Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
каде можам да најдам кратка содржина од романот Големи и мали-Бошко Смаќоски

Тартиф ко состав за писмена да не му се наоѓа на некој? итно ми е

„Ракување“ од Блаже Конески !!! ПОМОШ !!!

Ај ве молам да ми прати ако може некој анализа на песната „Ракување“ од Блаже Конески. Значи само што се работи во песната,за што се пее.. за послесно да ја сватам.. Фала многу однапред :)

Само ако може побрзо,пошто ми треба за вторник! ;Р

Некој да нема нешто некоја скриптичка или накратко раскажано нешто од лектирата ,,Чекајќи го Годо" - Семјуел Бекет за четврта година е.

Некој да нема нешто некоја скриптичка или накратко раскажано нешто од лектирата ,,Чекајќи го Годо" - Семјуел Бекет за четврта година е.

Чекајќи го Годо е модерна драма, драма на апсурд... Не верувам дека некој може да ти ја раскаже. Земи прочитај ја, кратка е. :)

Па дај напиши нешто по пп ако ја знаеш и ако не те мрзи се разбира ако е кратка како што викаш.

..

Ми треба Анализа на песната Бисера од Константин Миладинов за во Петок .. Дали може некој да ми помогне ? :S Ви благодарамоднапред ! :smir:

:];3922805 напиша:
Ми треба Анализа на песната Бисера од Константин Миладинов за во Петок .. Дали може некој да ми помогне ? :S Ви благодарамоднапред ! :smir:

Отвори учебник по македонски јазик,прошитај ја песната,па напрај анализа.

zdravo ako mozhe da mi pomognete okolu lektirata Soneten venec? , ne mozham da ja najdam po bibliotekive ja ispozele site a mi ostanaja ushte 2 dena :( ako mozhe nekoj da mi pomogne (raskazhe vo kratka sodrzhina) bi mu bil blagodaren mn:smir:

Луѓе помагајте ако мозете !!! Ако има некој песна или текст за Коста Солев-Рацин (Кочо Рацин ) нека писхе во ПП или овде не е битно ве молам . Воопшто не ме бидува за пишување текстови , песни , раскази и друго .. Па ќе ве молам ако може помогнете ми ! Благодарам однапред :toe:

Еве мала помош :))))
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]► [/FONT][FONT=&quot]Бисера[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
Во песната „Бисера“ најмногу се гледа влијанието на народната песна врз неговата поезија. Искажана е искрената и чиста љубов што поетот ја чувствува кон момата Бисера. Оваа песна е напишана за време на неговиот престој во Москва и копнее по Бисера. Во оваа песна тој користи реторско прашање.

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Бисеро моме Бисеро,[/FONT]​
[FONT=&quot]Шчо носиш бисер на грло?[/FONT]​
[FONT=&quot]Твоето грло хубаво[/FONT]​
[FONT=&quot]И от дрибнога бисера[/FONT]​
[FONT=&quot]Хилјада п’ти пбело.[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]Ја истакнува нејзината убавина, велејќи и дека нејзиното грло е поубаво од бисерите што ги носи:[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]Бисеро моме, Бисеро,[/FONT]​
[FONT=&quot]Зашчо со бисер покривиш[/FONT]​
[FONT=&quot]Твоето грло хубаво?[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]Ја искажува својата намера:[/FONT]
[FONT=&quot]Ја нејќу бисер да баца[/FONT]​
[FONT=&quot]Тук сака твоето грло.[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]На крај ја искажува чистата љубов кон неа, а не кон материјалните нешта:[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Бисеро моме, Бисеро[/FONT]​
[FONT=&quot]За кого нижиш бисер’т?[/FONT]​
[FONT=&quot]За кого готвиш дарои?[/FONT]​
[FONT=&quot]Ја дарој бисер не сака[/FONT]​
[FONT=&quot]Тук сака мома Бисера.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom