Може да знам кој си, колку години имаш и што учиш, за да знам како да ти објаснам?сепак...теоријата на нематерјален свет и дека се е изградено од енергија сеуште не е докажана...а за електронот неговата бранова природа се изучува само кога е во движење....
Без разлика на тоа, E=m*c^2 e точна.ок
браново корпоскуларна теорија...така се викаше..
теоријава е воглавно точна само се претпоставува дека не целосно...поголеми брзини од онаа на светлината веќе се откриени...
Јас не сакав да дојде до некои неразбирања, затоа го напишав тоа.ги видов и немам намера да одговарам на нив...квантната физика ме фасцинирала од секагаш макар што не мислам дека сум многу експерт на тоа поле...помалку ми пречи што во последно време премногу квазинауки ја користат за објаснување на се и сешто...равенката е точна и докажана..само сакам да ти кажам дек целокупната теорија од господинот веројатно на е целосно точна или барем не е потполна...
Се одлучив,хахахха
првин реши се дали сегашноста постои или не...
димензиите на времето???колку се тие и како ги замислуваш???
температурата мерна единица за топлина?????????????а температурата мерна единица за топлина
Не,ова кажува дека дебеле, ептен дебело, сум го запоставил македонскиот јазик.температурата мерна единица за топлина?????????????
Од оваа и од предходните твои постови се гледа дека дебело си ги запоставил Физиката и Математиката.![]()
Глупоста е релативна работа.Времето е време. Збор со кој се објаснува менувањето на денот и ноќта. Немојте и вие како Парменид да обаснувате дека движење не постои, дека мозокот не лаже. Аг0ра што се замараш со глупости?
Се согласувам со UnholY, немам што да додадам.Ако за тебе тоа не докажува ништо докажува за мене....
Времето убаво знаеме сите дека постои, ама нема нешто шо може да го дефинира, односно не постои точно определена дефиниција за него...
Епа ако не постоиме ние за кого ќе постои иднината....за никого
Тоа ми беше поентата да наведам доколку не нема нас нема да постои ни иднина....
Ако не знаеш како да објасниш ич не објаснувајНе,ова кажува дека дебеле, ептен дебело, сум го запоставил македонскиот јазик.
Мислев на мерка, или некошто слично,
температурата ни покажува колку топлина има во нешто,ни ја покажува топлотната состојба на телото....незнам како да објаснам, ама ако и ти не си ја запоставил физиката, ќе сфатиш на што мислам....
Сакав да кажам дека постои разлика помеѓу топлина и температура....
Ме сфачаш?
Не дека неможев да го објаснам, само не сакав да трошам време размислувајчи за нешто што цел на темата, но го напишав такво какво што го напишав, затоа што имаше мала врска со предметот на темата...Ако не знаеш како да објасниш ич не објаснувај
Температурата покажува степен на загреаност(никако количина на топлина), таа е само споредбена величина.
Количеството на топлина е друга работа, тоа е количество на топлинска енергија што ја содржи одредено тело, се мери во калории по старо а по ново по ISO стандардите се мери (изразува) во џаули
Така е....Ако не знаеш како да објасниш ич не објаснувај
Температурата покажува степен на загреаност(никако количина на топлина), таа е само споредбена величина.
Количеството на топлина е друга работа, тоа е количество на топлинска енергија што ја содржи одредено тело, се мери во калории по старо а по ново по ISO стандардите се мери (изразува) во џаули