Максимум 2 пати

• Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Што мислите, кога започнувате со сексот, овде мислам претежно на девојките, тешко ли ви оди да дојдете до оргазам?
Или фактот дека после вториот, третиот пат сеуште доаѓате до максимум два пати е до типот со кој што го имате сексот?

Какви работи ви се вратат во глава?
Дека можеби потоа сеуште нема да можете да достигнувате повеќе од 2 оргазми?
Дека ќе ви треба долго време за да свршите?

Или најтрагично дека тој свршил, пред вие воопшто да се загреете?
:devojce 1:
Додека се мисли на тоа, најверојатно ни еднаш нема да се доживее оргазмот.
Обично е до типот, но не е толку до неговите техники, колку што е до тоа колку тој и одговара на девојката, колку можат да се опуштат и колку да си овозможат добар секс. Како за неа така и за него всушност.
Иначе, ако прашуваш за тоа за секој нареден пат, па дали со тоа се зголемува и бројот на огразмите и тоа е логично. Секој нареден пат сте поопуштени и двајцата, секој нареден пат се` повеќе се познавате и повеќе можете да уживате, па со тоа си доаѓа и врвот или повеќето врвови.
Значи нема некоја дефиниција или граница, а ни определено фиксно време. Може да се случи девојката неколку пати да сврши пред машкото, може ни еднаш, може еднаш ... нема никаква дефиниција и редослед. Но затоа, ако партијата заврши не доволно добро за едниот, има можности тоа да се поправи следниот пат, па тој после него, па тој после него итн.
Важно е да се сака, да се ужива и да не се замара многу мозокот со тоа.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Дивајн е скроз у право...

Освен една цура која што беше рафална од прв пат, другите ми беа нешто подолги врски, т.е. мораше прво до доверба и до опуштање да дојде...

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
Ах..сето тоа зависи од моментот.Може и некогаш јас да свршам прва, може он.може некогаш јас да свршам повеќе пати, он еднаш само.Рекорд :4 пати во една вечер.Хах..доказ дека сексот после караница е најубав.:pos2:

С

Сатори

Гостин
Мене не ми е јасна темава,ај мила биди љубезна и дообјасни ја:smir:

Само оној дел со два пати свршување го истумачив на мој начин.Мене ми е доволно и еднаш,на ден:)Не се форсирам во тури,но практикувам почесто.
За останатите точки,после објаснувањето ќе дискутирам.
Немав нет со селењето па затоа и не можев ништо да објаснам, така што, се извинувам што почекавте.:smir:
Веројатно сум сакала да знам, дали е до девојката или е до типот дали таа воопшто ќе доживее оргазам, мојот случај, дали ќе го доживее еднаш, два пати, дали тоа е органичено со време или едноставно не си одговараат.

Како прво. Никој не ни е крив ако не свршиме. Сами сме криви, оти не се опуштаме доволно, мислиме само да свршиме, а автоматски со мислењето се прекинва секаков обид за опуштање. Да, зависи од партнерот дали е добар или лош, ама мислам дека цела работа најмногу зависи од нас.
Друга работа. Уште на почетокот на сексот ако мислиш како би било убо да свршиш, ја кутна работата. Си запечати крст и нема да свршиш. Барем то е мое мислење.
И трето. Важно е да уживаш, а не да мислиш дали ќе свршиш 3, 4 или милион пати.
Со болдираното не можам да се сложам затоа што сметам дека мора двајцата партнери мораат да бидат поеднакво вклучени во чинот и дека токму тој е оној што допринесува дали јас ќе свршам или не, исто како што јас сум таа која што му „помага“ него да сврши.

Додека се мисли на тоа, најверојатно ни еднаш нема да се доживее оргазмот.
Обично е до типот, но не е толку до неговите техники, колку што е до тоа колку тој и одговара на девојката, колку можат да се опуштат и колку да си овозможат добар секс. Како за неа така и за него всушност.
Иначе, ако прашуваш за тоа за секој нареден пат, па дали со тоа се зголемува и бројот на огразмите и тоа е логично. Секој нареден пат сте поопуштени и двајцата, секој нареден пат се` повеќе се познавате и повеќе можете да уживате, па со тоа си доаѓа и врвот или повеќето врвови.
Значи нема некоја дефиниција или граница, а ни определено фиксно време. Може да се случи девојката неколку пати да сврши пред машкото, може ни еднаш, може еднаш ... нема никаква дефиниција и редослед. Но затоа, ако партијата заврши не доволно добро за едниот, има можности тоа да се поправи следниот пат, па тој после него, па тој после него итн.
Важно е да се сака, да се ужива и да не се замара многу мозокот со тоа.
Со горе наведеното, се сложувам затоа што, сега кога ги гледам работите, од сегашната ситуација и перспектива од времето кога сум ја отворила темата, јасно ми е колку е битно двајцата партнери меѓусебно да си одговараат, не само за да биде сексот потполно уживање туку и на крајот да следи толку фамозниот оргазам.:devojce:

Kajgana Shop

На врв Bottom