Tiesto

• Креатор на темата Креатор на темата Clen 7
  • Време на започнување Време на започнување
ок ево пак... инаку да ти кажам дека во местово каде шо живеам 98% од луѓево не сакет да чует нешо за електронска музика... а инаку имаме само 2 кафичи кој нон стоп пуштаат турбо фолк... па шо сакаш... и турбо фолкот е ок (инаку не го сакам многу ама шо да прам) само шо е една ептен грозна мешавина... то пуштаат на то ќе се веселам... а инаку не ми е дојдено до читање книги... мислам искрено да најдам од каде би е зел пошо во околинава се шо се библиотеки се со лектири за нашкола имат само нешо поќе останато

Луѓе не навлегувам во дебатава само ќе кажам дека човеков е најјак ДЈ според мене... That's all

има неколку песни... иначе не е нај нај... има многу подобри :) ! позз

На пр. кој???

Armin Van Buuren , ATB, DJ Sasha, Paul Van Dyk, Apex Twins, Deep Dish, Talamasca и така натаму, и Тесто некако паузира откако се преполна од пари од преголема комерцијализација.

Постарите песни повеќе ме бендисуваа (Love Comes Again, Adagio For Strings etc.) ама Love Comes Again толку ја форсираа по дискотеки што со време стана здодевна.
Од новите песни му имам слушнато само неколку и не ме бендисуваат. Некако ми се безлични.

Топло ти ја препорачува книгата Electroshoc од Laurent Garnier, библија на електронската музика, чисто од едукативна гледна точка.
Кај да ја најдам книгава??

Armin Van Buuren , ATB, DJ Sasha, Paul Van Dyk, Apex Twins, Deep Dish, Talamasca и така натаму, и Тесто некако паузира откако се преполна од пари од преголема комерцијализација.

Пак со таа комерцализација...Можда парите имаат големо влијание врз него ама ок музика си прави чоекот. Зашо толку му се фрлате не ми е јасно...
Toше...Elements of Life??

Аха.Последниот. Ама на песната мислев јас не на целиот албум.

Лоран Гарниер-Електрошок (колку лејм превод, ОМФГ) во книжарниците на 3 (три).

electrochoc od garnier e odlicna.. ja procitav. Sekoj muzicar ili ljubitel na elektronskata muzika mora da ja procita.

A okolu Tiesto... Tiesto e odlicen ama poradi toa so pocnaa da go slusaat i kafandzii i folkeri i ne znam so, sea go praat nula i sl. Gi molam site folkeri da ne go rasipat i ovoj genre vo Makedonija. Neka si ostane underground za malkute sto slusaat trance i elektronska muzika voopsto.

Постарите песни повеќе ме бендисуваа (Love Comes Again, Adagio For Strings etc.) ама Love Comes Again толку ја форсираа по дискотеки што со време стана здодевна.
Од новите песни му имам слушнато само неколку и не ме бендисуваат. Некако ми се безлични.
Bash toa zborev okolu folkerite... Ne ti se bendisuvaat. Znaes zosto? Zosto gledam na druugite temi slusas folk, bugarski i makedonski i pop sranja... A od posledniot album Elements of life ima najbogata melodija i najbogati padovi od site, pa potoa In the dark odlicna pesna so odlicen vokal, sweet things, break my fall so glasot na Brian Transeau (edna od najdobrite), dance 4 life, carpe noctum... Masterpieces.

Тиесто е ЦАР. Само што сега нешто поновите траки не му се за фалење нешто. Ама време си е време. Мислам дека неговото време помина. Сега се приклучуваат се понови и подобри диџеи.

па да со kikisuperman се согласувам новиов албум е закон... има најјака музика... старите хитови си се скорс ок ама новиве се уште појаки... а инаку поракава од kikisuperman да не го расипуваат жанрот е скрос во право... а инаку за подобри дј можда има... ама не ми се вервит инаку: ПВД прајт ептен тешки трансој, ATB има повеќе музика ко за опуштање, Armin Van Buuren е нешто слично со Тиесто, инаку ако не знаеше имаат некој 2-3 миксови заедно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom