Русија подготвена на војна поради Косово!

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
Знаменцето со кој Русите веќе го обележаа Кале,сега ќе биде заменето со малку поголемо и поуочливо на картата.:(
Abe so ti e galje, koga ne zivees u Shkup. I taka ke upotrebat nesto sto ne siri mnogu radiacija.

Х

Ханзо

Гостин
нека моли бога тоа до путин да не стигне и да не го види зашто ако путин дознае за таквите коментари не верувам дека ке седи со скрстени раце.
Хм...не знаев дека е толку раздразлив...да почнам да му праќам мејлови од име на тој политичарот? :pos:

Член од
3 февруари 2008
Мислења
255
Поени од реакции
1
Жив хумор се ова Русиве. Ќе војувале за Косово, хихихих, закон. :pos2::pos2::pos2:

B

Borg_Drone

Гостин
whatever ама ако се прошири кризата и тука тебе нема да те мобилизираат во АРМ да ја браниш Западна Македонија :):)

Жив хумор се ова Русиве. Ќе војувале за Косово, хихихих, закон. :pos2::pos2::pos2:
Па види смешни беа и во 60-ите русите за американците па Крушчов им ги тртна нуклеарките во Куба и Кенеди мораше да попушти на крај :)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Русија неодамна ја смени воената доктрина,па од чисто одбрамбена премина во малку поагресивна,најверојатно првиот тест за новата воена доктрина ќе биде на Косово,само некои тоа овде не го разбираат и се смеат,мислат дека меѓународната политика е играчка за мали деца.

B

Borg_Drone

Гостин
Русија неодамна ја смени воената доктрина,па од чисто одбрамбена премина во малку поагресивна,најверојатно првиот тест за новата воена доктрина ќе биде на Косово,само некои тоа овде не го разбираат и се смеат,мислат дека меѓународната политика е играчка за мали деца.
Русија се закани исто така и со енергетска криза:)

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Американците се уште поголем хумор. Тие навистина војуваа за Косово.

Македонците се најголем хумор. Сакаат да бидат дел од НАТО, да војуваат на страната на УСА, против Русија. :pos2::pos2::pos2:

Long live USA (United States of Albania)

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Ne treba da se potcenuva mokta na Rusija no prashanjeto e kolku Rusinot e spremen da odi da vojuva vo Kosovo za Srbija,a USA site vidovme kolku e spremna taa neli!!

T

tino097

Гостин
проблемот е во тоа шо русија нема фрлено бомби долго време, па тоа шо им осталанло почнува да рѓосва :)

за разлика УСА последниве години ептен добро се ослободе од “ѓубрето“ шо им дремеше по магацини :)

едит:http://www.onwar.com/aced/data/uniform/ussrafghan1979.htm
тро историја :)

B

Borg_Drone

Гостин
Ne treba da se potcenuva mokta na Rusija no prashanjeto e kolku Rusinot e spremen da odi da vojuva vo Kosovo za Srbija,a USA site vidovme kolku e spremna taa neli!!
Јас незнам дали ќе има војна или не на Косово, али знам дека со ова САД и ЕУ ја отворија пандорината кутија..гледаш до каде стигна работава, до закани од руска страна..а и ништо чудно таа војна да стане реална....нека не те чуди ако Приштина стане Грозни 2 дел...(Грозни знаеш дека беше прогласен за најуништен град од бомби на 20 век)
И исто така нека не те чуди во иднина ако има и Руски нуклеарки на српска територија кои ќе бидат насочени кон Европа....
Значи сите го наебавме со тоа Косово, сите ќе страдаат тука не само србите...

Член од
7 февруари 2008
Мислења
63
Поени од реакции
0
Rusia ne moze da vojuva za Kosovo,duri samo za tova shto nema ot kade da minat i nemat dostatachno na broj mobilni i boesposobni voiski.

B

Borg_Drone

Гостин
Rusia ne moze da vojuva za Kosovo,duri samo za tova shto nema ot kade da minat i nemat dostatachno na broj mobilni i boesposobni voiski.
Бугарија???:wink:
А и ти текнува ли кога викаа во 60-ите дека нема шанси Русија да бапне нуклеарки на Куба???
И за чудо ставија нуклеарки......и тоа беа следени од секој можен сателит....па нуклеарки знаеш кога се знаеше дека има на Куба...

Откако ги дадоа на снимка сателитска вперени кон Америка..така да нека не те чуди тоа.....се е можно...

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
За да Приштина стане Грозни 2 не е потребна Русија . Аман бе луге , војните потенцијали не се голема тајна , со силите кои ги има само во пределот на границата со косово Србија може да влезе и завземе контрола . Ова е пресметка во која се ставени и силите на НАТО што се моментално присутни во косово . Се поставува прашањето , што после тоа ??????? Правно , аргументите се на страна на Србија , според резолуцијата на ОН , али праксата покажа дека НАТО не се придржува кон тоа. Е сега во овој контекст е важна заканата што денес ја упати Рогозин , и не е за подценување .Според мене ова е една отворена понуда за пазар , како ке се пазарат , ке видиме .

Kajgana Shop

На врв Bottom