Ако Грција стави вето на Македонија, Турција ќе стави врз Хрватска и Албанија!

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Ќе биде интересно!

Член од
5 март 2008
Мислења
24
Поени од реакции
0
Ако грција стави вето на Македонија само ке го навлече гневот на 60% од Европската Унија.Ништо лично нема да добијат само ке се восхитуваат што го закочиле нашиот развиток и влез во Нато и Еу.

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Кога-тогаш ќе влеземе. Но, ако стави Вето, тоа ќе биде суспендирана покана, па пак ќе ја притиснат Грција да го тргне Ветото, бидејќи знаат сите држави која е Македонија, и кое е нашето име.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Кога-тогаш ќе влеземе. Но, ако стави Вето, тоа ќе биде суспендирана покана, па пак ќе ја притиснат Грција да го тргне Ветото, бидејќи знаат сите држави која е Македонија, и кое е нашето име.
Знаат, ама ќутат како пички под кошула...види тема : Бугарија го оправдува грчкиот притисок кон Македонија.

Член од
28 февруари 2008
Мислења
219
Поени од реакции
2
turcija sekogas bil nas sojuznik uste od osamostojuvanjeto verojatno imaat i nekakov moralen dolg vrz ovaa zemja pa zatoa ocekuvam cvrsto da stojat na stavot ili site ili nikoj a vprocem i za inaet na grcija so koja imaat nedorazbiranja mozno i tie da stavat veto na hrvatska pred se a toa verojatno ke go stori i italija i slovenija zaradi sporot so delot od moreto taka da ke bide interesno vo sekoj slucaj turcija i sad se na nasa strana kako i slovenija

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
И словенечкиот министер за надворешни работи (како и словенечкиот премиер) е на линија дека Македонија треба да го смени името. Според РТВ Словенија, вчера тој изјавил: „Слушам од некои држви: ако мораме да избираме помеѓу НАТО и името, сме за името; ако мораме да избираме помеѓу ЕУ и Косово, сме за Косово... Накратко, имаме цел тип ситуции во кои државите се одлучуваат, по мое мислење, на несоодветен начин“.
Sekoja izjava ne e relevantna i neznaci deka e izdrzana.Taka ova e gola voda nevredi za komenatar.Nema bas nikakvo znacenje.:toenitu nekakva vrednost .

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Ne mi izgleda mnogu logicno da Turcija stava veto vrz Hrvatska i Albanija(osobeno vrz Albanija nema sansa, pa Turcija megju prvite ja prizna Kosovo iako ima svoi problemi so kurdite).Poverojatno e veto na Slovenija vrz Hrvatska

fire.strtr

The Prodigy
Член од
28 февруари 2008
Мислења
149
Поени од реакции
0
ЕЕЕЕЕЕЕЕ ама ме нервираат овие бугариве ... не научиле историја во основно па сеа тука доаѓаат и нас ќе не учат ... СО КОЕ ЛИЦЕ ???

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
ај баш да го видиме и тоа чудо да се случи..премногу се потпираме на вакви информации..не смее сега да попуштиме и да запреме со напорите да си го сочуваме името...ова само може да биде патка за да ние малце попуштиме со притисокот и да чекаме да не спасаат Словенија и Труција...има една поговорка: Волкот ја менува длаката ама не и наравоти..така да не им верувам многу на словенците и на турците

R

RAYTHEON23

Гостин
nie zasluzivme NATO imeno godisno misiite ne cinat nekoi 50milioni a isto i nasite vojnici se pokazaa dobro vo misiite(posebno vo zalaganjeto i moralot)isto i albanskite i tie na hrvatska...ama zaradi necii frustracii da ne bideme primeni-NIKAKO TURCIJA E VO PRAVO AKO EDEN MOZE VETO TOGAS MOZAT I DRUGITE STO VO IDNINA RAZDOROT VO NATO ke se ZGOLEMI a nie treba da iskoristime poddrskata od turcija i SAD momentov oti ako zaminat albanija i hrvatska nie ke bideme ko 13-prase:pos2:a toa ne e dobro neli ZATOA NAPRED MACEDONIA-real ANTIQUE & UNIQUE

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Искрено Грциве не се толку моќни толку и тоа го знаат, ќе стават ВЕТО и после што?

Е ОД ТОА СЕ ПЛАШАТ.

Што после ако го навлечат гневот и не признае цела Европа под уставно име. И после уште само целосна либерализација на визниот режим меѓу ЕУ и Македонија и толку крај за Грција. После не ни треба ни да влегуваме во НАТО и ЕУ.

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Дали може некој да ми ги напише причините на Грција против Македонското Име ?

Знаат, ама ќутат како пички под кошула...види тема : Бугарија го оправдува грчкиот притисок кон Македонија.
е ќутат, сепак и тие ќе имаат зијан доколку Македонија ја признаат СИТЕ под уставното име.

Член од
1 август 2007
Мислења
153
Поени од реакции
10
Сега Македониjа е на првите страници на медиите! Баш сега е моменто да се поднесува вистината за Грциjа како Крадецо, кoj силно вика "Држте го крадецо"! Дали е подготвена мегjународна информативна кампаниjа или па ке се прави "Капа подир дождот"? Та информативна кампаниja не печи да сде спроведе, дури и Грциjа да клади ВЕТО - после ке биде касно! От сега требва историчарите , журналистите, па и политичарите да име подготвени материали, кои да се "изсипе" по медиумите во наjдобрио момент!

Kajgana Shop

На врв Bottom