имаме си е наша работа,само дето сите знаеме дека,Македониja,Косово,Албаниja и Грциja ревете за струja и сте зависни от нас.Заборави како изгасна МК миналото лето за около 2 саати?
Косово нема ресурс да стане Америка на балкан,ти имаш друг став?

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Шо имаме си е наша работа,само дето сите знаеме дека,Македониja,Косово,Албаниja и Грциja ревете за струja и сте зависни от нас.Заборави како изгасна МК миналото лето за около 2 саати?
Косово нема ресурс да стане Америка на балкан,ти имаш друг став?
за информација Италјанците го почнаа проектот на отварање Нуклеарна центерала во Градот Валона и тоа за енергетски цели така што Албаниа уште некоја година и ке стане превозник ( ЕКСПОРТ ) на струја и на Македонија и на Косово.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
за информација Италјанците го почнаа проектот на отварање Нуклеарна центерала во Градот Валона и тоа за енергетски цели така што Албаниа уште некоја година и ке стане превозник ( ЕКСПОРТ ) на струја и на Македонија и на Косово.
Знаеш колко години се гради нуклеарка?Поне уште 5-6 години,ако чекате таа нуклеарка:smir:
За Албаниja и Косово това е застоj.Нема струja,нема икономика.Па сакат Косово-Америка на балкан.:vozbud:

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Знаеш колко години се гради нуклеарка?Поне уште 5-6 години,ако чекате таа нуклеарка:smir:
па нели кажав уште неколку години бе, а за бугарија и за струјата треба да знаеш бугариаја неа да Престане да и продава струја на МК и на Грција и така натаму пошто тоа и е од нејзин интерес и мора да продава од тоа се ваѓа пара, нема Буарија да престане да и продава струја на соседните држави поради глупи причини, со продавање на електрична енергиа има приходи во државната каса и тоа е доста добра причина Буарија да продава Енергетика.

Така што заборави на твоето КЕ ВИ ЈА ИСЕЧЕМЕ СТРУЈАТА :pos2: :pos2:

Бегај бе оди читај малку Макроекономија после вртисе

Kajgana Shop

На врв Bottom