Dreamwaver VS Front Page

• Креатор на темата Креатор на темата TheGRIM
  • Време на започнување Време на започнување
ASP.NET ?

Сигурен си ?

.NЕТ = пис оф шит. :toe:

Убеди ме со факти дека грешам и напрај ми споредба на .NET со останатите технологии каде што .NET го добива дуелот. :toe:

Хм. ако започнам да те убедувам ке ми треба цела вечност за да ги испишам сите факти, а доколку си од оние што слепо го следат митот на пхп и им е тешко да се навикнат на аспx тогаш да не пробувам воопшто,а? само за инфо, работам во т-мобиле и ние страната моравме да ја изработиме во асп, значи моравме, и така ни беше наложено. пробај ја, разгледај ја и ке видиш се што ти треба. А да, за темплејти, плугини и гаџети пхп ти е закон, ги има на секое ќоше и секој втор копиљ почна да ги прави,само за играчки е тоа, не е за ништо друго.

Хм. ако започнам да те убедувам ке ми треба цела вечност за да ги испишам сите факти, а доколку си од оние што слепо го следат митот на пхп и им е тешко да се навикнат на аспx тогаш да не пробувам воопшто,а? само за инфо, работам во т-мобиле и ние страната моравме да ја изработиме во асп, значи моравме, и така ни беше наложено. пробај ја, разгледај ја и ке видиш се што ти треба. А да, за темплејти, плугини и гаџети пхп ти е закон, ги има на секое ќоше и секој втор копиљ почна да ги прави,само за играчки е тоа, не е за ништо друго.

Кхм, каква допирна точка има темплејти со пхп? Темплјет=CSS/HTML.
Џумла со .НЕТ споредуваш, о мај гад...како се вработи во т-мобајл?
Можеш Џумла/Друпал со Дотенетнуке или Умбрако

Има веќе тема за пхп против .нет иди прочитај можда ќе ти се разбистрат некои работи.

Секој што се бави професионално со програмирање нема никаков проблем да премине од една на друга технологија во примеров од пхп на .нет, само прашање се денови додека се совлада синтаксата. Јас го направив обратното .нет-пхп и со глава тврдам дека пхп каде каде подобро си ја врши работата

I hate PHP, I love Python :)
Иначе тоа што сајтот на T-Mobile е правен со ASP.NET не ми менува ама баш ништо.
Него... нема везе, такви се едукативните центри во Македонија, џабе ќе се убедуваме кое е подобро, само ќе идеме оф топик...

Кхм, каква допирна точка има темплејти со пхп? Темплјет=CSS/HTML.
Џумла со .НЕТ споредуваш, о мај гад...како се вработи во т-мобајл?

Има веќе тема за пхп против .нет иди прочитај можда ќе ти се разбистрат некои работи.

Секој што се бави професионално со програмирање нема никаков проблем да премине од една на друга технологија во примеров од пхп на .нет, само прашање се денови додека се совлада синтаксата. Јас го направив обратното .нет-пхп и со глава тврдам дека пхп каде каде подобро си ја врши работата

кој спореди јoomla со .нет? и не зборувавме за синтаксата туку за карактеристиките на технологиите. а за темплејти ја погрешно напишав во право си.

Иначе тоа што сајтот на T-Mobile е правен со ASP.NET не ми менува ама баш ништо.
Него... нема везе, такви се едукативните центри во Македонија, џабе ќе се убедуваме кое е подобро, само ќе идеме оф топик...

да можеби си во право за едукативните центри кај нас и во светот, и од старата школа кадри не обучуваа на семинарите во германија, само беа премногу категорични во исмевањето на пхп, што можеби и јас го потценив и го заборавив по малце, по нивно влијание.

За сега подобар е Front Page, бидејќи сеуште не сум пробал Dreamviever. :toe:

Го има некој пробано Microsoft Office SharePoint Designer 2007 ?

Microsoft Frontpage is being replaced with Microsoft Office SharePoint Web Designer 2007 and Microsoft Expression Web Designer - both of them are based on Microsoft FrontPage but serve different audiences.

Old Wine in New Skins - Paul Thurrott remarks that Microsoft Office SharePoint Designer 2007 is virtually identical to Microsoft Frontpage.

Microsoft SharePoint Web Designer vs Microsoft Expression Web Designer
Microsoft Expression is more for professional Web designers building standards-based sites, while Microsoft SharePoint is aimed more at typical cubicle dwellers looking to post information on internal Web sites and automate business processes.

http://labnol.blogspot.com/2006/02/microsoft-office-2007-puts-frontpage.html

фала за програмот никогаш немаше да го најдам дека постои :)! :zver:

[a][t][k];3559411 напиша:
фала за програмот никогаш немаше да го најдам дека постои :)! :zver:

Мене ми одговараш? :) Ја проба програмата? Добра е?

оф топик:

• треба да се тркаш на 1км стаза широка 4м и можеш да бираш помеѓу Југо и Ферари - нормално бираш Ферари
  • треба да се тркаш на 1км стаза широка 1м и можеш да бираш помеѓу АПН и Ферари - нормално бираш Ферари - И ГУБИШ
или можеби беше он топик ... важи и за компарацијата на програмски јазици и за компарацијата на апликациите кои се наведени во темата ... и општо за се во животот. Слепо користење и промовирање на одредени технологии и производи е секогаш лош избор на долги стази.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom