Што боли повеќе, психичката или физичката болка?

M

Mr.InF3ction

Гостин
исто е ... како некој да ти рече: главата кон ѕидот.. или гзот кон мене..
и така и така го јадеш....
и ако психички трае подолго...

good girl

Неискусна!
Член од
1 јули 2009
Мислења
66
Поени од реакции
0
Психичката болка е многу поголема, барем за мене, мислам дека никоја повреда не мозе да се спореди со навредата од некој или начинот на кој постапува со тебе, не те забелезува, или кога некој не мисли какво зло му нанесува на другите со своето однесување, итн.
На многу моменти од мојот зивот се секавам со гнев, како да врие нешто во мене, а таа болка се зголемува секој пат кога иста личност по којзнае кој пат несакајќи и незабелезувајќи длабоко ме повредува. Колку и да сакам да го избегнам тој момент тој доаѓа се повеќе и повеќе пати. самата помисла на таа душевна болка дека ке се појави таа болка е се поголема и поголема.
а како да ја спречиш, кога несто врие во тебе и не мозе да запре, ударот не е голем не фактот дека се повторува без причина ја прави состојата уште полоша.:nerv:

прашање е како да се излекуваш од оваа болка?
Да, за мене ова е голема душевна болка, знаејки дека се случуваат и полош работи во светот, а во мојата душа има огромна трага токму од оваа болка која се повторува и не ме остава да зивееам како што сакам, и да показам каква сум јас.
Но ова не е само еден случај, болка од ваков тип има на секој чекор, но сите не чуствуваат исто исти нешта.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Физичката боли многу повеќе, ама психичката трае подолго.

Barbara.

Irreparable perfectionist
Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
психичката бидејки може да трае подолго и на крај да излезе вистинско мачење..
точно е дека и физичката ужасно боли, но барем тоа поминува,со тек на време.,.. а психичката би можела да остави трајни последици..

Член од
4 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
28
Болат и двете многу, разликата е само во времетраењето на болките - каде што секако водство има психичката :toe:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
викаат на човек само умот да не му одлета...со психичката болка може да настанат многу растројства. така да џабе му е на човек живот ако не е при свест...кога се чувствува таа психичка болка на човекот многу мисли му паѓаат на памет... а физичката со апчиња со лекови колку толку може да се смири да се намали, но не и психичката..

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Psihiockata bolka e mnogu polosa.Fizickata bolka pominuva. i sekoj moze da ja podnese. No phihickata bolka nekogas e nepodnosliva.

брицо

liverpool
Член од
22 мај 2009
Мислења
567
Поени од реакции
2
физичката кога тоги ќе помине ама психичката не поминува

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
физичката кога тоги ќе помине ама психичката не поминува
не мора да значи дека ќе помине ами ако имаш некоја неизлечлива болест не можеш да се излечиш а те боли..

Член од
7 август 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
сега за сега психичката, но како ли би било и физичка и психичка

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Секој изгубил некого, секој бил повреден како кршење срце, разочаран.

Од физичка болка се умира!

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Психичката...Физичката ке помине а психичката подолго време трае

Член од
23 јули 2009
Мислења
217
Поени од реакции
8
Дефинитивно психичката повеке боли бидејки физичките повреди ке ти поминат а тоа што ти е во психата тешко се брише

Kajgana Shop

На врв Bottom