Зборување во сон

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Незнам како да ти помогнам Вокерке. И јас имам ист проблем. Зборам скоро секоја ноќ во сон. И тоа доста долги работи знам да изнакажам. Татко ми ми кажа дека во 2003та година или така нешто, околу 13 години сум имал, поминал покрај мојата соба и слушнал како зборам гласно за тоа дека нафтата ќе поскапи многу. И погодете што се случи по неколку години...

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.961
Незнам како да ти помогнам Вокерке. И јас имам ист проблем. Зборам скоро секоја ноќ во сон. И тоа доста долги работи знам да изнакажам. Татко ми ми кажа дека во 2003та година или така нешто, околу 13 години сум имал, поминал покрај мојата соба и слушнал како зборам гласно за тоа дека нафтата ќе поскапи многу. И погодете што се случи по неколку години...
Вистински вундеркинд. :)

Туку, сериозно ме интересира феноменов и негово (доколку воопшто е можно) спречување од психолошка гледна точка.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Јас кај зборам ко ненормален во сон, па дури и пеам. Брат ми ме ремети секогаш кога ќе ме начека во ваква состојба хахаха

А

Антоние

Гостин
Кога бевме на екскурзија пред некое време ми кажаа ноќта кога сме спиеле дека сум зборувал, сум се дерел нешто на германски во сон. Ама онака течен германски, како плукната шваба :) Наводно сите сум ги разбудил, ама никој не ме снимил.

But, then again, I was wasted and shitfaced скоро цела вечер, па можда и тоа имало некаква врска...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ве читам сите и ви завидувам што правите во сонот...кога би се сетил јас до 15 години скоро секоја вечер имав кошмари во сонот ама онакви апла..па бајачки па она па ова...несакам да се сеќавам но ја начекав темата па:toe:

Sipy

Dr.Sheldon Cooper
Член од
9 јануари 2011
Мислења
170
Поени од реакции
31
Ја не зборувам во сон...али затоа мајка ми зборува и прави работи и ништо не се сеќава.Така една вечер се враќам од град и отварам врата,соблекувам патиките и доаѓа и почнува да збори: "Си пушел марихуана а? Колку испи?,лелее ама си пијан"(ова скоро секоја вечер) а ја се газам од смеење зашто знам дека на ништо нема да се сеќава,и после тоа пушеше цигара со мене и јадеше и сабајлето на ништо не се сеќаваше :vozbud: Е до волку неам никој сретнато до сеа :)

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Не зборам,ама имав интересна случка.Седиме на маса и јадеме баница,и таа бабата таму заспа и во сон вика дајте ми и на мене од баницата,дај ти ми баница ....:pos::pos::pos::pos:

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Еднаш во сон, станав, земав самолеплива хартија, пишав "не ме буди, не одам на испит" ја залепив на врата и си продолжив со спиење... и се каев цел ден што не отидов.... што не ме разбудија.... It was the other me :)
Неодамна и објаснував на цимерката како се пали ламбата во соба... пред тоа како се игра бељот :)
Последно време секое утро ни почнува со "еј знаеш што ми кажа синоќа..."
:)

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Мене честопати ми се случува ако некој ми ѕвони додека спијам, да се јавам и да си изнаправам муабет па после ништо од тоа да не памтам...дури ни дека се случило. Неколку пати ми се случувало да станам од кревет и со цимерот или со моите да си изнаправам еден здрав муабет од пола саат и на крај пак да си легнам и ништо да не памтам од тоа.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Јас порано додека играв редовно кантер,секој ден клански со екипата едно друго,често ми се случуело во сон да ги пцујам да им кажувам тактики едно друго :eek:

Член од
1 септември 2011
Мислења
21
Поени од реакции
1
Кога си во сон....потсвеста зборува од тебе...
Преоптоварување со проблеми од изминатиот ден, преголема возбуда можеби...
Се тоа доведува до тоа зборување во сон..
А дека се тогаш најискрени луѓето..не сум баш најсигурен.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
Јас скоро секоја вечер зборувам. И некогаш ако спијам кај другарка, обавезно другиот ден ми кажува дека сум зборувала во сон. На ништо што зборувам не се сеќавам. А најчесто тоа е нешто што сум зборувала преку денот.

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Јас не зборувам, но брат ми да.Што ми направи пред некој ден, гледав еден филм на тв и ми го бараше далинското, а јас како да му го дадам,тој заспан а филмов ми се здосвиде којзнае што ќе пушти ако му го дадам, и дали воопшто ќе ми го врати се помислив му реков доста спиј:pos:, тој повика и се сврте на другата страна.:)
Пред 3-4 години, во 3 на полноќ ми ѕвони на мобилен дечкото, јас така заспана, му спуштив, следниот ден го прашувам зашто ми ѕвонеше тој се чуди не ти ѕвонев вика, и му го покажав пропуштениот повик да му докажам. и не се сеќаваше како ми ѕвонел тоа време зашто спиел, а јас ден денес се обвинувам зашто не кренав слушалка, многу ме интересира што ќе ми кажеше заспан, ах да можам да го вратам времето ...:)

Kajgana Shop

На врв Bottom