Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ftopic:а питу гули пак биле тепани во радолишта, така да, таква е лигата, и воопшто фудбалот во мкд. домашен, домаќинот прави притисоци и си победува, кога ќе дојдат кај вас и вие нив да им направите така, за да им текне за нареден пат. мислим ова не се однесува само на борец и на питу гули, туку воопшто за сите.Најпрвин честита победа до ФК Подмочани над Младост!
Наредно коло играте со Питу Гули од Крушево и се надевам ем ќотек ќе им дадете и ќе ги победите. Ние (Борец) игравме минатото коло со нив таму и буквално не отепаа..животни од планина. :uvo:
Судијата наклонет кон нив 1000%, старт од позади на наш играч 6-7 пати...ниеден картон, чиста шанса за нас офсајд ни крена, а откако дадоа гол, почнаа топките да ги шутирет шо подалеку (дури кај езерцето одеа топките) и тоа 5-6 пати...па после чекај топка, па после на сосема минимални додири паѓаа и глумеа повеќе од К.Роналдо...после на 2 измени се влечкаа по теренот дури да излезат...и не знам друго шо да кажам :nerv:
И едно предупредување до играчите на Питу Гули (доколку ги има на кајгана форум) или пак доколку имат некој од Крушево шо не е играч нека пренесит.
НЕМОЈТЕ...повторувам,НЕМОЈТЕ да идете за Охрид кога ќе играте со ФК Борец, ќе си го истрошите времето, а и богами ќе си одите потечени до Крушево :angry3:
Така да Форца Подмочани!!! :smir:
Извинете заftopic:
Нема проблем бате што можиме ќе поможиме и јас се надевам на наша победа и нас така ни направија во оризари битола нозете ни ги искршија ама насила ништо не се можи тој судијата голот му го призна а беше 6 метри внатре во офсајд поздрав треба да му ги скратиме маките нивНајпрвин честита победа до ФК Подмочани над Младост!
Наредно коло играте со Питу Гули од Крушево и се надевам ем ќотек ќе им дадете и ќе ги победите. Ние (Борец) игравме минатото коло со нив таму и буквално не отепаа..животни од планина. :uvo:
Судијата наклонет кон нив 1000%, старт од позади на наш играч 6-7 пати...ниеден картон, чиста шанса за нас офсајд ни крена, а откако дадоа гол, почнаа топките да ги шутирет шо подалеку (дури кај езерцето одеа топките) и тоа 5-6 пати...па после чекај топка, па после на сосема минимални додири паѓаа и глумеа повеќе од К.Роналдо...после на 2 измени се влечкаа по теренот дури да излезат...и не знам друго шо да кажам :nerv:
И едно предупредување до играчите на Питу Гули (доколку ги има на кајгана форум) или пак доколку имат некој од Крушево шо не е играч нека пренесит.
НЕМОЈТЕ...повторувам,НЕМОЈТЕ да идете за Охрид кога ќе играте со ФК Борец, ќе си го истрошите времето, а и богами ќе си одите потечени до Крушево :angry3:
Така да Форца Подмочани!!! :smir:
Извинете заftopic:
ФК Подмочани 0-0 ФК Питу Гули:smir:
. Им да дадовме два гола па после почна пеколот. Се што беше фаул се свиреше во нивна корист (тие не маваа, туркаа, судијата за нив свиреше фаули (ако изгледа по малку комично е чиста вистина):pos2
. Првиот гол го примивме откако по еден центаршут нивниот играч му се качи со рацете на грбот на нашиот играч. Вториот беше катастрофа. Имаше корнер за нив, по изведенит корнер, еден нивни играч намерно се затрча и се удри во нашиот голман за да го оневозможи да скока(многу јасно дека нема фаул на голманот), за трагедијата да биде поголема дојде до гужва и топката дојде до гол-аут линијата од каде ја избивме (не беше надвор) и судијата свирна пак корнер за нив. По ова му појдов на судијата и му забележав за тоа што суди безврска и им дава уште шанси, а тој ми рече цитирам: АКО СИ МАЖ ЕЛА ТИ СВИРНИ ФАУЛ НА ГОЛМАН. Патем на 1-2 ни беше поништен чист гол и ни беа свирнати еден куп непостоечки офсајди (не можевме контра да им направиме).
Измените навистина беа повредени играчите, е сеа тоа што излагаа поспоро од теренот не е ништо ново, тоа го има секаде. Ќе признаам дека имавме помош од судијата, но далеку од тоа што ти го прикажа (сигурно ме слушна кога му се развикав: Ти да не си глуп!) што значи и ние имаме да се пожалиме на судијата.Најпрвин се извинувам шо одам оф топик :smir:@Коста
Друже, ако не си задоволен ти од играта во Крушево и не нарекуваш дивјаци, тогаш мора да си нов во лигава и не си бил во Радолишта, Велешта, Делгожда, Кравари, Оризари..... И не знаеш што значи да ти биде страв после натпревар да излезеш од соблекувална, не знаеш што значи да ти влегува внатре во теренот публика и да те тепа, не знаеш што значи да те плука и фрла публиката по тебе со се што ќе им се најде, не знае што значи да те удираат со боксови, лакти, да те штипат на секој прекин и да не смееш А да кажеш.
И имаш заборавено неколку факти да напишеш во постот. Имаш заборавено да кажеш дека освен една полу-шанса не створиве ништо посериозно. Најискрено ти велам дека Добрушево даде многу по машка и подобра игра од вас.И ќе те демантирам најодговорно дека шутиравме топки за да задржуваме време (па кај ти текна до езеро:pos2::pos2Измените навистина беа повредени играчите, е сеа тоа што излагаа поспоро од теренот не е ништо ново, тоа го има секаде. Ќе признаам дека имавме помош од судијата, но далеку од тоа што ти го прикажа (сигурно ме слушна кога му се развикав: Ти да не си глуп!) што значи и ние имаме да се пожалиме на судијата.
Така што се надевам дека заканите си ги пишувал во афект и не си мислел така, затоа што, ако мислиш ме исплаши со тоа дека ќе си одам помодрен во Крушево се лажеш. Сум доаѓал дома и во многу полоша состојба:helou:.

ftopic:http://rezultati.blog.com.mk/node/248285 еве ви табела од вашиот регион. судијата јадел ќотек на кравари-преспа па ја пишав 0-3 сл. ама тоа не е официјално.kravari prespa najverojatno ke bide o-3 bidejki natprevarot e prekinat vo 85 min zaradi napadna sudiijata od srana na publikata
ili ti si greska ili jas. taka gi najdov dvojkite taka gi pisav. prespa so dobrusevo doma, a borec na gosti kaj karaorman. ne veruvam deka e greska bidejki gi zemam od fk falanga.fala mujo samo mislam deka na narednovo kolo igrat prespa i borec vo sreda ama mozda sum greska