Дарданиа, потонување на чамец е едно.
Јас тука зборам за експлозии кои се случиле кај Тирана, а демек се осетиле низ пола Македонија, и то баш во Америчка Фирма...
А и пред експлозијата приметена раздвиженост на одредени воени формации, дури и на МК територија.
----------------------------
Не е проблем да купите оружје, се сложувам.
И убо шо кажваш така отворено работи кои многумина ги знаат, дека Албанија ја наоружуваше УЧК.
А 1997? јас да не ја измислив? Знајш колку оружје се украде тогаш од магацините?
А знајш колку беше вратено во касарните?
Јас бројки не знам, слушнав од жените на чешма, дека ни 5 % не беше вратено.
Значи, НЕКОЈ го изрежира СЕТО ТОА , од пирамидални штедилници, до немирите покасно.
Ем ги украдија парите на луѓето, ем после ви продаваја оружје
Албанија даваше оружје на УЧК, ама и одредени батки ви ПРОДАВАЈА оружје... Ај погоди кое пружје ви го продаваја? Истото то шо пред то го украдија од касарните!!!
Толку ли сте слепци, да соберите 2 и 2?
Јас не помислувам ни за момент, дека оружјето што било во тој магацин е единствен мотив, демек ќе се укради оружје, и ќе се напрај буум...
Ама пак и не сум наивен да вервам дека она е случајно...
Албанија има многу планини.
Сам кажваш дека е полна со бункери!
толкави количини експлозивни средства, макар и конвенционални, се чуваат малку подалеку од градовите, и во длабоки подземни бункери!!!
Ако за време на Енвер Хоџа, биле магацините со ТОЛКУ МИЛИОНИ ТОНИ ЕКСПЛОЗИВ блиѕу неокј град, тогаш еден од главните услови за да има шанси да прај муабет за Нато, е ДИСЛОЦИРАЊЕ на такви потенцијални бомби...
не ви се гледа... сакате да мижите... еби му мајката, можи ќе ви светни некој ден
едит:
знаеш колку КИЛОТОНИ ЕКСПЛОЗИВ се потребни за еден онакoв бум????????