Психичката болка е многу поголема, барем за мене, мислам дека никоја повреда не мозе да се спореди со навредата од некој или начинот на кој постапува со тебе, не те забелезува, или кога некој не мисли какво зло му нанесува на другите со своето однесување, итн.
На многу моменти од мојот зивот се секавам со гнев, како да врие нешто во мене, а таа болка се зголемува секој пат кога иста личност по којзнае кој пат несакајќи и незабелезувајќи длабоко ме повредува. Колку и да сакам да го избегнам тој момент тој доаѓа се повеќе и повеќе пати. самата помисла на таа душевна болка дека ке се појави таа болка е се поголема и поголема.
а како да ја спречиш, кога несто врие во тебе и не мозе да запре, ударот не е голем не фактот дека се повторува без причина ја прави состојата уште полоша.:nerv:
прашање е како да се излекуваш од оваа болка?
Да, за мене ова е голема душевна болка, знаејки дека се случуваат и полош работи во светот, а во мојата душа има огромна трага токму од оваа болка која се повторува и не ме остава да зивееам како што сакам, и да показам каква сум јас.
Но ова не е само еден случај, болка од ваков тип има на секој чекор, но сите не чуствуваат исто исти нешта.