- Член од
- 22 февруари 2008
- Мислења
- 376
- Поени од реакции
- 15
Потребата за духовност не е вродена, инсталирана е после раѓање!
Е не, ставена ти е пред да те зачнат!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дај не се праи паметен многу, дискутирај ако дискутираш, ако не немој да не продуховувавш со вакви глупи мислења шо ги пишуваш по 3 пати пошо незнаеш да стиснеш едно мочано измени!Е не, ставена ти е пред да те зачнат!![]()
:pos2: Добро бре микица :pos2:Тоа му доваѓа нешто како инсталирање оперативен систем на дискот?![]()
Тоа му доваѓа нешто како инсталирање оперативен систем на дискот?![]()
Дај не се праи паметен многу, дискутирај ако дискутираш, ако не немој да не продуховувавш со вакви глупи мислења шо ги пишуваш по 3 пати пошо незнаеш да стиснеш едно мочано измени!
Кај некои инсталацијата успева и веќе не се способни да го гледаат светот каков што е, туку се крстат у господ и во неговото спасение, мислат дека ја прочитале библијата и ја откриле вистината...ц.ц.ц.
И кај некој инсталацијата е неуспешна, односно не било наметнато верувањето во господ, и си имаат своја глава и свое мислење и причина да прифатат да веруваат (или не веруваат) во тоа што сакаат (или не сакаат)!
Секој верува на свој начин во тоа што сака да верува, и никој нема право да му го оспори тоа. А според мене ако се верува, треба да се верува вистински.... Е сега поради тоа што јас неможам да се пронајдам во вистинската верба во господ, не значи дека ИЧ не верувам.... За мене господ е енергија која има сила да не создаде и уништи!:smir:Се извинувам ако сме навредени! Бришам само кога ќе згрешам. И тоа сум го правел МНОГУ пати.
Очигледно е дека во Господ ИЧ не веруваш.
На Мики ДРУЖЕ, а на мене ВРАЖЕ,а?
Поздрав
:smir:
Да и јас сметам дека потребата за духовното е вродена. Дури и кај атеистите. Впрочем, доколку не беше така, тие немаше да висат деноноќно по религиски форуми![]()
Кој ти е тој Ангел? Тоше?![]()
Наметната религија и уште една во моментотот не ми текнува насловот.Sorry, Vone јас такава тема не најдов..можеби не сум ја видел..Ај help..
Наметна религија...е тема која не е баш тоа што го барав...Јас барав вродена поврзаност на човекот со Бог..наметнастоста се однесуваше на барањето на сопствениот пат..без разлика на социјализацијата..Мислам дека темата влече во друг правец..Наметната религија и уште една во моментотот не ми текнува насловот.