Луѓе пијавици, крлежи...

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Леле имавме и ние една таква, не ни беше некоја блиска другарка, школска само, но знаеше да се јави за викенд и ќе рече “Идам и јас“. Во ред, доаѓаше, излегувавме на кафе... Но, многу не замараше со муабети за некои луѓе (кои не ги познаваме), со тоа колку е таа привлечна, фотогенична (умре циганката што ја фалеше), колку знаела она да скажува далги (?????????????), како во дискотека била излезена со некојси Пеце, а од една страна ја гледал бившиот (заедно со девојката), а од друга некој додворувач (што неа не и се свиѓаше? но од уста не го вадеше)... Едноставно не можевме да бидеме на мира од неа. Ќе поканев другарка кај мене, а другава се јавува за испаѓање, јас пробувам да ја откачам и на крај ќе си се поканеше сама на гости... Жив удав! По некое време сама се повлече, но и сега ако се сретнеме продолжува да замара со истите муабети.
Еден другар таквите луѓе ги вика УФО, како тој лепакот :vozbud:

лее...знам еден таков цел ден напиња...кој и да го види бега од него, многу замара, кога ќе фати да збори, збори, збори, збори, збори, не престанува...и тоа кажува некои “смешки“ и само он си се смее на нив...

Ме погодивте со темава. Стварно имињава се точно дадени за луѓево. Јас како личносте еве сакам да се дружзм со сите, немам проблем ако овој бил оваков онаков сите го мрзеле го тепале и слично но најмногу ме нервира што иам еден другар, не ни знам зошто го викам така цело време се курчи се праи. А дојде со мене сам оговара мои другари после со друг дојде ме оговара мене и така иде у круг. и цело врем се влече по нас а не има оговарано сите.

Спамери

Сите знаеме што се, нели, но што мислите за луѓето кои што секојдневно иновативно, како мали паразитчиња, наоѓаат нови начини за спамирање.
МСН, смс пораки, блогови, форуми, ѕвонења на телефон, со еден збор, ги минат границите на досадата.
Што со нив?
Ги трпите, ги блокирате секаде како што можете?
Се обидувате да им вратите за тоа што се жива напаст?
Или просто ги игнорирате?

Решение за овие сироти душички? :pipi:

Јас шо правам?
Во првиот момент се нервирам, викам Бог да чува и после си продолжувам по старо и едноставно игнорирам.

Се обидувам да се воздржам од правење некоја погрешна работа.

Решение за овие сироти душички? :pipi:
хаха...слатко...но не се сироти :D:D
иначе на спамери некад игнор, некад идам по поговорките...клин со клин се избива така...епа спам со спам..да види како е...:pos::pos::pos:

:Z

Слична тема веќе постои, извинение. Уствари не, ќе го запомнам денов и доста веројатно е дека пред да си легнам, ќе извршам еден телефонски повик со канцеларијата на Гинис.
Споено.

:Z

Слична тема веќе постои, извинение. Уствари не, ќе го запомнам денов и доста веројатно е дека пред да си легнам, ќе извршам еден телефонски повик со канцеларијата на Гинис.
Споено.

Извини Јове, не сум ја видела.:smir:

Лееелее кај ме птосетивте..иам една таква у клас, т.е имав за среќа сеа више нема да бидеме заедно :) стално не умараше, сеа ние , наше друштво се договараме за у град а она не прашува: `и у колку саат да се чекаме?`...а?!? бог да чува и добро доагaше со нас али никој не и маваше рецка, или коа правиме муабет за нешто ушите и се зголемуваа за 5 пати! не сте ни свесни колку сум среќна шо нема да бидам со неа у клас! не само со неа, со многу луѓе...:wink:

Тие луѓе пијавици, крлежи... се делат на два вида. Луѓе од корист и злонамерници.

Луѓето од корист се вистински пијавици, нигде ги нема, а кога ќе му затреба нешто ти се закачуваат и некако не се тргаат. Замараат се додека не им ја оствариш желбата.
Злонамерниците или дегенеричките кретени се оние кои или имаат дефект во мозокот или лошото воспитување ги прави сељачиња или едноставно имаат злобна душа. Тоа се луѓе кои уживаат во тоа на некого да му нанесуваат зло, да му прават пречки во животот. Некогаш и не треба да му дадеш причина за да го прават тоа, но се вистински пијавици.

Спасот од нив е игнорирање или во најлош случај дрско однесување....... крај краева мораш да покажеш заби кога некој друг веќе ти ги има покажано:)

Ljudi bre ve chitam i se chudam. Stvarno ne znaete da bidete direktni sprema ljugeto koa se zapoznavate dali vi se dopaga ili ne. Ednostavno e kazete deka ne vi se dopaga licnosta i svrsen problem nema so da se zamarate so objasnuvanje. Eve ja na primer koa se zapoznavam so licnosti odma od prv kontakt ke vidam dali se napadni ili ne. I ako se napadni ke im recam samo: "Slusi druze ova ne odi ne e do tebe do mene e ednostavno ne mozeme da bideme prijateli, bez razlika dali mi e shef na rabota ili vraboten vo firmata ili chovek so koj se zapoznavam prv pat. Ako treba da komuniciras so mene strogo delovno za vo vrska so rabotata drugo ne me interesira." E sea moze da mu dadam sansa za prijatelstvo ako licnosta izleze fer sprema mene na pocetok ako slusa dobro, ako prifaka mislenje, ako vidam deka ne odi ke go batalam. Ednostavno e ljuge kazete u faca i ne se plasete za da kazete vo faca treba jaki jajca da imate ama koa nemate jajca toa e.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom