S
Sagan
Гостин
Ај ако сака некој нека ми објасни ова. Ова значи дека човечкиот мозок работи на 40 Hz за да ја произведе (“фати“) свеста?Да, постои тоа е 40 ти дел од секундата.
Свеста е со 40 херци(40 појавувања во секунда).
Ај ако сака некој нека ми објасни ова. Ова значи дека човечкиот мозок работи на 40 Hz за да ја произведе (“фати“) свеста?Да, постои тоа е 40 ти дел од секундата.
Свеста е со 40 херци(40 појавувања во секунда).
другар, ова отвора една многу широка дискусија. Јас прашувам зошто од секунда во секунда, а не од микросекунда во микросекунда? Зошто воопшто да диференцираме по нешто? Зошто се обидуваме да го измериме времето и притоа го замислуваме како да има должина? Зошто речиси сите кои помислиле на патување назад во времето веднаш го поврзуваат со брзината на светлината и тврдат дека е невозможно? Јас сум сигурен дека постои друга врска со тоа патување наназад, само треба да ја откриеме.Замислете дека времето е фиксно, односно, ние сме тие што се движиме од секунда во секунда. После тоа замислете дека си го трошите времето на глупости. Уствари, шо ќе замислувате.
Јас...бев...малку саркастичендругар, ова отвора една многу широка дискусија. Јас прашувам зошто од секунда во секунда, а не од микросекунда во микросекунда? Зошто воопшто да диференцираме по нешто? Зошто се обидуваме да го измериме времето и притоа го замислуваме како да има должина? Зошто речиси сите кои помислиле на патување назад во времето веднаш го поврзуваат со брзината на светлината и тврдат дека е невозможно? Јас сум сигурен дека постои друга врска со тоа патување наназад, само треба да ја откриеме.
Знам дека беше саркастичен де Само ме интересира зошто сите употребуваме мерки за време и притоа замислуваме дека е нешто што има должина, небаре е предмет кој може да го измериме и да кажеме колку е долг.Јас...бев...малку саркастичен
Ццццц, капиталисти. Само за купување мислите. Од кој сакаш да купиш време кога никој не го поседува времето?Читајќи тука низ страните гледајќи од аспект на физиката јас сам си најдов одговор на прашањето Што мислите за времето од еден поинаков аспект. Се се одвива во време и за се е потребно време, времето е единствената работа која што неможе да се купи.
Паа кој рече дека сакам да го купам, веќе го имам.Ццццц, капиталисти. Само за купување мислите. Од кој сакаш да купиш време кога никој не го поседува времето?
For the sake of humanity i hope you were sarcastic.хахха не тропајте глупости како може времето да постои од кај знаеме тогаш колку е саат на пример и ако не постоле времето немале да ги прават саатите ЛоЛ xD темава шифт делит!`~` -.- <3