Дали Марија имала деца после Исус?

Tи бе имаш ли некој цитат од Новиот завет каде тоа се тврди или немаш? Тоа некое тајно писание е што мора однапред да се заколнам на “верност“ па да се обелодени? Тоа толку ли е страшна тајна па не смее секој да е знае туку само оној кој ќе се обврзе на вечна верност. Да имаше некој таков текст во Новиот завет, ќе речеше “Повели во тоа и тоа евангелие (или послание) и толку. Ти од ова направи невидена мистерија.

Тајната БОЖЈА е повредна од секое злато, бисер или дијамант и истата Дарителот не ја отвара нити дава на надувени, на дрски, неверни, материјалисти, ...!

Значи, ако сакаме да ни биде дадена Тајната, тогаш треба да бидеме достојни за истата.

поздрав

Тајната БОЖЈА е повредна од секое злато, бисер или дијамант и истата Дарителот не ја отвара нити дава на надувени, на дрски, неверни, материјалисти, ...!

Значи, ако сакаме да ни биде дадена Тајната, тогаш треба да бидеме достојни за истата.

поздрав
Значи немаш ни еден цитат од евангелијата дека Марија е наследничка на Давидовата лоза.
Па така кажи а не три дена некои мистерии и тајни кои само ти ги знаеш оти од сите верници на цел свет само ти си сфатил како функционира христијанско исламскиот совршен исус (вистинит), па затоа ти била дадена од бог тајна повредна и од дијаманти и од бисери.

Значи немаш ни еден цитат од евангелијата дека Марија е наследничка на Давидовата лоза.
Па така кажи а не три дена некои мистерии и тајни кои само ти ги знаеш оти од сите верници на цел свет само ти си сфатил како функционира христијанско исламскиот совршен исус (вистинит), па затоа ти била дадена од бог тајна повредна и од дијаманти и од бисери.

поздрав
.
.
.

Знаеме дека Исус имал браќа и сестри. Знаиме дека Исус бил крал на Изрел како наследник на Давид (преку својот татко Јосиф) Тоа и така е запишано во СВЕТИТЕ книги. Како крал бил признат и како крал бил распнат. Рим него не го распнал оти шетал по планини и проповедал љубов и плаќање на даноци туку го распнал (со распнување се казнувале прекршители на римски закони) со натпис Исус Христос крал Јудејски. Го распнале како крал.

Машалах!

БОГ да ти го умножи мирот!

Аферим
Него за то цитат каде ќе ни покажеш дека Марија е од давидовата лоза, дали доби ишарет од Ејвалах да го споделиш или ти е забрането?

БОГ дал акал - колку кому сакал.
Со цитати и многу памет
Никој никогаш неможе да го разбере
Вечно Новиот Завет!

Човечкиот кондициониран неверен памет, неможе никогаш да го разбере Вечно Новиот Завет!

Вечното СЛОВО и ДУХ е нестворениот уникатен СИН

Кој ги отвара очите на срцето, гледа, дека ТОЈ му е поблиску дури и од сопствениот скрин!

Лека ноќ :smir:

Човечкиот кондициониран неверен памет, неможе никогаш да го разбере Вечно Новиот Завет!

Вечното СЛОВО и ДУХ е нестворениот уникатен СИН

Кој ги отвара очите на срцето, гледа, дека ТОЈ му е поблиску дури и од сопствениот скрин!

Лека ноќ :smir:
Чекај пак менваш ставови, дали НИКОЈ НИКОГАШ НЕ МОЖЕ ДА ГО РАЗБЕРЕ или некој некогаш сепак може да го разбере ??

Со цитати и многу памет
Вечно Новиот Завет!

Ставот не е променет! Ако некој промени, тогаш тоа беше некој друг :nesum:

Лека ноќ, пријателе!

Со цитати и многу памет
Вечно Новиот Завет!

Па имаш од бога една дебела книга се вика Библија полна со текст и цитати. И велиш не е тоа тоа.
А од друга страна велиш дека знаеш некој таен ракопис каде пишува дека Марија е потомок на Давида. (али немаш дозвола да го кажиш) е сега ако цитатите не се битни, ваљда ќе го кажеше да го побараме, али ти си тој кој цитат направи да е најважната работа во верата, поважна и од дијамант и злато (ме потсети на она песна од Халид Бешлиќ “Неќу неќу дијаманте суво злато брилијанте нит сафире нит рубине.....“

pa marija ja zavel rimski vojnik, bila meraklika so nepoznati osobeno, i posle pak imala posto isus ne bil zacnat od bog, tuku kako sto rekov, ja Zacnal nekoj rimski vojnik.

Со цитати и многу памет

Вечно Новиот Завет!

Кон болтуваното:

:bravo:

pa marija ja zavel rimski vojnik, bila meraklika so nepoznati osobeno, i posle pak imala posto isus ne bil zacnat od bog, tuku kako sto rekov, ja Zacnal nekoj rimski vojnik.

Ај брзо цитат со кој го поткрепуваш својот став...:tapp:

Па имаш од бога една дебела книга се вика Библија полна со текст и цитати. И велиш не е тоа тоа.
А од друга страна велиш дека знаеш некој таен ракопис каде пишува дека Марија е потомок на Давида. (али немаш дозвола да го кажиш) е сега ако цитатите не се битни, ваљда ќе го кажеше да го побараме, али ти си тој кој цитат направи да е најважната работа во верата, поважна и од дијамант и злато (ме потсети на она песна од Халид Бешлиќ “Неќу неќу дијаманте суво злато брилијанте нит сафире нит рубине.....“

Ајде бе, Лет, преку леб, бараш и погача. Маркус ти наведе цитат, од кој јсано се гледа Богородичиното царско/свештенско потекло. И сеа шо? Сакој некој друг цитат? Нешто по твој мерак и мерка?

Kакви глупости.Брат те молам оди прочитај малку книги и троа повеќе евангелија ако не сакаш да ги читаш евангелијата на Матеј Лука Марко и Јован прочитај го по Симон(ако го најдиш)и ќе видиш дека Марија била ДЕВИЦА.А ти како неверник и еретик те молам воздржи се од вакви коментари за кои немаш никакво тврдење

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom