Македонци, илири, траки, фрегаси...

• Креатор на темата Креатор на темата PIRRO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И што ке најдам ??? словенски некрополи ? и како ги дешифрирал... звездите се предци на илирите,македонците и др. симбол бил орелот нели, верувале во зевс (гласот ) нели .... за да бидат словенски некрополи треба да имаат значење на словенски јазик нели ?... ама пак, од кај знаеш,може да се случи чудо над чудата... словените да живееле тука па заминале зад карпатите па пак се вратиле во 6-7 век ... биле во туѓина претпоставувам...

Венети??

Абе човек зарем ти со мене се расправаш дали симболот е чисто Мак или не. Па читај се, јас реков дека сонцето е антички симбол и сите го користеле. Јас никогаш не напишав дека е само МАК симбол.

Сонцето е симбол на праисторискиот човек, тоа било централно божество кое ги детерминирало годишните времиња и .....
Тако сум согласен,види ТРН шо е напишал поназад и ке разбереш,зашто каjувам.Согласем се со тебе.

јас реков дека сонцето е антички симбол и сите го користеле.
Сонцето е симбол на праисторискиот човек, тоа било централно божество кое ги детерминирало годишните времиња и .....
anzabegovo_barutnica_macsun_01.gif

сите го користеле,ама вака апла и практично?..
мислам дека ги детерминирало и празните стомаци...

ANAVENO LI E IZVOROT?

6s8kytj.jpg

Komedija:)
Treba da te ubacat K-15, da skecirash so niv.

И што ке најдам ??? словенски некрополи ?ама пак, од кај знаеш,може да се случи чудо над чудата... словените да живееле тука па заминале зад карпатите па пак се вратиле во 6-7 век ... биле во туѓина претпоставувам...
којзнае каде биле..никој никогаш не нашол трага од нив од прочуеното пливање...
ама затоа...пред тоа..
Carpathian Obsidian in Aegean Macedonia

Kilikoglou V.a, Bassiakos Y.a, Grimanis A. P.a, Souvatzis K.aPilali-Papasteriou A.b and Papanthimou-Papaefthimiou A.b
a Laboratory of Archaeometry, N.C.S.R. “Demokritos” Aghia Paraskevi, 15310, Attiki, Greece
b Department of Archaeology, University of Thessaloniki, 54006, Thessaloniki, Greece
Received 1 August 1994; accepted 25 May 1995. ; Available online 22 April 2002.

Abstract

The excavations at Mandalo in Aegean Macedonia, have produced a remarkably high number of obsidian objects, dated to the late Neolithic and early Bronze Age. Eleven of these samples were analysed by instrumental neutron activation for 19 minor and trace elements, in order to determine their provenance. It was found that all Neolithic and one Bronze Age samples came from the Carpathian 1 source, while another Early Bronze Age sample came from the Demenegaki source in Melos. The overlap between Carpathian and Melian obsidian distributions is evidence for interactions of ancient Macedonia with central Europe and the Aegean. Also, according to this finding, the Carpathian distribution pattern has now been extended for another 400 km to the south, from Vina to Mandalo.

очигледно,некои оделе одамна на гурбет..

п.с.лажни илири..учете што е археологија,лингвистика,днк,х-реј,спреј,оти ми идет смеј...

п.с.лажни илири..учете што е археологија,лингвистика,днк,х-реј,спреј,оти ми идет смеј...

Ти учи да не се потпишеш по блогови, за да изгледа тоа малце поверодостојно :) вака само се бламираш...

Ќе земам ќе пишувам во нотепад нешто ќе го ставам на нет, и тоа ориџинале е? :)

Ние се утепавме тука од постирање вистински книги од старите времиња, се трудиме да најдеме некоја спојка...ти се улетуваш со мајагари со сопствен блог, и тебе да ти веруваме? Дај молим ти се, биди малце поубедлива...немој така смешно и ниско да паѓаш...

Дај молим ти се, биди малце поубедлива...немој така смешно и ниско да паѓаш...
Auuuuuuuuuuuu, a be anaveno zensko e?! Ejjjjjjjjjj, iskreno ni na kraj pamet. Od kaj ovaa omraza kon albancite i isfrustriranost ma ( covek ke pocne na svasta da misli , ama ajt sea ....), oladi malku, malku soping, sminki , fitnes centri, manikiri , pedikiri...., i vrati i se na prirodata, batali minatoto, ne se site isti veruj, ke se najde nesto.

p.s. izvinjavanje za of topikov.

A za jazikot na albancite a?

Studifilologici1.jpg

Studifilologici2.jpg

Studifilologici3.jpg

Studifilologici4.jpg

Studifilologici5.jpg

Ovaa kniga e izdadena vo Napoli vo 1882 godina od Prof. Stanislao Marchiano.

Ние се утепавме тука од постирање вистински книги од старите времиња, се трудиме да најдеме некоја спојка...QUOTE]

спојки се бараат и вака

вредат повеќе од сите ваши книги,впрочем,само тоа и го имате,исто како и децата што си веруваат во бајките,...
а ја па се утепав постирање вистински книги од најстарите времиња,па и од новиве времиња гени,како голем избор на мени,кои јасно ве СПОЈУВААТ со КАВКАЗ...

абе не постирај од твој блог работи, за к*р не го бива :) ...ете глеј пикасо шу убаво постира слики од стари книги, ориџинале...каде што нема влијание од мултиетничка омраза и комплекс од виша-вредност...

Биди паметна.

Ние се утепавме тука од постирање вистински книги од старите времиња, се трудиме да најдеме некоја спојка...QUOTE]

спојки се бараат и вака

вредат повеќе од сите ваши книги,впрочем,само тоа и го имате,исто како и децата што си веруваат во бајките,...
а ја па се утепав постирање вистински книги од најстарите времиња,па и од новиве времиња гени,како голем избор на мени,кои јасно ве СПОЈУВААТ со КАВКАЗ...

Dete, ne razbirash. Ne teraj so gluposti.
Ako ja ti postiram knigi kade shto Famozni svetski istoricari smetaat deka Makedoncite se sloveni, meseci, meseci ke pominat. Ne lupaj gluposti i ne go jadi toa shto ne se jadi.
Ti mislish edno, ja mislam drugo.
E arno ama, ima mnogu popametni momci i devojki od nas koi oficijalno go poddrzuvaat moeto mislenje i teorija. (Tacka)

абе не постирај од твој блог работи, за к*р не го бива :) ...ете глеј пикасо шу убаво постира слики од стари книги, ориџинале...каде што нема влијание од мултиетничка омраза и комплекс од виша-вредност...

Биди паметна.

Iskreno, gi ima mnogu. Jas bash i ne sum sloboden, puka MSN tuka site se online(za zal), inaku imam preterano ovakvi ORIGINALE.

спојки се бараат и вака

A be ja ti vikam trk na soping, manikirim, pedikiri ... ke ti pomine isfrustriranosta, pa ke razmilsluvas so ladna galva, i ke se uveris vo toa sto ga kazav i preska, ne se site isti, ke se najde nekoj veruj, ostaj groclivoto minato, poveke si nastetuvas vaka.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom