Eве ги предавниците, се јавија!

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Ајде сега браќа Македонци кои си ја сакате својата држава појдете до најблиската црква и муслиманите во најблиската џамија и заколнете се дека ќе ја браните Македонија заклетвата си ја знаете.

Сега и требете на Македонија после ќе биде касно.

Член од
18 јануари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
7
Целата македонска јавност да го осуди ова потклекнување на претседателот под притисокот за одбрана на националниот идентитет, апелира Македонската Алијанса од Мелбурн
Македонската Алијанса од Австралија испрати отворено писмо во кое изразува револтираност од изјавата на претседателот Бранко Црвенковски и од омекнувањето на неговиот став во врска со проблемот за името.

- Најостро ја осудуваме неговата изјава. Нашето Уставно име Република Македонија, е единственото прифатливо решение за македонската заедница во Австралија во спорот за името со Грција. Не прифаќаме никакви отстапки кога е во прашање нашето Уставно и историско име кое е столб на нашиот национален идентитет – стои во писмото од Алијансата.

Алијансата апелира до целата македонска јавност да го осуди овој чин “на потклекнување под притисокот за одбрана нанационалниот идентитет од страна на претседателот Црвенковски”. Уште апелира до сите политички субјекти да застанат силно во одбрана на македонското име и идентитет.

Eve kako nasite vo dijasporata go svakaat govorot na bc za dodavanje na pridavki na imeto.Bravo za niv.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Абе нели не се важеа Шпиц и Време???

:) Што мајка се палите... сега :)

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Овај Б.Ц.

Б-Брана да го столче

Ц-Црви да го изедат

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
Milosev ni svoite ne go sakale
Neznam so se zamarate so Branko,Grujo e premier toj go ima posledniot zbor, ako toj resi, da ne se menuva nema da se menuva imeto, sto tuku samo se pluka, daj da vidime so ponataka,
Jas mislam deka ova e samoi prividna destabilizacija koja namerno se pravi za da vlezeme vo nato, amerite ke se zalagaat da vlezeme so cel demek ako ne vlezeme moze da se destabilizira makedonija, a grcite tuka ke nemozat da stavat veto, a posle toa sleduva golem bran na priznavanje na makedonija pod ustavno ime i toa od clenki od EU.

F

FilipMacedon

Гостин
Биќе Густо(Извинете за мојот кумановски дијалект)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Dali Gruevski na sredbata so partiite predlozil toj ili mu e sugerirano, na sredbata so pomalite partii vo parlamentot da ima poddrska za tehnicka, malcinska vlada (so maksimalna poddrska so mali izmeni vo vladata, pri sto vo toj slucaj, ima tehnicka vlada na eksperti, poddrzana od site etnicki zaednici, ako na toa se priklucat i albancite).

Cuv takvo nesto, nekoj da ne znae pojke?

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Бесилка на полоштад.
ЈАС НОСАМ ЈАЖЕ:)

Член од
9 февруари 2008
Мислења
170
Поени од реакции
8
Б.Ц И В.Б и целиот ебан СДС. можат да се гонат па за тоа ли си преседник мамето наркоманско да ти го ебам да ми те дадат 1минута да те мачам ќе ти го пресечам јазикот да не можеш да збориш педерче едено комунистичко.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Dali Gruevski na sredbata so partiite predlozil toj ili mu e sugerirano, na sredbata so pomalite partii vo parlamentot da ima poddrska za tehnicka, malcinska vlada (so maksimalna poddrska so mali izmeni vo vladata, pri sto vo toj slucaj, ima tehnicka vlada na eksperti, poddrzana od site etnicki zaednici, ako na toa se priklucat i albancite).

Cuv takvo nesto, nekoj da ne znae pojke?
Пред некој саат ипол на вестите на А1, или Сител(не сум сигурна), беше речено дека Црвенковски предлага наместо широка коалиција, да има малцинцка влада.
Тоа е единственото нешто во тој контекст што се спомена низ медиумиве до сега.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Абе тоа не се прави така ааа ууу ќе го бесиме ова она...туку треба да се најде човек шо ќе си ја заврши таа работа...на пример на Беназир Буто 10пати и пукаа ама последниот пат беше фатален...

Така да треба некое бате од затвор кој е осуден на доживотна...некако да му средиме бегство и дебел кеш и да го пуштиме да си ја заврши акцијата...

Јас на пример сакам со зоља у фаца да ја погоди Ратчето...а Бранче со бомба у чело да го погоди...хух ама јако а :)

п.с оти било кој од нас да го направи ова ќе не издадат шпиуните што се меѓу нас.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=90723

како викаше Зевс?

Издаја, људи, издаја?

ето ти га на...

За разлика од деновите по последниот предлог на Нимиц, кога шефот на државата јавно ги означи за прифатливи варијантите „Демократска“ и „Независна“, денеска тој не прецизираше кој е предлогот кој би можел да биде точка на компромис меѓу Грција и Македонија.

„Ако се најде формулација со некаква додавка или придавка, којашто нема да значи рушење на националниот идентитет, туку можеби дополнителен опис на нашето државно уредување, мислам дека можеме да ги постигнеме двете цели - и да ја добиеме поканата и да го зачуваме нашиот национален идентитет“, изјави Бранко Црвенковски, претседател на РМ.

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
САФ: Скопска ситуација ’98

Скопска ситуација - бурлески,
до вчера комунисти - сега слават празник верски.
Ќе речеш не сери - ама провери,
се’ се смени од времето на Титовите поинери.
Екс социјалисти, капиталци на мисија,
со ѓаволот во коалиција - зборам вистина.
Луѓе газат преку живи луѓе од опозиција,
адекватноста не е важна - важно си на функција.
Желбата за моќ, да се биде на врвот
не знам како спијат мирно - нели ги јаде црвот?
Има ли во авионот пилот - очите му се на тилот.
Перат прљав кеш како прљав веш.
Пиљарот вози БеМВе - интелектот оди пеш.
Сите имаат суфикси, фили или мани, единство нема,
идентитетот ни е падни - стани.
На еден комита - тројца кодоши,
рекетари, дилери и секакви олоши.
Европска провинција по дефиниција,
лажирани избори - корумпирана полиција.
И што смислија - пази демократија,
одговорноста - на ти ја, дај ми ја.
Господ за седум дена го дал светот,
седумгодишната транзиција даде само опозиција.
Опција сјај или беда - сите го бараат Мистер Роба Роба да се средат.
Епидемија на наркоманска зараза во градот во кој и мажите глумат оргазам............

Kajgana Shop

На врв Bottom