Стејт департментот дели карти со Окупирана Македонија?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
да ама јас го гледеам малку подруго..би ризикувале ли грците да го навлечат гневот на сад со објавување на лаги...и така нешто не се омилени последно време.

за мене веродостоен е токму поради грчкиот извор..инаку сад многу многу не ги заболе за историја...што сакам да кажам

1.сите циа извештаи покажуваат македонско малцинство во гореспоментаите граници

2.воените академии го учат александар како македонски, заедно со остатокото од реалната и вистинска историја, вклучувајки го и турско

3.грците со нож во грб вратија на полавековнта американска помош

и се ова е неофицијално..нали...ама да почекаме некоја декада

ах кај беа американците кога беа Гоце и Јане живи

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
ах кај беа американците кога беа Гоце и Јане живи
Беа тука Американците во лето господово 1948 кога за прв пат испробаа НАПАЛМ врз децата бегалци од Егејскиот дел од Македонија,ама од страната на генералот Метаксас кој е крив за смртта на повеќе од 50 000 Македонци.:(

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.198
Поени од реакции
12.106
Беа тука Американците во лето господово 1948 кога за прв пат испробаа НАПАЛМ врз децата бегалци од Егејскиот дел од Македонија,ама од страната на генералот Метаксас кој е крив за смртта на повеќе од 50 000 Македонци.:(
Тоа беа англичаните и помошта од 130 авиони на RAF за тогашната грчка влада. Уплашени од фактот Грција да стане комунистичка, западот и тоа како реагирал. Русија по секоја цена сакала да влезе на Егејот и не само што ветила и пратила партизански единици, тенкови и оружје, испратила цела единица пилоти на обука во Полска (вклучувајќи и македонци). По притискањата на западот, русите мора да се откажат. По уништувањето на поголемиот дел од партизанските единици нашите луѓе почнале да бегаат од Грција (колоните бегалци од деца и жени) биле нападнати од пилоти на RAF во неклку наврати со напалм.

И нашиот Лазо секако не ги прима бегалците па тие беа расфрлани од Албанија, Полска, Чешка па се до Азербејџан и останатите *стан-ови.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Tokmu taka, englezite ne gagjaa so napalm.
Zeni i deca gagjaa.

A USA togas ne bese tuka. Imaa tie druga maka.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Се лажете и обајцата,тоа беа токму Американците кој настапија по повлекувањето на Англичаните одкако постоеше опасност од Руско-Англиска војна,па мораше да се вмеша една нуклеарна сила за Русите да си ја приберат чергата.Жално не е што вие двајцата грешите,жално е што Македонците пак беа употребени како колатерална штета во тестирањето на подоцна најупотребуваното неконвенционално Американско оружје во Вијатнам.:(

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А бе, не е на темата, инаку не е толку важно кој ги убил, важно е дека се потоморени.

F

FilipMacedon

Гостин
Се лажете и обајцата,тоа беа токму Американците кој настапија по повлекувањето на Англичаните одкако постоеше опасност од Руско-Англиска војна,па мораше да се вмеша една нуклеарна сила за Русите да си ја приберат чергата.Жално не е што вие двајцата грешите,жално е што Македонците пак беа употребени како колатерална штета во тестирањето на подоцна најупотребуваното неконвенционално Американско оружје во Вијатнам.:(
Neznam no kolku sto imam slusnato od zivi svedoci koi begale od Kostrusko mi kazuvaa deka Anglicanite gi bombandirale bidejki postoela opasnost za Grcija Egejskiot del da se pripoi kon Jugolsavija

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

Neznam no kolku sto imam slusnato od zivi svedoci koi begale od Kostrusko mi kazuvaa deka Anglicanite gi bombandirale bidejki postoela opasnost za Grcija Egejskiot del da se pripoi kon Jugolsavija
Ќе беше лесно доколку беа само Англичаните,Македонија тогаш ја имаше најубавата шанса да стане обединета и најсилна земја на Балканот ако не и во Европа затоа што практично беше и остана како порта за Европа но само доколку е цела.Ова е за на друга тема но во интерес на вистината редно е да се спомне.Инаку ќе заборавев дека Тито како противуслуга за предавството на Егејска Македонија во следните неколку години доби воена помош со висина од фантастични 200 и кусур милјарди долари.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Од кои никој ништо не виде.

А темата беше???

Камо копија од картите?

Член од
14 јули 2007
Мислења
939
Поени од реакции
27
Прво карти, блиску е и кралска титула, си изградија утврдување (амбасада) најголемо.

Ќе видиме.

Може ФЕНИКС ќе слетува во МК.:salut:

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Ova e stara informacija uste koga SAD ja napagase Srbija se dobija karti vo koi Makedonija se gleda deka e celosna odnosno Egejskiot del i pirinskiot del SE celina so segasnata republika Makedonija. Uste edna potvrda deka Usa e nas zastitnik TOA STO GO PISUVAV NA POVEKE TEMI

Kajgana Shop

На врв Bottom