На девојките не им треба факултет

• Креатор на темата Креатор на темата burn84
  • Време на започнување Време на започнување
па не би се омазила за poor guy бидејки не планирам да го издржувам мажот, но ако мислам дека во него има потенцијал за да си обезбеди пристојна иднина воопшто не би ми пречело. А што се однесува до остатокот од статијава.. никад нема да си дозволам да морам од мажот да барам пари за улошки или за фризер. Во ред е се тоа дека заеднички се работите но прво би се изградила себе како личност и би си обезбедила иднина и сигурност пред да улетам во брак. Со богат или сиромав сеедно

па не би се омазила за poor guy бидејки не планирам да го издржувам мажот, но ако мислам дека во него има потенцијал за да си обезбеди пристојна иднина воопшто не би ми пречело. А што се однесува до остатокот од статијава.. никад нема да си дозволам да морам од мажот да барам пари за улошки или за фризер. Во ред е се тоа дека заеднички се работите но прво би се изградила себе како личност и би си обезбедила иднина и сигурност пред да улетам во брак. Со богат или сиромав сеедно
Апсолутно точно...ако си расна плавуша со мило лице. Ако не ќе мора со павле од погон да се задоволиш и да се молиш секоја вечер дека нема да дојде дрво пијан и главата од ѕид да ти ја мава,...ти ебам женскиот памет.

Б’рн, чисто информативно, Дејана само со бојата на косата не одговара на описот, друго сфе и е на место, и убаво :дудл:

Б’рн, чисто информативно, Дејана само со бојата на косата не одговара на описот, друго сфе и е на место, и убаво :дудл:
Значи има камионџиски цицки....таман:vozbud:

:pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

Што не ќе прочиташ...
Гледам девојките жестоко реагираа на ова...
Хмм...ова ми претставуваше причина за да размислам подлабоко на оваа тема...и дојдов до заклучок во форма на прашање:

Зошто нема женски научници (т.е. научнички)?
Само Марија Кири ја знам...а верувам дека да не беше Пјер, немаше да слушнам ништо за неа...
Девојки, како го објаснувате овој факт?
:baeh:

Само Марија Кири ја знам...а верувам дека да не беше Пјер, немаше да слушнам ништо за неа...

Уште еден исфрустриран шовинист.

Што не ќе прочиташ...
Гледам девојките жестоко реагираа на ова...
Хмм...ова ми претставуваше причина за да размислам подлабоко на оваа тема...и дојдов до заклучок во форма на прашање:

ОМФГ !!!!

:vozbud: :vozbud: :vozbud:

Напрај ни услуга и не го користи твојот мозок повеќе за мислење !!! :pos2: :pos2:

На ти список :

19 век : Херта Маркс Аиртон , Маргарет Хагингс , Беатрикс Потер,Софија Коваленскаја ...

Пост воена Европа и Свет :Лиза Маитер , Еми Нотер , Инге Леман , Маргарет Фонтаин , Елен Ричардс ...

1950 - до сега : Розалин Франклин , Нина Бајерс , Џозелин Бел Бернел ( добитник на Нобелова награда 1974 за нешто со радио-пулсеви ) ,Барбара МекКлинток ( Добитник за Нобелова награда за медицина 1983 ) , Суламит Лоу Голдхабер , Линда Бук ( Добитник на Нобелова награда за Медицина - неурологија ) ...

Сакаш уште ...

Ти реков , не тропај глупости на секоја тема !!

ОМФГ !!!!

:vozbud: :vozbud: :vozbud:

Напрај ни услуга и не го користи твојот мозок повеќе за мислење !!!

На ти список :

19 век : Херта Маркс Аиртон , Маргарет Хагингс , Беатрикс Потер,Софија Коваленскаја ...

Пост воена Европа и Свет :Лиза Маитер , Еми Нотер , Инге Леман , Маргарет Фонтаин , Елен Ричардс ...

1950 - до сега : Розалин Франклин , Нина Бајерс , Џозелин Бел Бернел ( добитник на Нобелова награда 1974 за нешто со радио-пулсеви ) ,Барбара МекКлинток ( Добитник за Нобелова награда за медицина 1983 ) , Суламит Лоу Голдхабер , Линда Бук ( Добитник на Нобелова награда за Медицина - неурологија ) ...

Сакаш уште ...

Ти реков , не тропај глупости на секоја тема !!

Ме претрка Типсер...

Ок, ете и од мене..

Физика

1903 Marie Curie
1963 Marie Mayer

Литература

1909 Selma Lagerlof
1926 Grazia Deledda
1945 Gabriela Mistral

Хемија

1911 Marie Curie
1964 Dorotthy Hodgkin

Meдицина и психологија

1986 Rtial Montalcini
1977 Rosalyn Sussman Yalow

Ме претрка Типсер...
Абе овие се мали научнички, речиси ништо не измислиле.
Такви, од стилот на Алберт Ајнштајн, Никола Тесла, Мајкл Фарадеј и други, НЕ ПОСТОЈАТ!!!!
А да не постоеја и овие, срамота ќе беше....

Абе овие се мали научнички, речиси ништо не измислиле.
Такви, од стилот на Алберт Ајнштајн, Никола Тесла, Мајкл Фарадеј и други, НЕ ПОСТОЈАТ!!!!
А да не постоеја и овие, срамота ќе беше....

Да бе затоа добија Нобелови награди , а ако баш сакаш да видеш некои од нив близу до овие горе , прегледај им ги резумињата на научничките .

И колку пати да ти кажувам не се срами пред народот , ќе ти се смејат !!:uvo:

Да бе затоа добија Нобелови награди , а ако баш сакаш да видеш некои од нив близу до овие горе , прегледај им ги резумињата на научничките .

И колку пати да ти кажувам не се срами пред народот , ќе ти се смејат !!:uvo:
Абе чоек,
нобеловата награда мора да се додели секоја година!!!
Па на женските им ја дале за да не се бунат дека не добиле накради поради дискриминација и такви ствари.
Тесла и Ајнштајн ,т.е. луѓе како нив, не се раѓаат секоја година!!
Ај, ако немаш мозок да сфатиш, ќе ти сумирам:
Непостои жена научник која имала толкав придонес во науката како Никола Тесла и Алберт Ајнштајн, тоа што добиле нобелова, незначи ништо, чисто ради реда ја добиле!!!!
И нема ни да има!!!
Што не е јасно тука?

Абе чоек,
нобеловата награда мора да се додели секоја година!!!
Па на женските им ја дале за да не се бунат дека не добиле накради поради дискриминација и такви ствари.
Тесла и Ајнштајн ,т.е. луѓе како нив, не се раѓаат секоја година!!
Ај, ако немаш мозок да сфатиш, ќе ти сумирам:
Непостои жена научник која имала толкав придонес во науката како Никола Тесла и Алберт Ајнштајн, тоа што добиле нобелова, незначи ништо, чисто ради реда ја добиле!!!!
И нема ни да има!!!
Што не е јасно тука?

Само ова имам да ти го кажам :

Сега сум сигурен дека сите коиго читаат ова , паќаат од столчињата !!!

:pos2: Ако бе, смеењето е добро по здравјето.:pos2:

Абе ај кажими што пронашле овие за да бидат на исто ниво со Тесла и Ајнштајн?
Ништо...измислиле некакви играчки, и сега ми се прават ајншајн...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom