Максимум 2 пати

• Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување
С

Сатори

Гостин
Што мислите, кога започнувате со сексот, овде мислам претежно на девојките, тешко ли ви оди да дојдете до оргазам?
Или фактот дека после вториот, третиот пат сеуште доаѓате до максимум два пати е до типот со кој што го имате сексот?

Какви работи ви се вратат во глава?
Дека можеби потоа сеуште нема да можете да достигнувате повеќе од 2 оргазми?
Дека ќе ви треба долго време за да свршите?

Или најтрагично дека тој свршил, пред вие воопшто да се загреете?
:devojce 1:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мене не ми е јасна темава,ај мила биди љубезна и дообјасни ја:smir:

Само оној дел со два пати свршување го истумачив на мој начин.Мене ми е доволно и еднаш,на ден:)Не се форсирам во тури,но практикувам почесто.
За останатите точки,после објаснувањето ќе дискутирам.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Сатори, за да го најдеш одговорот на прашањето, ќе треба да го смениш типот. Ако пак иде тешко, ондак е до тебе, не го мрази машкиот род.

Мажите знаат дека има девојки на кои им оди тешко, и девојки кои пукаат рафали. Значи не е до мажот и неговата техника, големината и слично, бидејќи истите тие алатки кои ги имаме различно делуваат кај различни жени.

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
што мислам кога започнувам со сексот, не не мислам дали ке свршам колку пати и колку време ке ми треба. всушност воопшто не мислам едноставно уживам. Значи не, не ми се вртат такви работи во глава. Можам да достигнувам повеке од два оргазми. Некогаш ми треба подолго време некогаш не. и последното прашање ми се случило и тоа, ноу биг дијл следната тура ке издржи повеке:pipi:

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Како прво. Никој не ни е крив ако не свршиме. Сами сме криви, оти не се опуштаме доволно, мислиме само да свршиме, а автоматски со мислењето се прекинва секаков обид за опуштање. Да, зависи од партнерот дали е добар или лош, ама мислам дека цела работа најмногу зависи од нас.
Друга работа. Уште на почетокот на сексот ако мислиш како би било убо да свршиш, ја кутна работата. Си запечати крст и нема да свршиш. Барем то е мое мислење.
И трето. Важно е да уживаш, а не да мислиш дали ќе свршиш 3, 4 или милион пати.

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
I jas mislam deka temava treba malku da ja doobjasnis:smir:
Inaku kolku sto razbrav prauvas kolku pati vo edna vecer moze da se svrsi i dali e do devojkata ili do deckoto (popravi me ako gresam) znaci imam svrseno 3 pati najmnogu vo edna vecer a kaj mene se zavisi od predigrata i kolku moze nekoj da me vozbudi. Dovolno mi e ednas na den iako ponekogas sakam poveke (don't we all)! Vazna e bliskosta koja ja cuvstvuvas sprema nekoj a ne samo mehanickiot seks. A za toa sto razmiluvam mi se ima sluceno i da mi proletuvaat gluposti niz glava ama nikoga ne si go napregam mozokot so ajde svrsi misli.
Ako na ova mislese ok ako ne ke se navratam pak na temava :)

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Кај жените целиот секс е уживање, за разлика од мажите само оргазмот дава задоволство....

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
pa ako popijam malku i neznam so se desava so mene stanuvam seksualno ne zadivolen rabotam dolgo na slucajot i na kraj pa niso

Член од
4 декември 2007
Мислења
119
Поени од реакции
4
Али треба да знаеш како да направиш таа да сврши, не само легни и заврши работа и сите среќни и весели. А колку пати ќе сврши зависи од мајсторот :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Кај жените целиот секс е уживање, за разлика од мажите само оргазмот дава задоволство....
И после жените барале еднаквост бла бла бла....... Ке ви го укинеме 8ми март да знаете!

(шшшш....Девил-Кинг не е баш у право, ама не е ни далеку од вистината)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
66
Поени од реакции
5
Особено е важно во текот на сексот да не се мисли на ништо, значи целосно да се препуштиш и да дозволиш работите да се движат спонтано.Опуштеноста е еден од факторите кој доведува до оргазам.
Што се однесува до бројот на оргазмите,тој е чисто индивидуална работа,значи кај секоја девојка е различен и зависи од повеќе работи.Прво треба да постои долга и интензивна предигра, со која би се активирале повеќето ерогени зони, но најважно е да постои стимулација на клиторисот, бидејќи жените најбрзо и најсилно го дожувуваат надворешниот оргазам( значи на клиторисот), а и тогаш се највозбудени.
Инаку во светот 70 % од жените до 30 тата год. не доживеале оргазам или доживеале само еднаш во текот на сексот. Така да девојките кои свршуваат во текот на сексот барем еднаш се прилично среќни.:hump:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Најбитно е да се ужива... се друго ке дојде само. А не треба да се ставаат рецки и од сексот да се прави математика.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Како прво. Никој не ни е крив ако не свршиме. Сами сме криви, оти не се опуштаме доволно, мислиме само да свршиме, а автоматски со мислењето се прекинва секаков обид за опуштање. Да, зависи од партнерот дали е добар или лош, ама мислам дека цела работа најмногу зависи од нас.
Друга работа. Уште на почетокот на сексот ако мислиш како би било убо да свршиш, ја кутна работата. Си запечати крст и нема да свршиш. Барем то е мое мислење.
И трето. Важно е да уживаш, а не да мислиш дали ќе свршиш 3, 4 или милион пати.
Морам и да искоментирам покрај другото...

97% +- 2.9% од форумџиките се опуштаат како лак на индијанец пред да ја оптегне стрелата накај бизонот. Али оди објасни им го тоа мајку му...

Која нема самодоверба, која се смета за глупа, која се смета за ружна, која се смета за дебела, на која и е страв од етикетирање...и така натаму и така натаму...

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Се зависи до мометнот....некогаш целосно сум опуштена, внесена убаво шо би рекла, и може да се деси 3/4 пати да свршам, али некогаш кога неиде, неиде, па и он да сврши само а јас не големо чудо, не ќе ми падне бисерот, може да си ставам до знаење дека некогаш ќе се деси јас да свршавам а он да не сврши на крај, и тоа е можно така да, мислам дека не треба да се сексаме со некоја замисла во глава пред самиот чин, знам и да свршам ко за почеток и за време на предиграта, па после ми е поубаво во сексот, и па ќе кажам не е битно колку пати ќе сфршиш некогаш и само од еднаш неможеш да се соземеш се зависи од партнерот па и од тебе, колку си дозволуваш целосно да се внесеш и уживаш во сексот и градот(мала шала):smir:

Член од
17 мај 2008
Мислења
75
Поени од реакции
0
Важно е и двајцата да уживаат а кој колку свршил мислам дека и не е толку битно!

Kajgana Shop

На врв Bottom