ПЕЛАЗГИ/ ИЛИРИ/ МАКЕДОНЦИ/ TRAKI/ FRIGI/ АЛБАНЦИ

Статус
Затворена за нови мислења.
A

anaveno

Гостин
I vo Mertens' Encyclopedia with Christusrex's:

The number 3 is related with 3 biblical races (3 sons of Noah): Sem for Semites (Asians); Cham for Chamites (Africans)....

Inaku, ova e direktno vrzano, pokraj sub-saharcite (demek Helenite) i so laznite Iliri, za koe ednas gi sporedivme genite so koi se falat za ancient, a koi se isti vo:

Ituri, Zaire/Mbuti Niger/Kordofanian E2b E-M54
South Africa/Her W. Bantu E3a1 E-M58
South Africa/Sotho E. Bantu E3* E-P2*
South Africa/Pedi E. Bantu E3a* E-M2*
South Africa/Tswana E. Bantu E3a* E-M2*
South Africa/Ovambo W. Bantu E2b E-M54
South Africa/Herero W. Bantu E3a* E-M2*
South Africa/Tswana E. Bantu E3a* E-M2*
South Africa/Herero W. Bantu E3a1 E-M58
South Africa/Herero W. Bantu E3a* E-M2*
Ituri, Zaire/Mbuti Niger/Kordofanian E3a* E-M2*

The subbranch E3b1 is present at high frequencies among the Greeks, Albanians, and South Italians (up to 25%), but its percentage gradually falls below 10% in the Carpathian basin and Iberia, and is negligible in other parts of Europe. Some E3b is instead explained by more recent genetic influence from North Africa.

3начи, затоа греците и голем дел од лажните илири,имаат суб-сахарско потекло и без Арнаиз Вилена, и сите кои имаат висок процент на Е маркерот. 3а споредба;

Germany/German German R1b* R-P25*
Turkey/Turkish Turkic G1 G-P20
Siberia/Yakut Turkic N3a* N-M178*
Krasnador/Adygean N. Caucasian G2* G-P15*
Kashmir/Pakistani Urdu O3e* O-M134*

и т.н...

http://ycc.biosci.arizona.edu/nomenclature_system/table1.pdf

P.S. Eh sto znaci PIE (MK) jazik, a sto znaci onie sto nemaat PIE jazik (Albancite i sub-saharcine juzno)...

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Druze, ne se zamarajte be.
Citajte, smeetese... I pak smeetese.
Shto da dokazi toj kutricok, koa ne znae da dokazi ni identitet na svoja nacija. Istorija...
Interesno e shto upagja na pole lingvistika, pa arheologija...
Sramota e... Vo ovoj forum ne se diskutira so sekogo.
Veke toa shto trebashe da se kaze se kaza. 99% vo odnos na 1% od faktite. Ova mene mi izgleda kako onaa starata shto ja kazale starite.
Go drzat Braot(brav ilio oven) za kur, i vikaat deka e zensko:)

само за тебе се Вртив Пикасо.

Цело време две неели постиам факти од строи извори од Истопричари од 2 век од 5 век и од памти век али никој не чита овој Анавенчето се кажува а не кажува од кај му е нај лош пропагатор и нај глуп не сум видел

За Албанскатза Генетика н Анавенчето 3 пати сум му дал студии извршени во университетот на Парма и во Загревб и у пичкиндол али не тразбира само тресе.

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
I vo Mertens' Encyclopedia with Christusrex's:

The number 3 is related with 3 biblical races (3 sons of Noah): Sem for Semites (Asians); Cham for Chamites (Africans)....
http://ycc.biosci.arizona.edu/nomenclature_system/table1.pdf

P.S. Eh sto znaci PIE (MK) jazik, a sto znaci onie sto nemaat PIE jazik (Albancite i sub-saharcine juzno)...
Читај ми ги Претходните постови после појависе бубе мое :baeh: :baeh: :baeh:

A

anaveno

Гостин
хе, хе ... лажни риболовци

ЕНХАЛОН

A лажните риболовци, јагулата ја викаат по наше:

eel=ngjalл {f}=jagula

Taka im e, Camce ne e Chami...

PIRRO

Walking away
Член од
25 ноември 2007
Мислења
561
Поени од реакции
7
Постираше, ок. Ајде објасни. Што е проблемот? Илирите пишувале од десно на лево, или од лево на десно? Местата, каде се пронајдени инскрипциите?

И немој да мислиш дека не проверувам што и како е преведно на инскрипциите...

RO(Илирски) - RO(Aлбански) - превод: Живот?!? A „jetе“ што е?!

Une rroj, ti rron, ai rron ; shembull : rrofshin shtetet e bashkuara shqiptare.

APA - JAPA - Dedicated....Посветен...На албански се вика kushtuem

Une jap, ti jep, ai jep, ne japim, ju jepni, ata japin ; shembull ; une jap jeten per shtetet e bashkuara shqiptare.

CUME - kumtime - commemoration....Комеморација...на албански се вика komemorativ

kumtese = соопштение, објава. ТРНЧЕ.

kumtese ; Une kumtoj,ti kumton, ai kumton, ne kumtojme,ju kumtoni,ata/ato kumtojne ; shembull : ai kumtoi qe se shpejti do te kumtohet bashkimi i shteteve shqiptare.

ARNO - Arno - Creator....Создавач...На албански се вика krijues

На постот од Енхалон имаш објаснување на зборот АРНО.

Да продолжам треба ли?

Реков јас...Ни трошка...ни трошче....:ples:
Што ќе продолжиш ?... Сеуште се сомневаш ?... Староседелците на балканот, Пелазгите ( Илирите , Македонците, Траките) говореле јазик нарекуван варварски, сличен на римскиот (латинскиот), различен од грчкиот,различен нормално и од јазикот на перегрините (перегрини се нарекувале народите надвор од римската империја)...
Овие Пелазги (варвари) значи имале ист јазик, исти предци, обичаи... значи биле еден етнитет... А перегрините словени не се спомнуваат како население на балканот до 5,6,7 век. Ни трошка, ни трошче од словени во античка Македониа,Тракиа, Илириа.

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Што ќе продолжиш ?... Сеуште се сомневаш ?... Староседелците на балканот, Пелазгите ( Илирите , Македонците, Траките) говореле јазик нарекуван варварски, сличен на римскиот (латинскиот), различен од грчкиот,различен нормално и од јазикот на перегрините (перегрини се нарекувале народите надвор од римската империја)...
Овие Пелазги (варвари) значи имале ист јазик, исти предци, обичаи... значи биле еден етнитет... А перегрините словени не се спомнуваат како население на балканот до 5,6,7 век. Ни трошка, ни трошче од словени во античка Македониа,Тракиа, Илириа.
Кажи му бе жити се пошто не разбира Козлето,

Балкнските народи имат едно потекло од Пелазгите и сите Јазици тука балкански Оригинални како што се Грчки Латински и Албански па и Траките си имат по некој ист Збор али кој ке Разбира Козлето и Анавенчето :pos2:

A

anaveno

Гостин
Цело време две неели постиам факти од строи извори од Истопричари од 2 век од 5 век и од памти век
Si gi utnal ovie:

Šapur’s..Šāhpūr..
???????
'Tarikhi Bukhāra' ?
Kitab al-Masalik va-l-Mamalik?
Tarikhi al-Mulkba-l-Rasul?
Akhsan at-Takhsim fi ma'rifat al-dalim?..i t.n..

Pa sto?
he...he...
Od tamu doznavame za Bulgar,Tatar,Madzar...Šiptar?...

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
anaveno jas ot tebe cekam samo kontra replika za tvojata historija ajde kazi nesto??

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
si gi utnal ovie..
Šapur’s..Šāhpūr...
да знам фалц си ти Целиов

пак ке те пукнам вака

ДОКАЖИ когфа се спомнало Македонија пред 1943 година дј докази како што даде Енхалон ајде да те видам Фалц Лингвисту сите Зборчиња сум ти и Прочитал и су барал по речник и сите ти се измислени жими еден брат ни едно немаш точно све си измислуваш а не знам зошто го правиш тоа за своја сатисвакција можда свршуваш кога о правиш тоа :tv: :tv:

PIRRO

Walking away
Член од
25 ноември 2007
Мислења
561
Поени од реакции
7
ИНТЕРЕСНО ПЕЕЊЕ НА ДЕЧКОВО ОД ГРЦИЈА... НА ШО ЈАЗИК ЌЕ ДА СЕ " ГРЧКИВЕ " ПЕСНИ ?
А и ова албанска музика - ALBANIAN MUSIC: The Love Story of Michael Corleone - во легендарниот филм КУМ што им значи... ова некоја стара песна на илирите во сицилија ќе да е ...

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Пиро, ти си луд ама скроз, жими се :)

Калашников, бачко... Во право си, Македонија како термин е воведен како пропаганда, не во 43та, туку во 96-та за потребите на филмот Малена со Моника Белучи, кога на продуцентите им текнало на ова феноменално зборче да го искористат за марката на цигари кои ги пуши хероината Малена.

Колку да спиеш раат:)

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
ИНТЕРЕСНО ПЕЕЊЕ НА ДЕЧКОВО ОД ГРЦИЈА... НА ШО ЈАЗИК ЌЕ ДА СЕ " ГРЧКИВЕ " ПЕСНИ ?
А и ова албанска музика - ALBANIAN MUSIC: The Love Story of Michael Corleone - во легендарниот филм КУМ што им значи... ова некоја стара песна на илирите во сицилија ќе да е ...

Остај пошто Анавенчето се контрадикцираа на сите Страни тој пак ке кажи дека идеме од Кафказ а сеа кашува ека идеме од Етиопија абе циркуз е утре часови имам а ја седа да се насмеам особено со Анавенчето ЕДНАШ ОД КАФКАЗ ЕДНАШ ОД ЕТИОПИЈА ајде бе Анавенче кажио твојот став више не ми го тупи куров со измислени зборчиња. :pos: :pos: :pos:

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Пиро, ти си луд ама скроз, жими се :)

Калашников, бачко... Во право си, Македонија како термин е воведен како пропаганда, не во 43та, туку во 96-та за потребите на филмот Малена со Моника Белучи, кога на продуцентите им текнало на ова феноменално зборче да го искористат за марката на цигари кои ги пуши хероината Малена.

Колку да спиеш раат:)
фала админу и фала за вчера што се докажа фер во форумот за Експлозиата свака ти част.

Поздрави од Ресен

PIRRO

Walking away
Член од
25 ноември 2007
Мислења
561
Поени од реакции
7
да знам фалц си ти Целиов

пак ке те пукнам вака

ДОКАЖИ когфа се спомнало Македонија пред 1943 година дј докази како што даде Енхалон ајде да те видам Фалц Лингвисту сите Зборчиња сум ти и Прочитал и су барал по речник и сите ти се измислени жими еден брат ни едно немаш точно све си измислуваш а не знам зошто го правиш тоа за своја сатисвакција можда свршуваш кога о правиш тоа :tv: :tv:
Е КАКО НЕ СЕ СПОМНАЛА МАКЕДОНИЈА ПРЕД 1943 ?...
СЕ СПОМНУВАЛА ОД АНТИЧКИ ПИСАТЕЛИ, ИСТОРИЧАРИ, ГЕОГРАФИ...
Се спомнува родот МАЛЕДОН, планински луѓе и големи воини...
МАЛЕ = ПЛАНИНИ, ДОН = ГОСПОДАРСТВО... значи планинска земја ... да сватиш подобро ќе ти кажам на албански... МАЛЕДОНИА=МАЛЕСИА, МАЛЕДОН = МАЛЕСОР ... сфаќаш сега, нормално дека сваќаш, а анавено и трнче карпатови не можат да сватат бидејќи тие се перегрини,словени ( оддалечени,заборавлјени,отпишани, оние кои биле богу иза леџа)

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Е КАКО НЕ СЕ СПОМНАЛА МАКЕДОНИЈА ПРЕД 1943 ?...
СЕ СПОМНУВАЛА ОД АНТИЧКИ ПИСАТЕЛИ, ИСТОРИЧАРИ, ГЕОГРАФИ...
Се спомнува родот МАЛЕДОН, планински луѓе и големи воини...
МАЛЕ = ПЛАНИНИ, ДОН = ГОСПОДАРСТВО... значи планинска земја ... да сватиш подобро ќе ти кажам на албански... МАЛЕДОНИА=МАЛЕСИА, МАЛЕДОН = МАЛЕСОР ... сфаќаш сега, нормално дека сваќаш, а анавено и трнче карпатови не можат да сватат бидејќи тие се перегрини,словени ( оддалечени,заборавлјени,отпишани, оние кои биле богу иза леџа)
Да се слага мали мене финтава ми беше Ова Македонија денешнава што живееме ние коа се спомнало и со сите овије Истории како Гоце Делчев што се борело за Бугруија Питу Гули Алчбанец сиоте жовие се бореа против Турците кој и подржувал Србите кој Буарите кој Албанците Македонија Немало никаде, после Тито и Створи акедонија и Босна како Артифицијални Држави тоа ми беше зборот.

Фала за Информацијата Пиро :helou: :helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom