Vartolu
The Infamous Mobb
1.BG обштество има позитивна накласа кум МК за разлика от 2.омразата в МК. БГ прва призна МК со нејното констиуционно име. .3.Во ембаргото на ГР, Бургас беше пристан на МК. Знам што и при вас и при нас има хора гјубринја. А политичарите са сите. Вие хв'рлјате омразата кум нас, но не ние смв ви проблемот. Проблем ви са албанците. И ако они влезат пред вас у НАТО, теја дека живеиат у вас и се плодат како зајци ке треба да ги гледате како писано jаице, оти ке зависите от сборот на АЛ како сега от ГР.Мојата нагласа кум МК е много позитивна. 4.Имам братовчеди и много прииатели тамо. Не не интересира политиката. Живеем си арно. Политика и историиа не се иадат. Бизнесот ни е супер и ова е важно за нас.
1.Бугарското ошштество ама ни малку не ме интересира..Позитивното од вас го видовме на последниот самит на НАТО, и „безрезервната“ поддршка што ја добивме од вас..
2.Прва не призна?Да, тоа е факт..Ама причините зошто не призна?Па нормално е, и ќориот може да препознае..За да си ја приграби кон својата територија, за да си ги спаси „браќата б`лгари“ од сврбските канџи..Дали не е тоа дволично?Нешто слично направивте и 1912 година, ни се правевте спасители и пријатели и не поделивте..Тоа е ФАКТ! И како после јас вас да ве сакам??Да ја распарчи Бугарија некој на три дела ти него ќе го сакаш?Немој да бидите смешни...И да се правите демек ништо не се случило..За да ве почитувам вас, вие НАЈМАЛКУ што треба да сторите е да ги признаете Македонците во Пиринска Македонија, ОМО Илинден да биде признаета, и да го признаете МАКЕДОНСКИОТ НАРОД КОЈ Е ФАКТ НА БАЛКАНОТ..Постоел пред вие да постоите..Тоа може да биде основа за добра соработка со Бугарија..
3.Тоа БГ фирмите го направија, зошто видоа ДОБАР БИЗНИС (bussines before pleagure):smir:
4.Имај си ти пријатели, Македонци..Сите сакаме да живееме во мир и слога..И јас сакам да дојдам Софија, да му се јавам на другари да прошетаме, да се посмееме..Без никој одстрана да ме омаловажува, да ме вика бугарин,да ме почитува како Македонец и МАКЕДОНСКИОТ КОРЕН кој го влечам од секогаш...Без никој да води политика на бугаризирање на Македонскиот Народ со лесното делење на пасош бугарски и свесната политика што се води од официјална Софија околу тоа прашање(не ве обвинувам вас тука, туку ги обвинувам оние што дедо му го дал животот за СЛОБОДНА МАКЕДОНИЈА,загинал од бугарска пушка, а тој оди да ваѓа пасош, да се прај бугарин зошто?За да купи кола за безпари, да појди во Германија без визи и слично)Не го прави тоа тој дека се чувствува бугарин, тоа го прави од познатата нивна „егзистенцијална“ причина...Ама после вие ќе извадите документ, ќе речите еве оволку пасоши имаат Македонски државјани, толку бугари има во Македонија..Тие не се сеќаваат на таа политика,не се сеќаваат дека со тоа ја продаваат сопствената земја за едно одење во Германија, и за едно БМВ!Не се сеќаваат дека газат врз лешевите на Гоце,Јане,Ѓорче кој умреле за каузата Македонија на Македонците...Дека за ситна боранија го плукаат она малку парче земја што ни остана(кое едно е кај вас), за тие да се одмараат некаде на плажите на златните песоци, во Шпанија, Италија, да одат на Алпите..Да учат на бугарските факултети, да бараат егзистенција, да се изживуваат со нив, и нив тоа убаво ќе им биде...
Ќе објаснам еден случај....
Имам еден „другар“ учи во Бугарија..Полагаше предмет Историја..Учеше 3 недели за тој испит, и паметам како ден денес..Оди детево, и се враќа по три недели..Го прашувам што направи?И тој ми вика многу лесно поминав...Професорот му поставил едно прашање, и му рекол цитирам „Ќе ти поставам едно прашање!Ако ми го одговориш точно, ќе добиеш највисока оцена...Чиј народен херој е Гоце Делчев?“...Овој продадениов му рекол цитирам „Блгарски народен херој“ и си доби највисока оцена..Знаете што е потрагично???Што продаденово дете ЌЕФОЈ е дека лесно поминал...Искрено, СОЛЗА ПУШТИВ КОГА СИ ОДЕВ ОД КАЈ НЕГО!ОД ТОГАШ НЕ САКАМ ДА ГО СРЕТНАМ ПО ПАТОТ!
Уххххххххххх