Поздрави од Пиринот

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам дедо ми, сакам татко ми, сакам моите брачеди от Солун(они веке не говорат нашиот език), сакам брачедите от Велес.

чудо некое како се трансформирате де во егејци де во вардарци а ете вие пиринци...блгарче татарче, немој со лаги по сабајлечки..каде во солун, каде во велес..кој во кој дел ....

Сакам да са добре. Ајде откријте една тема"Македонија-Бугарија, како да сме си полезни"

Ајде бе...имаше еден будала на кеј едно книжуле со ист наслов проба да продава...и без тезга остана....

а колку са? македонците де, во Пиринот, дека сакат поздрави?
Многу се...6000 потписи за 3 дена..па сега види ти...

Добро утро момци македонци и моми македонки. Добро и на теб Македонцки. Се радувам дека не сите форумжии и македонци са мнителни како тебе. Човек и нешто арно да сака да каже, па ке излезе виновен. Ако идам да помагам на вилата на моја колега в с. Влахи, ке сликам с ГСМ да видите каква убавина е тамо. За жал таму живеат само 7-8 души. Поздрави от Пирина и лек викенд на сите.

Еве ме со истинското име. Поздрави от даждовниот пирин. Ни е за риба, ни за пр'скане на лозе. Админот има една ракија от мене. Благодарам

Еве ме со истинското име. Поздрави от даждовниот пирин. Ни е за риба, ни за пр'скане на лозе. Админот има една ракија от мене. Благодарам
Бунтару??

Пиринке, македонка ли си?ако си дали живееш таму или си дојдена Тука

под претпоставка дека си јас зборам за Бугарската држава и во голем дел народ...одам за пирин тие доагаат тука...ги знам отприлика работите...а и да не ги знам..имаме телевизија па гледаме...

Aman ot Bugarska drzhava!Ot drzhavata nasha i nie placem ama znaesh li kak gorko plachem!!!!Ta za toa ne zbori ti Makedonski za drzava.Ti gledaj obicajnite ljuge!Zhivejam vo metropolata na BG,Makedonski cim tolku se interesiras ,da znaes.A ljuge sekakvi vo Pirina se naogat -i takvi sto se otrekli ot dedoviot si ezik i koren!I ljuge koi nasproti toa deka bile VOZPITUVANI KAKO BUGARI pak pocituvat Makedonskoto i go cuvat vo srceto!Tie ljuge sme izrasteni so istata muzika i so istite komitski pesni so sto ste i vie zadoeni!Ne sme nie predavnici na kon BG!Ama se
kogas ke VI:smir: podkrepuvame!
Inaku i jas odam do Skopje,da!Gledam kako se rabotite kon vas!

:helou: :helou: ПОЗДРАВИ ЗА СИТЕ ДЕКЛАРИРАНИ МАКЕДОНЦИ ОД БЛГАРИЈА:helou: :helou:

Ах болко моја на 19 век, држави нови се сторија, народот се подели.
Исти песни и ора играат, ист јазик говорат, а не се познаваат.
Подобри пријатели се со Ескимите, Германите, Франките, Турките ама меѓу себе душмани се.
Ради акцентот погрешно ставен, ради опинакот погрешно свиткан, ради пљачките во друга боја боени....

Александар Македонски убаво им кажа пред освојувањето на Индија на Македонците кои се побунија за дома да си одат.
Бевте сточари, земјоделци, кој стигнеше ви крадеше од дворот, кој стигнеше ви палеше куќата, татко ми Филип ве собра и ве направи горд народ, јас ве направив господари на целиот познат свет, за мене ништо не зедов, се вам ви оставив, а вие сакате да ме напуштите.
3 дена и 3 ноќи Македонците плачеле заедно со Ацето.
Бргу доброто го забораваат а лошото го памтат цел живот.

Ах Иле Илија бог е со тебе но прашање е ние со кого сме ?
Велес, Солун, Пирин на времето тоа беше една земја и еден народ.

Што ни сторија, да не се познаваме еден со друг, нема поголема болка од таа со своите да се незнаеш.

Боли...

Aman ot Bugarska drzhava!Ot drzhavata nasha i nie placem ama znaesh li kak gorko plachem!!!!Ta za toa ne zbori ti Makedonski za drzava.Ti gledaj obicajnite ljuge!Zhivejam vo metropolata na BG,Makedonski cim tolku se interesiras ,da znaes.A ljuge sekakvi vo Pirina se naogat -i takvi sto se otrekli ot dedoviot si ezik i koren!I ljuge koi nasproti toa deka bile VOZPITUVANI KAKO BUGARI pak pocituvat Makedonskoto i go cuvat vo srceto!Tie ljuge sme izrasteni so istata muzika i so istite komitski pesni so sto ste i vie zadoeni!Ne sme nie predavnici na kon BG!Ama se
kogas ke VI:smir: podkrepuvame!
Inaku i jas odam do Skopje,da!Gledam kako se rabotite kon vas!

почит и поздрав, тоа ме интересираше

Ах болко моја на 19 век, држави нови се сторија, народот се подели.
Исти песни и ора играат, ист јазик говорат, а не се познаваат.
Подобри пријатели се со Ескимите, Германите, Франките, Турките ама меѓу себе душмани се.
Ради акцентот погрешно ставен, ради опинакот погрешно свиткан, ради пљачките во друга боја боени....

Александар Македонски убаво им кажа пред освојувањето на Индија на Македонците кои се побунија за дома да си одат.
Бевте сточари, земјоделци, кој стигнеше ви крадеше од дворот, кој стигнеше ви палеше куќата, татко ми Филип ве собра и ве направи горд народ, јас ве направив господари на целиот познат свет, за мене ништо не зедов, се вам ви оставив, а вие сакате да ме напуштите.
3 дена и 3 ноќи Македонците плачеле заедно со Ацето.
Бргу доброто го забораваат а лошото го памтат цел живот.

Ах Иле Илија бог е со тебе но прашање е ние со кого сме ?
Велес, Солун, Пирин на времето тоа беше една земја и еден народ.

Што ни сторија, да не се познаваме еден со друг, нема поголема болка од таа со своите да се незнаеш.

Боли...
Ke te boli ,Slavijanski,oshte dolgo ke boli i preboluva vo tebe.Se dodeka ne prestaneme da si kazuvame navredlivi prikazni eden drug kako BUGARKA ZA 2 CRVENI,TATARI.A koga bev posledniot pat vo Skopje znaes sto ubavo mi stana koga koga edna komsiika dojde i mi rece-AKO cedo ako....Isto kako zborese mojata pocinata baba vo Blagoevgrad!:(

Темава некако дојде по најавата на Гвујо дека треба да ги релаксираме односите со Бугарија и да ги приближиме ставовите?

Пиринка, јас ве сакам како и да се казвате зошто сте од родот наш.

АБЦ ако пола Македонија во 19 и 20 век е преселена во Бугарија, ако таму слободно се пее и игра македонско оро и песна, ако јазикот и писмо ни се толку слични и ако ги манеме тие што ни сеат раздор, зошто да не се доближиме ?
Ако од доближувањето тебе ти е страв дека ќе останеш труден тогаш тоа е несигурност во себе.

Едно да ви е јасно, од нас држава не бива ако не излеземе на море.
Ќе метеме по граници.

Зарем Франција и Грција имаат повеќе допирни точки што така убо си се доближија ?

Што сакаш кажувај но наша крв тече во многу денешни Бугари.

Еве како би одело доближувањето на пример.
Македонија и Бугарија наследници на македонско-тракиската цивилизација.

copyright 2008

Славјански, грешиш?Мислам дека не е така..Потсети се, прочитај, 1912 година не е далеку..Нашето братство со нив, тогаш резултираше со делба на Македонија на три дела, Вардар остана без Егеј, Егеј остана без Пирин, итн..Се плашам дека наредното т.н братство, ќе биде дефинитивен крај на Македонскиот народ како ПОСЕБЕН народ со своја култура, јазик и традиција..Ние не сме ниту срби, ниту бугари, ниту срби, ниту албанци, ниту пак руси.Тој што не почитува искрено, ние треба да му вратиме за тоа двапати..Ќе биде извршена асимилација и тортура од модерни размери врз Македонското население, доколку влезиме во сојуз со сите славјански земји (а посебно од Србија и од Бугарија)..

Умреа тие времиња, тоа беа болести на новородено дете.
Ги поминаа и Бугарија и Србија.
Да, има радикални структури сеуште, но Македонецот успеа дел да сочува од сопственото ткиво.
Сега се потребни обратни процеси, обединување како Македонци, Бугари, Срби, Црногорци итн.
Инаку повторно не чека некое 500 годишно ропство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom