Што боли повеќе, психичката или физичката болка?

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.400
Поени од реакции
5.953
Болат и двете, баш и не би можела да ги споредувам. Меѓутоа...

Физичката можеби е многу поболна во моментот додека трае, потоа се заборава, полесно е да се справиш со последиците од неа.

Психичката остава длабоки рани, најчесто не се манифестира со солзи, напротив почесто остануваат само лузни во душата, те боли секоја мисла, секое место што те потсеќа на нешто, каде и да се свртиш се навраќа повторно и повторно.

Сепак зависи од ситуацијата и личноста која ги доживува.
 

KL0$AR

I SEE DEAD PEOPLE
Член од
8 јануари 2008
Мислења
343
Поени од реакции
9
оххоооо психичката дефинитивно
што би рекол Игор Џамбазов-ко душа шо боли ништо друго не боли
А и јас би го рекол истото
 

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
И двете болат скоро исто,посебно ако се нанесени од блиски луѓе,од некој од кој не сме очекувале да не повреди.
Но,ако не збораме за екстремни физички напади,тогаш психичката болка можи да е поголема,да му ја уништи на човек самодовербата,да го натера да се повлечи,да се затвори во себе,да западни во депресија.
 

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
Повеке ме боли психичката болка и тоа далеку повеке, многу полошо се чуствувам кога некој ке ме навреди или слично отколку некој да ме удри.Зборовите секогаш остануваат.И неможат да се споредат психичка и физичка болка барем според мене не
 

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Повеќе ме боли физичката болка.
 

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Физичка болка ќе боли ќе боли и ќе помине,ама ова другово некако останува тука.
 

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Психичката болка повеќе ме боли! Чувство кое не може да се опише! Како да имаш нешто тешко во градите и никако неможеш да го извадиш од себе! Те стега, не можеш да се опуштиш...следен чекор-депресија! :nesvest: Не, не сакам ни да помислам како ми било!
Потешко поднесувам психичка болка од физичка! Неа ќе ја издржам некако, минливо е за кратко време....А психичката...долга и тешка неиздржлива болка, понекогаш и трајна!
 

*^Ѕверче^*

**InVaLid TiTle**
Член од
15 февруари 2008
Мислења
168
Поени од реакции
10
Психичката болка е поголема, како душата што боли ништо друго не боли. Не се лечат така лесно тие рани, може се подзабораваат, но многу малку треба за пак да се отворат дури и да болат, да печат многу повеке отколку порано
 

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
mmmmmmm :) Psihickata boli kaj kaj povekje... Fizicki sto i da ti se sluci ke po mine.. ama psihickata... teeesko a njosa kombinacija se i dvete... Fizicka pa psihicka.. e od toa nema poloso !!!
 

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Абе све последиците па последиците. А ако нема последици? Ако е последица чао животе, шо праиме? Закачиш некоја заебана болештина, те видам после. Рак. Физичка болка? Ова боли до умирачка. Па ти викаат нема да поживееш. Поише ќе те боли кога ќе кашлаш, или кога ќе се сетиш дека утре можеби нема да се разбудиш?

Психичката, жими... Да, џабе се поправа удрено колено или повредена рака на човек мртов однвантре. Ама важи и обратното. Болат и двете. И некомпарабилно е.
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.702
Поени од реакции
13.361
Малце глупо е ова... Све зависи од болкта... Мал оф топик: Може и да се искомбинираат двете, пример се дешава сообраќајка ти остануваш инвалид... Не можеш да го правиш она што до вчера го правеше без никаков проблем. Стануваш и кревок/ка и со душата (како ќе ме сака мене кој сум сега инвалид) Или обратно. Недајбоже умира некоја личност која ја сакате. Од толкава душевна болка се разболувате, фаќате болест (рак најчесто) и ви нема спас... Така да нема разлика која болка е посилна.
 

*MC*

Печурче
Член од
26 февруари 2008
Мислења
344
Поени од реакции
0
Јас мислам психичката. Кога јас ке се повредам или ме боли нешто, чудно, ама солза не испуштам. За некое време ќе ми помине. Мене многу ме боли кога некој ќе ми ги повреди чувствата иако не го признавам тоа, ама можам да си седам цел ден, да се нервирам и да размислувам за тоа. Можеби глупаво е и не вреди да се замарам ама што да правам, само тука ми е умот.
Освен во некои ептен лоши ситуации (неизлечливи болести, рак, сида и сл.) тогаш веке мислам дека со самата физичка болест се нарушува и менталното здравје.
 
Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.805
Поени од реакции
3.059
Се подразбира прашањево,:) Премногу општо
 

LoveAshlee

I dont have a plan..thats the point
Член од
27 мај 2007
Мислења
475
Поени од реакции
2
Психичката каде каде . Нема ништо полошо кога те боли душата , си осеќаш како некој огромен камен да имаш на душа ... посебно кога е нанесена од најблиските .... тоа е :toe:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom