Golem pozdrav do tebe Prijatele.
- да, јудејскиот месија ќе биде токму антихристот, па тоа е повеќе од јасно, а текот од настаниве во светот на тоа и укажуваат;
Mnogu me raduva sto sme svesni na toa.
- Исус. Синот Божји, во овој свет е роден надприродно а на Небесата е роден од Отецот, а Адам и Ева воопшто не се родени-тие се создадени;
- православните христијани веруваат во Еден Бог, во Три ликови/личности-Отец, Син и Свет Дух, единствени но неслиени.
Okolu objasnuvanjeto na Trojstvoto,mnogu golemi teolozi ednoglasno kazale deka ne se objasnuva. Da se dokaze trojstvoto e da se nacrta Kruzen Cetiriaholen Triagolnik. Isus nikade,ama BAS NIKADE ne rekol za sebe deka e Bog. Naprotiv,sekogas Isus velicel Nekoj POGOLEM od Nego. Isus se narekuva kako Gospod,no,toa e samo vo nasiot Jazik. Tamu kade sto vo Biblija na Makedonski Jazik Isus se narekuva kako Gospod,vo drugite prevodi,vo Angliskiot prevod na primer e narecen kako LORD a nikade BOG-GOD. Lord znaci Gospodin,ili Vladar....
Dalje... sozdaden e i Isus vo utrobata na Marija. Sozdatelot,koga nesto sozdava,nitu see nitu znee. Toj veli samo KUN-BIDI ! I toa Biduva.
- нелогично е да кажеш дека догмата за Исусовата божја природа ја измислил антихристот: антихристот сеуште не е роден (да беше роден, јудеите ќе трубеа по целата Вселена за тој настан!) а догмата за двојната Исусова природа е составена од Светие Оци на Вселенските Собори;
Roden e ! Duri 300 godini pred Mojsie ! Toj e dolgovecen,kako stoi vo Hadisite na Resulullah s.a.w.s. Vo Hadisite tocno e opisan negoviot Izgled,deka ke bide so edno oko defektno. Pogledni go pecatot na novcanicata od eden dolar. Tamu pisuva "vo boga veruvame" no vo koj Bog se postavuva prasanje ? Ne se misli sigurno nitu na Isus nitu na Allah. Na toj isti dolar se naogja na vrvot edno oko,okolu osvetleno,cie svetlo simbolizira letecka cinija a koj pecat e povrzan so brojot 13. Od drugata strana na istata novcanica ima orel koj so klunot drzi eden slogan na koj pisuva "E pluribus-unum" sto znaci "Odvojan od site-eden" ili razlicen od drugite.... Nad piramidata pisuva "Novus ordo seclorum" sto znaci "Nov svetski poredok" poredok na koj lider e licno Antihristot. Dolu pisuva "Annuit Coeptis" sto znaci "Nasa zavera".
Negov se izum i Leteckite Cinii i seta ovaa tehnologija koja denes ja poseduvame,koja,ne e za nase dobro,tuku za kontrola nad svetot. Toj e,kako sto kazav,dolgovecen... Ako e roden 300 godini pred Mojsie,do denes ima 3.000 godini.Ziveel so sekakvi civilizacii i so tehnologija e stotinagodini ponapred od nas.
http://www.milenko.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=413&PN=1
Tuka mozes da vidis poveke podatoci,inaku,mozes i tamu da pisuvas
- ме тераш да барам цитати, во кои самиот Христос за Себе вели дека е и Учител и Господ и Бог-за мене лично, тука нема никаква дилема-да, Он е и Учител и Бог и Господ;
Ucitel da. Nikoj ne ospori za toa. Uciteli za svojot narod bile i Mojsie i Muhammed i Davud i Solomon.... i site Bozji pratenici. Isto bile i spasiteli,bile patot i vistinata,bile vladeteli,godpodini i gospoda.... no Bogovi,nikoj ne bil,ni Isus a takov citat,kade sto Isus veli "Jas sum Bog" akonajdes,ete mene racunaj me za Hristijanin. So Garancija znam deka NEMA.
- како можеш да тврдиш дека Исус не е убиен , кога за тоа ни сведочат евангелистите, т.е. дел од Апостолите Христови?
Ne e Ubien. Zatoa sto nema APSOLUTNO NIKAKVA LOGIKA,bas toa. Sozdatelot,koj moze da prosti i koj prostuva i den denes dodeka gresime,ne treba da zrtvuva nikogo zaradi necii grevovi,pogotovo sinot i toa ednoroden,kako veruvate... Sozdatelot go sakase Isus i si go spasi,go vozdigna na tretoto nebo,kako stoi vo predanijata a na mestoto negovo,ubien e onoj koj zasluzil taka,te. Juda. Kako sto stoi vo Islamskite literaturi,taka stoi isto i vo edno od Apokrifnite Evangelija,te. Evangelie po Barnabi.
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
215 [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
Kad se vojnici sa Judom privukoše blizu mjesta gdje je bio Isus, Isus začu približavanje mnoštva naroda, zato se on sa strahom povuće u kuću. A jedanaestorica su spavali.
Tad Bog videći u opasnosti svog slugu naredi Gabrielu, Mihaelu, Rafaelu i Urielu, svojim izaslanicima, da uzmu Isusa sa svijeta.
Sveti anđeli dođoše i izvukoše Isusa kroz prozor koji gleda na Jug. Oni ga otkriše i smjestiše u treće nebo u društvo anđela koji vječno slave Boga.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
216 [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
Juda uđe hitro u sobu prije svih, odakle je Isus uzdignut. A učenici su spavali. Nato je čudesni Bog čudesno djelovao tako da je Juda bio tako izmijenjen u govoru i licu nalik Isusu da smo mi vjerovali da je on Isus. A on je, probudivši nas tražio gdje je gospodar. Mi smo se tome čudili i odgovarali: "Ti gospodaru, si naš gospodar; zar si nas sad zaboravio?"
A on, smješeći se reče: "Pa jeste li ludi pa ne znate da sam ja Juda Iskariot!"
I dok je on ovo govorio vojnici uđoše i spustiše svoje ruke na Judu, jer je on po svemu bio sličan Isusu.
Mi, pošto smo čuli šta Juda kaže, i vidjevši mnoštvo vojnika, pobjegosmo kao izvan sebe.
A Ivan, koji je bio umotan u laneno platno, se probudi i uteče, a kad su ga vojnici ščepali za laneno platno, on ostavi laneno platno i pobježe go. Jer Bog je čuo molitvu Isusovu i spasio jedanaestoricu od zla.[/FONT]
Za da ne zavzemam mnogu mesto,nema da prodolzam.Ova e toa sto od prilika go zboruva i Islamot,sto se odnesuva do "voskresnuvanjeto".
I Isus e isto taka ziv zeden od Zemjata i seuste smrt nema vkuseno,toa e i edna od pricinite za vtoroto doagjanje. Sekoe zivo bitie ke vkusi smrt.
2.Da demantira deka go ubile.
3. Da demantira deka e Bog.