Косовскиoт епископ Артемије повикува на војна!

Член од
21 ноември 2007
Мислења
44
Поени од реакции
3
Мислам дека доза на ситење на туѓата невоља преовладуваа во дискусииве. На секој Македонец кој и најмалку ја познава историјата јасна му е позицијата на големо србскиот национализам по однос на Македонците во последниве 100 години од 1878 година, па до денес. Сите педерски работи кој што му се правени на Македонецот зад негов грб, поделбата, асимилација, непризнавањето на црквата, повлекувањето на ЈНА, бламажите во св.Прохор Пчински, исмејувањето на Македонците во 2001 година за време на конфликтот и слично. Меѓутоа ние сме МАКЕДОНЦИ, ние мораме да покажеме сочуство кон ближниот. Мораме да покажеме чувство за страдањата на Србското население на Косово, чувство за правда, за божјите храмови од кој што не мал број се фрескоживописани од Македонските мајстори.Впрочем зарем не е мал бројот на прогресивни луѓе во Србија кој што не признаваат за Македонци, исто како што не мал број Бугари по род се бореа во редовите на Македонското Ревулуционерно Движење (за Грци не сум слушнал). Ме нервира просерувањето од типот ако им е. Затоа што веќе од денес ние сме на удар на апетитите на Шипците. Тоа јасно и гласно се манифестираше вчера на на Косово туку во Струга, Кичево, Дебар, Гостивар, Тетово, Скопје, а тоа колку што знам географија се сеуште градови во Македонија.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
ti odgovoriv na drugata tema.
a srbite ja sakaat makedonija.koga i da odam tamu srekjavam lugje koi zboruvaat se najdobro za makedonija.srbija nema teritorijlani pretenzii kon makedonija.vo sonot za golema srbija nema makedonski teritorii.
e sea moze toa da se smeni ako nie go priznaeme kosovo vo prviot ili vtoriot bran pa da se narusat odnosite na politicki plan.a kako sto mi izglea nie ke potrcame so priznavanjeto za da go izlizeme gzot .
Јели бре Ноле, а шта ти знаш за србима и њиховим претензија у Македонији? Јел ти знаш да српска црква не признаје македонска, и знаш ли да се кад један просечни србин равали шљивовицом теби ослови јужним србијанцем? Јел ти знаш Ноле, да је Шешељ наши драги (мајку му јебем) момак из Хага реко једном кад је био (што би хрватите рекле) “домовонски рат“ да че он да прегази Македонију за 3 дана. Јел ти знаш да је Македонија била два пута под класичном окупацијом и да је по четрдес` петој остала као најнеразвијенија република зато што је србија бил вечи брат који “једе више“.

Сине, Србија е поголем душман од Албанија, ја тоа ќе ти кажам. Оној кој подмолно сака да те повреди е двојно полош од оној кој во лице ќе ти каже дека сака да те тепа. Косово не ни одговара како држава, ама немој да ми кажуваш приказни за мали деца дека србите не сакаат. Been there done that.

makedonskifront напиша:
Меѓутоа ние сме МАКЕДОНЦИ, ние мораме да покажеме сочуство кон ближниот. Мораме да покажеме чувство за страдањата на Србското население на Косово, чувство за правда, за божјите храмови од кој што не мал број се фрескоживописани од Македонските мајстори.Впрочем зарем не е мал бројот на прогресивни луѓе во Србија кој што не признаваат за Македонци, исто како што не мал број Бугари по род се бореа во редовите на Македонското Ревулуционерно Движење (за Грци не сум слушнал). Ме нервира просерувањето од типот ако им е. Затоа што веќе од денес ние сме на удар на апетитите на Шипците. Тоа јасно и гласно се манифестираше вчера на на Косово туку во Струга, Кичево, Дебар, Гостивар, Тетово, Скопје, а тоа колку што знам географија се сеуште градови во Македонија
Исто како тие што покажаа сочуство кон ближниот во секој момент кога ни било тешко, а ни било. Кога србите направиле било што добро за Македонија. НИКГАШ, лоши работи има колку сакаш, добри нема ниедна. Од друга страна и на Албанците има дадовме се` што можат да посакаат, го згриживме и згрижуваме цело Косово и ден денеска заради колежот од Србите. Никој никогаш не покажал симпатии кон нас заради нас, немам намера ни јас да покажам сочуство за било кого, особено не за нашите, сега веќе, 5 соседи.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Другар тие биле и ЌЕ БИДАТ МАКЕДОНСКА ТЕРИТОРИЈА! За србите што сакаат нека прават, ги сожалувам, на никој нема да му биди мило дел од територијата што била нивна им се отцепи..Но друга работа..Македонија доста страдаше од тој жал..Од тој жал Македонија беше самар на балканските народи..Време е , да му покажеме и на србите,албанците,бугарите и сите оние кои имаат претензии кон нас дека ОВА Е МАКЕДОНИЈА, а ние сме МАКЕДОНЦИ!Се додека нашите повеќе ги жалат србите од самата нивна држава никаде нема да има просперитет!Треба и ние малку да си го браниме нашето, да се заштитуваме од секаква пропаганда што се врши кон нас, и да ја заштитуваме до секоја педа нашата земја, зошто на неа е пролеана крвта на Гоце Делчев, Даме Груев, Питу Гули, Јане Сандански и многу други македонски синови, кои ни минута не мислеа за цената на својот живот за цената на мајка Македонија..Разбирање секому, верба никому...

Член од
3 февруари 2008
Мислења
255
Поени од реакции
1
Србите не сакаат исто толку колку што не сакаат Грците и нема зошто јас сега тука да патам и да се трескам од земја што Косово станало независно. Само можам да им честитам на Косоварите за формирањето држава и заедно да градиме иднина и да се поддржуваме.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
ajde neka vi bide.site se protiv nas,site ne mrzat a samo bush i solana ne sakaat posto oni ke ni dadat sve.
zivejte vo zabluda.
nikoj ne vi brani!!!!!!!!
moze nekogas ke se osvestite i ke sfatite deka ne mozeme sami.a sea sme sami.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Сине, Србија е поголем душман од Албанија, ја тоа ќе ти кажам. Оној кој подмолно сака да те повреди е двојно полош од оној кој во лице ќе ти каже дека сака да те тепа. Косово не ни одговара како држава, ама немој да ми кажуваш приказни за мали деца дека србите не сакаат. Been there done that.

ВИКТОРГГ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ!!!НАЈЈАКИОТ ПОСТ ШТО СУМ ГО ПРОЧИТАЛ НА ФОРУМОВ!!!И најреалниот, кој ја опишува вистинската слика..НИЕ НЕ СМЕ СРБИ,БУГАРИ НИ ГРЦИ ЧЕДА СМЕ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ!Тхе енд!

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
Знаете што?Толку ги правите жртви србите што нема граници..Гардата на Цар Лазар не гледа никоја друга нација освен српската, така да како што напомена некој во претходниве постој, немојте да мислите дека таа гарда нема да коле Македонци?Што мислите?Србите во ништо не се подобри од клунарине на југ, што се декларираат како наследници на гомнарот Демостен..Или оние татарите од исток кои немаат ни култура ниту ништо па копи пејст и напраја од нашата..Не ми смета независно Косово, ДОКОЛКУ СО ТОА НЕ СЕ СОЗДАВА ГОЛЕМА ДРЖАВА,во која би припаднал дел од Македонија..Се дотогаш не ми смета..

СТРОГО ГЛЕДАЊЕ ЗА МАКЕДОНЦКИТЕ РАБОТИ!Престанете еднаш да ги величате сервите зошто не се ништо повеќе од хеленине и татарите.Се надевам дека со независноста на Косово нема да донесат дестабилизирачки појави во Македонија, а таму со сервине што сакаат нека прават нивни проблем!
abe Makedonija ima "svetla" idnina so vakvi mozocinja, sekogas gi upotrebuvaat zborovite "ako", "dokolku", "se nadevam", nivnite tatkovci taka vikaa vo 1999 godina koga Usa ja bombardirase Srbija i go okupurase Kosovo. Vo 2001 god. gi nemase nikade...
Sekoj narod si zasluzuva idnina spored negoviot mentalen kapacitet.

Член од
17 февруари 2008
Мислења
195
Поени од реакции
6
Јели бре Ноле, а шта ти знаш за србима и њиховим претензија у Македонији? Јел ти знаш да српска црква не признаје македонска, и знаш ли да се кад један просечни србин равали шљивовицом теби ослови јужним србијанцем? Јел ти знаш Ноле, да је Шешељ наши драги (мајку му јебем) момак из Хага реко једном кад је био (што би хрватите рекле) “домовонски рат“ да че он да прегази Македонију за 3 дана. Јел ти знаш да је Македонија била два пута под класичном окупацијом и да је по четрдес` петој остала као најнеразвијенија република зато што је србија бил вечи брат који “једе више“.

Исто како тие што покажаа сочуство кон ближниот во секој момент кога ни било тешко, а ни било. Кога србите направиле било што добро за Македонија. НИКГАШ, лоши работи има колку сакаш, добри нема ниедна. Од друга страна и на Албанците има дадовме се` што можат да посакаат, го згриживме и згрижуваме цело Косово и ден денеска заради колежот од Србите. Никој никогаш не покажал симпатии кон нас заради нас, немам намера ни јас да покажам сочуство за било кого, особено не за нашите, сега веќе, 5 соседи.

Konecno sfativte, a za Albanija, ne bi kazal deka se vasi neprijateli,a vo ova doba, nikako, ozbilno...Slusam vesti od Albanija, imase i emisija vo vrska so ova rabota, oni ja podrzuvaat Makedonija za imeto, potpolno, no se plasat za sudbinata na milion albanci vo Grcija, koi od vreme navreme se terorizirani od nivna strana...

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
има време тој за будење, сеа е сонлив ама ќе се рассони можеби што поскоро :)
јас реков и пак ќе повторам, србите да бидат САМО подржани кога ...
Nie samite ne mozeme da se podrzime t.e. pomogneme, ta Srbite ke smi gi podrzale. Ovde masovno se sonuva. Ebate belja, cel narod zaspan..:tv:

Член од
17 февруари 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
ajde neka vi bide.site se protiv nas,site ne mrzat a samo bush i solana ne sakaat posto oni ke ni dadat sve.
zivejte vo zabluda.
nikoj ne vi brani!!!!!!!!
moze nekogas ke se osvestite i ke sfatite deka ne mozeme sami.a sea sme sami.
Точно, сите се против нас!
Јас викам можеме!!!!
Се додека има цврсти карактери, храбри, вистински луѓе СЕ МОЖЕМЕ!!!
И што ако сум сам бе? Ќе се кријам дома и ќе плачам ко пичка???
ЈАС ВЕРУВАМ И ГО ПОДРЖУВАМ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД, за другите ич не се замарам!!!

СМРТ ЗА ДУШМАНИТЕ!
ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА!

Член од
3 февруари 2008
Мислења
255
Поени од реакции
1
Точно, сите се против нас!
Јас викам можеме!!!!
Се додека има цврсти карактери, храбри, вистински луѓе СЕ МОЖЕМЕ!!!
И што ако сум сам бе? Ќе се кријам дома и ќе плачам ко пичка???
ЈАС ВЕРУВАМ И ГО ПОДРЖУВАМ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД, за другите ич не се замарам!!!

СМРТ ЗА ДУШМАНИТЕ!
ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА!

Многу убаво кажано! Кратко и јасно!

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Нормално бе дете, што треба ние сега да правиме, да мобилизираме војска и да и помагаме на "братска" србија. Седете си, одмарајте си!
Ако има нешто кај нас, тогаш ќе бистриме политики, ќе мобилизираме сили и слично. А сега за сега оладете!

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
abe Makedonija ima "svetla" idnina so vakvi mozocinja, sekogas gi upotrebuvaat zborovite "ako", "dokolku", "se nadevam", nivnite tatkovci taka vikaa vo 1999 godina koga Usa ja bombardirase Srbija i go okupurase Kosovo. Vo 2001 god. gi nemase nikade...
Sekoj narod si zasluzuva idnina spored negoviot mentalen kapacitet.
Bravos brat.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
mameto da im go ebm na site popj i vladici vo srbija tolku znaete i sami zosto

Kajgana Shop

На врв Bottom