Дали потребата за "духовното" е вродена?

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Потребата за духовност не е вродена, инсталирана е после раѓање!

Тоа му доваѓа нешто како инсталирање оперативен систем на дискот?:vozbud:

Е не, ставена ти е пред да те зачнат! :tapp:
Дај не се праи паметен многу, дискутирај ако дискутираш, ако не немој да не продуховувавш со вакви глупи мислења шо ги пишуваш по 3 пати пошо незнаеш да стиснеш едно мочано измени!
Кај некои инсталацијата успева и веќе не се способни да го гледаат светот каков што е, туку се крстат у господ и во неговото спасение, мислат дека ја прочитале библијата и ја откриле вистината...ц.ц.ц.
И кај некој инсталацијата е неуспешна, односно не било наметнато верувањето во господ, и си имаат своја глава и свое мислење и причина да прифатат да веруваат (или не веруваат) во тоа што сакаат (или не сакаат)!

Тоа му доваѓа нешто како инсталирање оперативен систем на дискот?:vozbud:
:pos2: Добро бре микица :pos2:
треба еден формат да ти удриме а? :pos2:
:zlo::angry2:

Оби Ван а да припазиш малце на јазикот..без навреди кон членови..

Само бев изпровоциран по сабајлечки.... И само заради тоа што си напишав мислење кое е во согласност со темата... А сеа ти види чиви постови треба да се бришат....

Се извинувам за постот ама стварно ми дојде таква асоцијација. Нема ништо навредливо во текстот а мислам дека малку духовитост не е „наодмет„
Се извинувам, уште еднаш.

Мики не за тебе бе друже, добар си ти,нема потреба да се извинуваш, нема зашто...... него овој христијанинов....

Дај не се праи паметен многу, дискутирај ако дискутираш, ако не немој да не продуховувавш со вакви глупи мислења шо ги пишуваш по 3 пати пошо незнаеш да стиснеш едно мочано измени!
Кај некои инсталацијата успева и веќе не се способни да го гледаат светот каков што е, туку се крстат у господ и во неговото спасение, мислат дека ја прочитале библијата и ја откриле вистината...ц.ц.ц.
И кај некој инсталацијата е неуспешна, односно не било наметнато верувањето во господ, и си имаат своја глава и свое мислење и причина да прифатат да веруваат (или не веруваат) во тоа што сакаат (или не сакаат)!

Се извинувам ако сме навредени! Бришам само кога ќе згрешам. И тоа сум го правел МНОГУ пати.
Очигледно е дека во Господ ИЧ не веруваш.
На Мики ДРУЖЕ, а на мене ВРАЖЕ,а?

Поздрав
:smir:

Да не се вреѓаме...ај сега фино-лепо да се извиниме за своето однесување, итоа онака, јавно, на форумов.,

Се извинувам ако сме навредени! Бришам само кога ќе згрешам. И тоа сум го правел МНОГУ пати.
Очигледно е дека во Господ ИЧ не веруваш.
На Мики ДРУЖЕ, а на мене ВРАЖЕ,а?

Поздрав
:smir:
Секој верува на свој начин во тоа што сака да верува, и никој нема право да му го оспори тоа. А според мене ако се верува, треба да се верува вистински.... Е сега поради тоа што јас неможам да се пронајдам во вистинската верба во господ, не значи дека ИЧ не верувам.... За мене господ е енергија која има сила да не создаде и уништи!:smir:

Да и јас сметам дека потребата за духовното е вродена. Дури и кај атеистите. Впрочем, доколку не беше така, тие немаше да висат деноноќно по религиски форуми :vozbud:

Кој ти е тој Ангел? Тоше? :)

Ангелина е нејзиното име.

Наметната религија и уште една во моментотот не ми текнува насловот.
Наметна религија...е тема која не е баш тоа што го барав...Јас барав вродена поврзаност на човекот со Бог..наметнастоста се однесуваше на барањето на сопствениот пат..без разлика на социјализацијата..Мислам дека темата влече во друг правец..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom