Бугарија ја избрка Македонија

B

Borg_Drone

Гостин
Јас имам само еден предлог до администраторите...

Како одговор на ова, сите бугари да се банираат....
Оди види во Хрватска, кога ја демолираа србите, хрватската амбасада на пример..овие одма контра удрија...
Го запалија сврбското знаме на плоштадот во Загреб.....
Така треба и ние да удриме...исто како хрватите
 
Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Антонио Милошовски:smir: АБЕ ТАТАРАНА ШУМКАРИ НЕСЕ ВРЕДНИ ЗА МУАБЕТ КАКО КОЈЗНАЕ ШТО НАПРАВИЛЕ САМО СЕ ПОСРАМИТИЛЕ ГЛУПАЦИ.
 

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.687
Кучиња чувашки... Абе нека се гонат и тие и Грците, кога сосед не ти посакува добро и гледа да ти турне сандук што остана за другите. Но тоа е тука сме се нашле тука ке останеме, е**н балкански менталитет, нека оди по ѓавлолите!
 
Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Не треба да се банираат сите , ама треба да се постави еден АСАВ , во форма на модератор , на еден збор провокација директ перманент бан .


АСАВ -антитатар супер антивирус
 
Член од
21 февруари 2008
Мислења
35
Поени од реакции
0
Da se baniraat pod hitno!!!Dosta bese tolerancija, dodeka ne gazat od site strani, neka odat so Grcive da diskutiraat,ama za zal Grcite gi smetaat i niv za Cigani, i im se ispod nivo...
Neka im lizat dupe,,,izgleda uzivaat vo toa
 
Член од
7 февруари 2008
Мислења
63
Поени од реакции
0
36 mnenija i ni edin nema elementarna gramotnost.Fakt!!!Problema si e vash uvazaemi.Vashata vlada go e podpisala dokumenta shto na vsichki megunarodni projavi shte se vodite kako FYROM,ne go e podpisala Bugarija.Aman ot nepismeni.Uredete si go problema s Grcija i tolkoz.Nikoi ne vi e kriv.Znam shto ot FYROM vi se gadi,no podpisot pod dokumenta e makedonski ne bugarski,ne albanski,ne franzuski.
 
Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
219
Дроне, не мислиш ли че цјалата ви реакција тук е малко истерична и изкуствено преувеличена. И досега когато сите други ви наричаха ФИРОМ, а само Б'лгарија ви наричаше Македонија /например детската Евровизија/, какво говорихте - пак станалите банални глупости за Татарија, Чувашија и т.н. Значи ние ви наричахме както сакате, а вие използвахте всјакакви имена за Б'лгарија. Чета медиите ви, нјама да го отречеш, нели?!?!
И САД ви признаха под уставното име /ако не се л'жа/, но при международни пројави ви наричат ФИРОМ, нели? што не скокнете срешту американците, што не скокнете на с'рбите когато при международни пројави ви наричат така, а сега от един акт, правите истерии?
јавно ср'бската пропаганда наистина е промила много моз'ци. Не го вјарвах, но виждам че е факт.
Между другото, мислја че ти си лицемер'т. Онја ден пишеше че си отиш'л да т'рсиш другари в б'лгарски форум. И то в кој форум - на б'лгарското ВМРО, дето знаеш са крајни националисти. Та на кого разправјаш че т'рсиш другари - ходил си да провокираш. Е това е лицемерие!
Успокојте топката, оправете си с Г'рција проблема с името, нас не ни закачајте на тази тема. ште се радваме когато този спор нај-накраја приклјучи.
 
B

Borg_Drone

Гостин
Никој не трсил другари в блгарски форуми.......
Не ни имам другари блгарски племе ваше чувашко.....
Само реков дека МНОГУ ЈАДЕТЕ ТРИЦИ(ДА НЕ ГО КАЖАМ ОНОЈ ДРУГИОТ ЗБОР) ПО ВАШИТЕ ФОРУМИ ЗА МАКЕДОНИЈА...
На секој форум имате отворено форум МАКЕДОНИЈА...
Да не кажам кои глупости ги тресите ТАМУ....за Македонија
А и ова се гледа какви луѓе сте вие.....За САД што не признале под уставното име тебе ич да не ти е гајле...
Него ја гледам вашава подршка што ни ја давате.........што викавте Бугарија прва ја признала Македонија, и незнам си што........семкари.....се гледа колку ја признавате македонската нација, си ги гледате само своите интереси, дволични луѓе...
Се плашите македонскиот лав се разбуди одамна, јаките Бугари и Грци...прават коалиции за да не уништат:pos2:..смешки...сега уште браќата срби фали да ви се приклучат:vozbud::pos2:
Додуша знаев кои сте и што сте.....само мрзам дволични луѓе..
Ние барем отворено кажуваме што мислиме и како мислиме за бугарите..
Вие доаѓате по форумов и викате братја, први ви ја признавме државата, ние треба да бидеме пријатели, да ја оставиме омразата настрана......
А одсекогаш македонците знаеле дека вие сте дволични..
Со ова само потврдивте колку сте дволични
Не барај другар во македонците, Блгарине....
 
Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
219
Очигледно често одиш на бугарските форуми и посебно на ВМРО ?! :wink:

Да, отидов со намера да се запознаам и дружам, ама кога видов што зборуваат и како........тогаш ми се згрози...и сватив дури тогаш дека сте ептен опседнати со нас..

Това са твои думи.
Не сакам да ми говориш за двуличие и лицемерие!!!
За штастие има много лјуде в Македонија, които са трезвомислешти и не са се поддали на пропагандата. јавно в семејствата им нештата са се казвали с истинските им имена, а не по офицалнија. Така че в Македонија мога, а и вече имам много пријатели.
Темата ја отвори за да сееш омраза. Виждаш - получаваш подкрепа от едни и с'шти хора, дека повтарјат до зат'пјаване татари, чуваши и т.н. Това нјама да промени нештата.
Б'лгарија е земја којато нјама проблеми с никого /само определени кр'гове в Македонија сакат да ја провокират и вкарат в нјакаква интрига/. Не штем да влизаме в сценарија на тези лјуде.
Бих ви пос'ветвал да се опомните, да се вземете в р'це и да си решите проблемите. А Б'лгарија определено не е част от тјах.
Не т'рсете под вола теле!!!
 

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Атила, ај не мрси муда и ти сега.

Ти ќе ни советуваш да си ги решиме проблемите?
Определени кругови во Македонија провоцираат?

Ако правото на секој народ да си го брани идентитетот за тебе е провокација, тогаш што би претставувало вашето негирање на идентитетот на народот од соседната држава и прикажување како "един народ в две држави"?

На работ на толеранција газиш, внимавај да не ја пречекориш.
 
Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
219
Мистичен, не е далновидно да се брани идентитет с насаждане на омраза. Знам, много е лесно и дава резултат. Редиците са сплотени, националното чувство е на висота и т.н. Но каква е перспективата??? ште се реши даден проблем, и ште т'рсим с'здаването на нов за да провокираме патриотарство и укрепване на идентитета. И се влиза в една спирала от кризи.
Виж, нима е хубаво Македонија да е зат'нала в проблеми с'с с'седите си? Нима е хубаво да наричат татковината ти ФИРОМ, да сте с визи и всички други нешта които вие си ги знаете по-добре.
Затова казах - не т'рсете проблемите, решете сегашните и си живејте живота.
:smir:
 

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
eve licemerstvoto na vasite braka, mislam deka sega e vremeto da gi podrzuvate albanskite drzavi tie nema da ve zaebavat kako srbite i bugarite pa da ne spomnime grcite
albanskite drzavi . more kolku si ti dvolicen !!!!!!!!
zaeban eden !

ne zosto da postapuvame necovecki treba da gi ostavime , da vidat deka sme razlicni i covecni - :eek:ftopic: ne se vinovni ama bas ic lugevo na forumov - moe mislenje !
pozZ
 

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Бугарија МОРА да ги почитува и ги почитнува правилата на мегународните организации ! Во билатералните односи го употребува уставното име на РМ :smir:, ама кога има международни конференции и изјави не може да направи ништо ! Разберете го това !

Не знам какове е конкретно случајот, но зашто секогаш БГ е виновна за проблемите што ги има РМ ? :toe: Па на други места си молчите ?! :nesum:
Еве јаз одих на едно совештание во Брисел и гледам колегата от Македонија стои жално и молчаливо зад една табелка "ФИРОМ" ... Разприказвахме се и му викам "Да беше поне поискал на го напишат "FYR Macedonia ?", па он ми вика "Много сум ти благодарен за предложението и забелешката - следваштата година ке го поискам именно това !" .... Така че БГ гледа да помогне доколкото може !

Пожелавам да се оправите со г'рците, а не да ф'рлјате излишна енергија против БГ ! :helou:
БГ НЕ МОРА да служи за боксова круша не луге, кои не могат да се оправјат сами во животот и мегунарадната политика !

Ајде с'с здраве ! :smir:
tocno e i bravo ako si postapil taka , milo mi e !
 

Kajgana Shop

На врв Bottom