Дали Марија имала деца после Исус?

Let не ја тупи. По некои ПИШАНИ-НЕПИШАНИ, Исус бил ова или она. Имал едно или друго ...
Зарем не се уморивте од темава?!

Пошто гледам не си ја читал библијата, во неа пиши :
дека Исус бил од семето Давидово, а тоа се докажува преку родословот на Јосиф - татко му
дека Исус имал браќа по име Јаков Јосиф Шимун и Јуда како и најмалку 2 сестри.

То е она што е запишано во Новиот завет (да не одиме во други извори)

Пошто гледам не си ја читал библијата, во неа пиши :
дека Исус бил од семето Давидово, а тоа се докажува преку родословот на Јосиф - татко му
дека Исус имал браќа по име Јаков Јосиф Шимун и Јуда како и најмалку 2 сестри.

То е она што е запишано во Новиот завет (да не одиме во други извори)
:pos2::pos2:..Што ти значи форум...штотуку му рече на школуван човек што значи Библија

:pos2::pos2:..Што ти значи форум...штотуку му рече на школуван човек што значи Библија

А бе секакви има.
Али мене ми беше задоволство што му укажав на работи кои не ги познава. Сакам да му помагам на луѓето, таков сум.
брат Господов, така Павле го вика Јакова.

А бе секакви има.
Али мене ми беше задоволство што му укажав на работи кои не ги познава. Сакам да му помагам на луѓето, таков сум.
брат Господов, така Павле го вика Јакова.
Кога реков школуван мислев теолошки...
Проблемот е очигледен....некои се преценуваат во сопственото знаење..па им објаснуваат работи на другите(со изговор дека не ги знаат доволно добро)...како беше онаа..на оџа пезевен не се вика...

Овде сме сите дискутанти на форуми под никови. Можеби има и теолози можеби и градежни инжењери, можеби има програмери или ѕидари. Знаење и познавање јас гледам по она што некој го напишал. Ако не знаи некој дека во Новиот завет Исус е крал на Израел како потомок на семето Давидово кое води преку Јосифа, и ако не знаи дека се споменуваат по име браќата и (не по име) сестри на Исус, и дека Јаков го наеркуваат брат Господов тогаш мене ми е сумњиво неговото познавање на светите писма. Чоеко прв пат слуша за овие работи кои ги пишува во библијата.

Ко што ти од иста рака знаеш дека Марија била девица и безгрешно зачнала и останала девица цел живот.

Верникот верува и затоа знае дека БОГ може сё, што ќе посака!

Дали ти некогаш покрај силните ти книги ќе дознаеш дека во ИСУС под верното срце на Дева марија - наместо земја, човечко семе или билокаква творба - се отелотвори СОВРШЕНАТА ВОЛЈА БОЖЈА, незнам, но од љубов верувам и се надевам дека тоа набрзо ќе се случи!

Иншалах

Верникот верува и затоа знае дека БОГ може сё, што ќе посака!

Дали ти некогаш покрај силните ти книги ќе дознаеш дека во ИСУС под верното срце на Дева марија - наместо земја, човечко семе или билокаква творба - се отелотвори СОВРШЕНАТА ВОЛЈА БОЖЈА, незнам, но од љубов верувам и се надевам дека тоа набрзо ќе се случи!

Иншалах

Хакуна Матата

А бе шо да ти кажам... Тврдиш дека си верник па претпоставувам дека си го прочитал заветот, таму пишува дека Исус по татко му Јосиф е потомок на царот Давид и цар на Израел, и дека имал браќа и сестри. Ако тоа го негираш или ги отфрлаш евангелијата како неточни и невистинити или не си ги прочитал туку веруваш по некоја друга линија. Трето нема.

Самбеле Гана!

Јас знам дека несум достоен да се наречам верник и покрај тоа што верувам дека ИСУС имал неколку телесни браќа и сестри (по мајка) но знам дека имал, има и ќе има уште повеќе (на број) браќа и сестри според СЕМЕТО БОЖЈЕ (ВОЛЈАТА БОЖЈА) од кое е зачнат!

Тоа е тоа СЕМЕ БОЖЈО за кое Цар Давид вели дека Го видел оддесно на БОГА!

Значи сега свативме!? БОГ е ЕДЕН а Неговата СОВРШЕНА ВОЛЈА е Неговата вечна ДЕСНИЦА (Праведница) РАКА, Негова вечна НОГА, Негово вечно СЕМЕ!
Тој/Таа/Тоа човек стана , за спасение на сите, дури и за тебе и за мене!

Што велат книгите што си ги читал за ова што го свативме, пријателу?

Самбеле Гана!

Јас знам дека несум достоен да се наречам верник и покрај тоа што верувам дека ИСУС имал неколку телесни браќа и сестри (по мајка) но знам дека имал, има и ќе има уште повеќе (на број) браќа и сестри според СЕМЕТО БОЖЈЕ (ВОЛЈАТА БОЖЈА) од кое е зачнат!

Тоа е тоа СЕМЕ БОЖЈО за кое Цар Давид вели дека Го видел оддесно на БОГА!

Значи сега свативме!? БОГ е ЕДЕН а Неговата СОВРШЕНА ВОЛЈА е Неговата вечна ДЕСНИЦА (Праведница) РАКА, Негова вечна НОГА, Негово вечно СЕМЕ!
Тој/Таа/Тоа човек стана , за спасение на сите, дури и за тебе и за мене!

Што велат книгите што си ги читал за ова што го свативме, пријателу?
тебе ти имаат продадено некое чудно свето писмо.
Што пиши внатре? кој е издавач?

Еве сега држам едно Свето Писмо во рака за кое немам нити еден динариј дадено. На раскрсница го најдов. Се наведнав и го зедов. На раскрсницата седеше (клекнат) еден безкуќник со долга црна брада а едно куче лежеше до него.
Му го понудив, прашувајќи дали сака тој да го земе Писмото ...

Што се работи за издавачот, тоа многу - многу не ме интересира, ама затоа многу повеќе Животодавачот, за кое од својата прва до последна страна сведочи Писмото!

Еве сега држам едно Свето Писмо во рака за кое немам нити еден динариј дадено. На раскрсница го најдов. Се наведнав и го зедов. На раскрсницата седеше (клекнат) еден безкуќник со долга црна брада а едно куче лежеше до него.
Му го понудив, прашувајќи дали сака тој да го земе Писмото ...

Што се работи за издавачот, тоа многу - многу не ме интересира, ама затоа многу повеќе Животодавачот, за кое од својата прва до последна страна сведочи Писмото!
Тие емоции не палат многу. Тажна прикаска за безкуќникот со брада со пес нема ама баш никаква врска со тоа дали тоа Свето писмо е издадено од Македонска Православна црква или е од некоја секта или друга црква. Поетиката нема да те спаси кога дедо боже ќе те праша еден ден дали ги почитуваше неговите заповеди, дали си се обрежал. дали си ја почитувал и славел Саботата, дали си принесувал жртви и избегнувал да јадиш од забранетото, дали си му се клањал на некоја икона или кип.... А дали на раскрсница седел клекнат бездомник со пцето ил астронаут со мравојед... никој нема да те праша.

Кога би знаел колку повеќе од мастилото на заповедите ме сака Единствениот БОГ (Отецот на Животот) и дека сите заповеди се за мое добро и доброто на моите браќа и сестри дадени, никогаш повеќе нема нити да ти текне да заплашуваш некого, за кого БОГ највредното во универзумот го подарил!

Кога би знаел колку повеќе од мастилото на заповедите ме сака Единствениот БОГ (Отецот на Животот) и дека сите заповеди се за мое добро и доброто на моите браќа и сестри дадени, никогаш повеќе нема нити да ти текне да заплашуваш некого, за кого БОГ највредното во универзумот го подарил!
Koга би знаел колку деца умираат секој ден низ светот со страшна и бавна смрт од болест, глад, жед, покриени со гнојни рани од кои излегуваат црви би се запрашал која е поуката од такво нешто. Светот е суров. Како оној што го создал.

Koга би знаел колку деца умираат секој ден низ светот со страшна и бавна смрт од болест, глад, жед, покриени со гнојни рани од кои излегуваат црви би се запрашал која е поуката од такво нешто. Светот е суров. Како оној што го создал.

Малку надвор од темава: ајде бе, Лет, пиши, која е причината/причините за она кое го наведуваш во својот пост? И глеј само, твојот одговор да не биде збирка од празни емоции, оти на тоа редовно „паѓам„....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom