Буш одобри воена помош за Косово + бонус балкански турлитава муабети

P

Princ

Гостин
Јас пред и над се сум Принц. Мојот став нема ни приближна врска и спој со мојата функција која ја вршам на форумов, во сосема друг подфорум. Веќе побарав ако не смеам да си ги искажувам своите мислења и ставови бидејќи сум модератор, да ми биде одземена функцијата. За после да си цепам раат нели, да можам да се симнам на ваше ниво. Приметив само така ќе ме разберете што сакам да кажам.
Додека го пишував тој пост (или тие поста) бев сосема свесен и го мислев тоа што го пишував. Го мислам и сега и ќе го мислам засекогаш. Тоа е мој став и ќе остане таков. Мој личен став, на газот не ми пишува "Property of Kajgana Forums.".

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Јас пред и над се сум Принц. Мојот став нема ни приближна врска и спој со мојата функција која ја вршам на форумов, во сосема друг подфорум. Веќе побарав ако не смеам да си ги искажувам своите мислења и ставови бидејќи сум модератор, да ми биде одземена функцијата. За после да си цепам раат нели, да можам да се симнам на ваше ниво. Приметив само така ќе ме разберете што сакам да кажам.
Додека го пишував тој пост (или тие поста) бев сосема свесен и го мислев тоа што го пишував. Го мислам и сега и ќе го мислам засекогаш. Тоа е мој став и ќе остане таков. Мој личен став, на газот не ми пишува "Property of Kajgana Forums.".
te procitav pregje, ne sakav da reagiram, ama moram...

vo masovna euforija ste, svesti se be coek...

ubavo e da si gord i da ne dozvolis nekoj da ti go cenzurira mislenjeto.

ama svesti se deka agresivnost i povikuvanje na nasilstvo , fakjanje za oruzje, samo ke donesat stradanja i za vasiot narod.

a za napishanoto mislam deka zasluzi permanenten ban, i iskreno, so takvi svakjanja, mislam deka ne i si potreben nitu na kajgana, nitu na bilo koj drug forum.

ama neka sudat sudiite...

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
ama svesti se deka agresivnost i povikuvanje na nasilstvo , fakjanje za oruzje, samo ke donesat stradanja i za vasiot narod.

a za napishanoto mislam deka zasluzi permanenten ban, i iskreno, so takvi svakjanja, mislam deka ne i si potreben nitu na kajgana, nitu na bilo koj drug forum.

ama neka sudat sudiite...
Зашто дискутираш за нешто што не би требало воопшто ни да постои, тоа е исто како да дискутираш за промена на сопствено име, нели?

Он не е виновен за напишаното туку оние кои го поддржуваат таквиот негов став и кои се во администрацијата на Кајгана.

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
jas predloziv ednas da se otvori vtor forum za politika kade site "ubijci" ke ubivaat den i noc tamu na drugion forum(a takvi gi ima ovde mnogu i makedonci i albanci i drugi)...

Inaku topikov e mnogu jasen, USA odobri voena pomos za Kosovo i ne im boli ic sto ke kazat drugite. Si imaat tie svoi celi i svoi sojuznici...da vidime dali kongresot ke ja odobri pomosta

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Ne mi se veruva deka ke pratat avioni :) Mislam deka toa ke bide lesno oruzje, so nekoi malokalibarski raketi , taka taka , znam sto sakat da pravat USA , sakaat da napravat Izrael vo Balkanot :) Za da nema potreba potoa , oni da se angazirat , tuku ako napadnat svrbite da im vozvratime i da stigneme do Nish , do tamu kade sto sme bile. Pamtite Izrael koga se prosiri nakaj Sinaj , Jordan , Sirija, Liban ....

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
ВАшинГТОН НАЈАВИ ВОЕНА ПОМОшЗАНОВАТА ДРжАВА
САД ќе му достават „ф-16“ на Косово!?:vozbud:
Рускиот амбасадор во НАТО ги обвини САД дека со испраќањето воена помош на Косово вооружува поранешни терористи и оцени дека тој потег може да предизвика нови насилства во регионот

Вашингтон ќе му испрати воена помош и оружје на Косово, вклучувајќи и борбени авиони, како поддршка на новата држава, но не планира да направи воена база. Ова го изјавил анонимен американски дипломат, откако Русија ја осуди најавата на САД за воена помош на Косово.Вашингтон нема никаков интерес од создавање каква било воена база на Косово. Но САД ќе го помогнат материјално создавањето на државноста на Косово и ќе достават оружје на полициските сили - изјавил дипломатот. Тој истакнал дека САД „во најскоро време“ ќе достават неколку авиони „ф-16“, како и стрелачко оружје, за косовските сили за безбедност. За идната година Вашингтон планира да оддели 335 милиони долари како помош за создавање институции на државната власт на Косово.Убедени сме дека во следните неколку месеци сите членки на ЕУ ќе ја признаат независноста на Косово, што ќе му ги отвори вратите за пат кон европската иднина - истакнал американскиот дипломат.Рускиот амбасадор во НАТО, Дмитриј Рогозин, претходно ги обвини САД дека со испраќањето воена помош на Косово вооружува поранешни терористи и оцени дека тој потег може да предизвика нови насилства во регионот. Вашингтон вели дека оружјето ќе служи за борба против тероризмот. А токму поранешни терористи се на власт на Косово. Како ќе се борите со тероризмот, испраќајќи оружје до поранешни терористи? - изјави Рогозин за ИТАР-ТАСС. Амбасадорот додал дека од генералниот секретар на алијансата побарал да свика итна седница на Советот на Русија за НАТО во врска со најавата од САД. Белата куќа тврди дека воената помош ќе биде легална зашто е во согласност со планот на поранешниот посредник Марти Ахтисари. Според планот на Ахтисари, кој е основа за надгледувана независност на Косово, на Косово му е дозволено да има лесно вооружени 2.500 припадници на сили за безбедност. Косовските сили за безбедност ќе бидат обучувани и надгледувани од НАТО - објави Белата куќа.Шефот на руската дипломатија, Сергеј Лавров, одговори дека единствената легална основа за статусот на Косово е Резолуцијата 1.244 на Советот за безбедност на ОН.Според Резолуцијата, на Косово не му е дозволено да има своја армија и дозволено е вооружување само на меѓународниот контингент таму - изјави Лавров.

http://dnevnik.com.mk/?ItemID=17DA2B0D8D96624487C621390B6BBB1F
Представете си само за малце една држава от 10 000 квадратни километри и един авион Ф-16.Тоа кога излети и веке е во Србиja,Албаниja,Црна гора или Македониja.Тиа немат ништо,авиони ке им дават.Това нема да стане и нема услови во Косово.Ке им дадат митралези и пушки.Малце транспортна техника и некоj Хамар.Това ке е.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Ne mi se veruva deka ke pratat avioni :) Mislam deka toa ke bide lesno oruzje, so nekoi malokalibarski raketi , taka taka , znam sto sakat da pravat USA , sakaat da napravat Izrael vo Balkanot :) Za da nema potreba potoa , oni da se angazirat , tuku ako napadnat svrbite da im vozvratime i da stigneme do Nish , do tamu kade sto sme bile. Pamtite Izrael koga se prosiri nakaj Sinaj , Jordan , Sirija, Liban ....
Me боли кур мене за Србите останатите соседи, ама кога ќе слушнам дека на малоумни дегенерици ќе има дадат оружје, нормално претпоставувам дека ќе го употребат за напад, а не одбрана. Значи не поминаа ни 2 дена од објавата за Америчко оружје, и просечниот албанец се засили за Илирида. Не дека ми е за Ниш или Белград нека ги земат, ама штом почне така нема застанување со такви луѓе.:toe:

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
ПРедставете си само за малце една држава от 10 000 квадратни километри и един авион Ф-16.Тоа кога излети и веке е во Србиja,Албаниja,Црна гора или Македониja.Тиа немат ништо авиони ке им дават.Това нема да стане и нема услови во Косово.
Морам да ти реплицирам на тоа. Кога Македонија ги купуваше сухоите истото го збореа, ќе немало каде да ги летаат ?! Ако само малку ги знаеш маневарските способности и на СУ-25 или Ф-16, нема да ти биде проблем да разбереш дека не им треба територија како Русија... Тие можат на „џебно марамче„ да маневрираат.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Вие ако стигнете до Ниш ке има нова Балканска воjна.Нема коj да ви даде да одите на север.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Морам да ти реплицирам на тоа. Кога Македонија ги купуваше сухоите истото го збореа, ќе немало каде да ги летаат ?! Ако само малку ги знаеш маневарските способности и на СУ-25 или Ф-16, нема да ти биде проблем да разбереш дека не им треба територија како Русија... Тие можат на „џебно марамче„ да маневрираат.
Па малце да те реплицирам.Па нали знаеш дека Косово е 2 пати помалко от МК?Ако го направиме Косово правилна геометрична фигура това е квадрат со страна 100 км.Па представи си ти со една средна скорост от 1500 км за саат колко брзо ке мине границите.Да не зборуваме за повеке от 2000 км зо саат.
Нема коj да им даде Ф-16.Па и ке им требат и пари за да ги поддаржат тиа авиони,па...както сите знаеме пари во Косово нема-сиромаштиа голема.

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Sepak mislam ke im dadat samo lesno oruzje, kako za pocetok...a podocna ke vidime

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Па малце да те реплицирам.Па нали знаеш дека Косово е 2 пати помалко от МК?Ако го направиме Косово правилна геометрична фигура това е квадрат со страна 100 км.Па представи си ти со една средна скорост от 1500 км за саат колко брзо ке мине границите.Да не зборуваме за повеке от 2000 км зо саат.
Нема коj да им даде Ф-16.Па и ке им требат и пари за да ги поддаржат тиа авиони,па...както сите знаеме пари во Косово нема-сиромаштиа голема.
Знам, ама тоа сигурно не би било трка од граница до граница, туку оперативните дејствија можат да се збијат и на неколку десетици километри квадратни.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862

Ke gi pustat od Jadran , tamu ke im dadat i edna podmornica .
A za Nish , nema da odi nikoj , samo ako se obidat svrbite da napadnat, mora da se odi nakaj Jablanicki okrug , ja sporediv vojnata na Izrael so arapite. A plus vo Jablanica imalo albanci , a i sega ima vo Medvegja.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ke gi pustat od Jadran , tamu ke im dadat i edna podmornica .
A za Nish , nema da odi nikoj , samo ako se obidat svrbite da napadnat, mora da se odi nakaj Jablanicki okrug , ja sporediv vojnata na Izrael so arapite. A plus vo Jablanica imalo albanci , a i sega ima vo Medvegja.
Много ми е интересно до кога ке успеат да држат Косово стабилно?НАТО ке се махне след години(2,5,10) и отново ке се почне.Единственниа начин според мене е да го делат.

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35

Tuka si vo pavo potpolno se soglasuvam, na avioni od tipot f-16 ne i treba golem prostora za manevriranje posto tie se borbeni avioni - Lovci a ne Bombarderi ali ima i Bombarderi sto bi manevrirale vo mali Prostori.

Evo kade moze f-16 da manevrira

@ FMI : Evo kaj moze da manevrira f-16

gerald-r-ford-class-aircraft-carrier-20070824021838533-000.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom