Доказ дека времето не постои или е еден вид „паралелна димензија“

Што мислите за времето?

• Вкупно гласачи
    211
S

Sagan

Гостин
Да, постои тоа е 40 ти дел од секундата.
Свеста е со 40 херци(40 појавувања во секунда).
Ај ако сака некој нека ми објасни ова. Ова значи дека човечкиот мозок работи на 40 Hz за да ја произведе (“фати“) свеста?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ај ако сака некој нека ми објасни ова. Ова значи дека човечкиот мозок работи на 40 Hz за да ја произведе (“фати“) свеста?
Читај овде другар...сега сум уморен нешто, кога ќе можем ќе напишам нешто повеќе :)
--- надополнето: Jun 29, 2011 9:29 PM ---
Eве ти и уште нешто у таа насока.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Замислете дека времето е фиксно, односно, ние сме тие што се движиме од секунда во секунда. После тоа замислете дека си го трошите времето на глупости. Уствари, шо ќе замислувате.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
еднаш имав можност да слушам една „професорска“ дискусија за времето. Еден од професорите во еден момент кажа дека не го смета времето како димензија затоа што низ времето можеме да се движиме само во една насока. Ме натера да размислувам и да почнам да прашувам.

Патем,
Замислете дека времето е фиксно, односно, ние сме тие што се движиме од секунда во секунда. После тоа замислете дека си го трошите времето на глупости. Уствари, шо ќе замислувате.
другар, ова отвора една многу широка дискусија. Јас прашувам зошто од секунда во секунда, а не од микросекунда во микросекунда? Зошто воопшто да диференцираме по нешто? Зошто се обидуваме да го измериме времето и притоа го замислуваме како да има должина? Зошто речиси сите кои помислиле на патување назад во времето веднаш го поврзуваат со брзината на светлината и тврдат дека е невозможно? Јас сум сигурен дека постои друга врска со тоа патување наназад, само треба да ја откриеме.

Kajgana e sranje

Македонија Шампион
Член од
9 април 2010
Мислења
225
Поени од реакции
64
сите формули каде се користи времето стануваат неважечки?
100 километри на час веќе не се 100 километри на час? кажи им на мобилните компании да не ти го сметаат разговорот по минута оти минута не постои.
ако времето не постои како ќе дефинираш брзина, како ќе дефинираш енергија итн.

Член од
2 август 2011
Мислења
13
Поени од реакции
1
Vreme .....

Koga covekot ke gi otkrie site tajni na vremeto togas ke moze da bide gospodar so svojot zivot se do togas drug e gospodar... Se kolnam vo vremeto deka e taka

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
другар, ова отвора една многу широка дискусија. Јас прашувам зошто од секунда во секунда, а не од микросекунда во микросекунда? Зошто воопшто да диференцираме по нешто? Зошто се обидуваме да го измериме времето и притоа го замислуваме како да има должина? Зошто речиси сите кои помислиле на патување назад во времето веднаш го поврзуваат со брзината на светлината и тврдат дека е невозможно? Јас сум сигурен дека постои друга врска со тоа патување наназад, само треба да ја откриеме.
Јас...бев...малку саркастичен :)

Agent014

F.U.B.A.R.
Член од
26 октомври 2010
Мислења
379
Поени од реакции
147
Ееее оваа легендарна тема :D

Brings back memories ...:X3:

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Јас...бев...малку саркастичен :)
Знам дека беше саркастичен де:) Само ме интересира зошто сите употребуваме мерки за време и притоа замислуваме дека е нешто што има должина, небаре е предмет кој може да го измериме и да кажеме колку е долг.

Член од
22 август 2010
Мислења
110
Поени од реакции
14
Читајќи тука низ страните гледајќи од аспект на физиката јас сам си најдов одговор на прашањето Што мислите за времето од еден поинаков аспект. Се се одвива во време и за се е потребно време, времето е единствената работа која што неможе да се купи.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Читајќи тука низ страните гледајќи од аспект на физиката јас сам си најдов одговор на прашањето Што мислите за времето од еден поинаков аспект. Се се одвива во време и за се е потребно време, времето е единствената работа која што неможе да се купи.
Ццццц, капиталисти. Само за купување мислите. Од кој сакаш да купиш време кога никој не го поседува времето?

Член од
22 август 2010
Мислења
110
Поени од реакции
14
Ццццц, капиталисти. Само за купување мислите. Од кој сакаш да купиш време кога никој не го поседува времето?
:) Паа кој рече дека сакам да го купам, веќе го имам.

Ninjazelka

Фејкер
Член од
12 август 2011
Мислења
102
Поени од реакции
33
хахха не тропајте глупости како може времето да постои од кај знаеме тогаш колку е саат на пример и ако не постоле времето немале да ги прават саатите ЛоЛ xD темава шифт делит!`~` -.- <3

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
хахха не тропајте глупости како може времето да постои од кај знаеме тогаш колку е саат на пример и ако не постоле времето немале да ги прават саатите ЛоЛ xD темава шифт делит!`~` -.- <3
For the sake of humanity i hope you were sarcastic.

Член од
14 август 2010
Мислења
18
Поени од реакции
0
Незнам времето не е ни физичка величина ни вектор ни скалари, е сега што ако целата Анштанјовата теорија е сосема погрешна што ако целата човекова наука сега со сите свои искуствени сознанија дефинирала сосема погрешни нешта, што ако уопште за вселената за астрономијата за постоењето на светот целата човекова наука е погрешна едноставно. Тогаш останува дека Бог е створител на светот или пак на крај краева ништо не постои па дури ни ние. Па од тука не постои време.

Kajgana Shop

На врв Bottom