Ако падне владата, Атина ке се најде во непријатна позиција

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Ако падне Македонската Влада и не биде брзо формирана нова, Атина ќе биде по притисок, пишува денешниот грчки весник Та Неа.

Повикувајќи се на дипломатски извори весникот објавува дека притисокот ќе дојде од американска страна со цел да се испрати покана за членство на Македонија во НАТО, со причина дека Скопје нема стабилна Влада која ќе учествува во преговори за името.

Според изворите, ако Владата во Скопје падне Атина ќе се најде во непријатна позиција.

Автор на веста: Нетпрес
Објавена на 13.03.2008 13:00:55

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Искрено да ти кажам, не верувам дека сме во толку „ добра„ позиција....А и ти сигурно не наседнуваш на вакви евитини грчки трикови... Тешка работа.

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Искрено да ти кажам, не верувам дека сме во толку „ добра„ позиција....А и ти сигурно не наседнуваш на вакви евитини грчки трикови... Тешка работа.
Не наседнувам тоа е сигурно.

Само сакам да видам и други мислења на оваа тема.

Можеби до негде е оправдувачки да има парламентарни избори.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Е баш во моментов не ни се потрени избори.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
А и ти сигурно не наседнуваш на вакви евитини грчки трикови...
Не се грчки трикови, туку трикови на нашите медиуми кои си прават новости со вадење цитати од грчки весници надвор од контекст.

Ако те интересира што точно пишува “Та Неа“, еве ти го линкот:

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080313&nid=7809379&sn=&spid=876

Во куси црти прераскажано, весникот цитира “дипломатски извори“ - без да каже кои се тие извори, според кои, во случај да падне владата во Скопје, Грција би се нашла под притисок ид страна на Америка да се согласи БЈРМ да биде поканета во НАТО, со изговор дека во моментот на постои одговорна влада која би договорила решение. Би можело да се промовира и сценариото “условена покана“. Грција да не стави вето на самитот во Букурешт, но, ако не се најде решение во определен рок, поканата да се анулира...

Ако си луд, радувај се на брашно.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Еден сигурен заклучок можеме да извлечеме. Албанците уште еднаш докажаа дека работат против интересите на државата, кога правата на терористите од она имаат предност пред името и влезот за НАТО. /Имам чувство дека овој потег е планиран и дел од некое мрачно сценарио на некои луѓе кои не сакаат Македонија да просперира и да оди во Нато.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ќе биде интересно кога нашите политичари ќе се фалат како успеале со едната нога да не стават во НАТО,и во следниот мандат ќе се направат напори да не пикнат и со другата,иако тоа ќе бара посебни напори од нивна страна.:)

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Еден сигурен заклучок можеме да извлечеме. Албанците уште еднаш докажаа дека работат против интересите на државата, кога правата на терористите од она имаат предност пред името и влезот за НАТО. /Имам чувство дека овој потег е планиран и дел од некое мрачно сценарио на некои луѓе кои не сакаат Македонија да просперира и да оди во Нато.
Сето ова е планирано во кујната на Гвујо, ако Гвујо сакаше Тачи можеше да чека 2-3 недели. Зошто баш сега излезе со овие барања

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
не пиши никаде дека ќе не примат под уставно име во ОН, Нато и ЕУ...

ко ќе го пиши тоа, тогаш има причина за мала воздишка... и мала радост :)
--------

tomislav, ni gi podu... gvujo, gvujo..

ko sho gi povikav albancite pred nekoj den, da kazat mashki, kazi i ti sega ko maz:

DALI MISLIS DEKA TREBA SDSM DA SE VRATI NA VLAST?

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Пак почнувате со навреди а.

Кога бе овај народ ќе се освести еднаш и ќе си ја удри главата.

Кога ќе завршат овие расколи.

Кој ви ги полни главите со глупости на некои.

B

Borg_Drone

Гостин
Потребни се предвремени избори ама после самитот...
Зошто??
За да немаме во иднина повеќе албанско-комуњарска влада(СДСМ,ДУИ и ДПА)...
Се тоа треба да се очисти..да не седнат веќе тие луѓе во влада...
А за тој што рече навредливи постови..
Оди провери ја анкетата пред некој ден..
Скоро 50% од Албанците се за промена на уставното име..

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
tomislav, ni gi podu... gvujo, gvujo..

ko sho gi povikav albancite pred nekoj den, da kazat mashki, kazi i ti sega ko maz:

DALI MISLIS DEKA TREBA SDSM DA SE VRATI NA VLAST?
Како на власт?? Широка коалиција?? Досега можда 10 пати имам напишано дека сум ПРОТИВ таква коалиција. Самобендисаниот ни премиер нека сноси сам одговорност и нека плати за глупостите шо ги прави

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Како на власт?? Широка коалиција?? Досега можда 10 пати имам напишано дека сум ПРОТИВ таква коалиција. Самобендисаниот ни премиер нека сноси сам одговорност и нека плати за глупостите шо ги прави
Ами после кој ќе ни прави цркви,восочни музеи и 100катници.?

Член од
3 октомври 2007
Мислења
103
Поени од реакции
1
albancite vo Makedonija nikogas ne napravile nisto za Makedonija niti ke napravat a naprotiv samo steta na Makedonija,od samoto osamostojuvanje samo se raspravame so niv i za nivni prava kade gi nema niedno malcinstvo vo svetot ,seto ova vreme samo ne unazaduvaat taka i sega go cekaat ovoj moment da ne pritisnat malku imame problemi so site sosedni drzavi pa sega i od niv da imame pritisok ,,,,Sto se odnesuva do ova Ако падне владата,Атина ке се најде во непријатна позиција ..mislam deka e taka samo sto i nie nisto ne sme dobile ako na site ovio pritisoci potklekneme i padneme na kolena da davame penzii na teroristi koi ja napadnaa Makedonija i Ubivaa Makedonski Braniteli ,da go smenime imeto samo za edno sugavo Nato i EU

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
albancite vo Makedonija nikogas ne napravile nisto za Makedonija niti ke napravat a naprotiv samo steta na Makedonija,od samoto osamostojuvanje samo se raspravame so niv i za nivni prava kade gi nema niedno malcinstvo vo svetot ,seto ova vreme samo ne unazaduvaat taka i sega go cekaat ovoj moment da ne pritisnat malku imame problemi so site sosedni drzavi pa sega i od niv da imame pritisok ,,,,Sto se odnesuva do ova Ако падне владата,Атина ке се најде во непријатна позиција ..mislam deka e taka samo sto i nie nisto ne sme dobile ako na site ovio pritisoci potklekneme i padneme na kolena da davame penzii na teroristi koi ja napadnaa Makedonija i Ubivaa Makedonski Braniteli ,da go smenime imeto samo za edno sugavo Nato i EU
И ние би го правеле истото во Албанија,кога би имале можност,нели?:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom