Амбасадата на САД демаскирана

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ti si evrejce ili cincar??

Doduse, lukavi se, tuka priznavam, ama i gjaolo ima edno ime slicno na toa: go vikaa.........vo narodnite predanija........lukaviot....neli!

P.S. malku da go imitiram ABC, nesto ne e kako sto treba, mek e stanat.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
ABC, a cincarite?? Monumentalnite dusmani na MK.
Па ти кажав во еден од предходните постови дека уште за време на Турската империја или Османлиите како што кај нас ги викаме,Власите и Евреите(Хазарите) имале посебни повластувања и заштита од Султанот,едните работеле непречено со транспорт и врски,а на другите им била дадена трговијата и собирањето данок.На тој начин Македонската раја не само што била подредена како трета категорија туку била уште повеќе деморализирана во дејствување за сопствена слобода од своите довчерашни сограѓани со кој вековно ги делеле и доброто и злото,само што овој пат злото им останало само ним.

евреите и власите се први секаде, ама не поради некое екстра лоби или не знам што, пред се се многу интелегенти, трудољубиви, штедливи.Формирањето на лобито доаѓа од кој ќе застанат еден куп на главни позиции, значи прво треба како индивидуи да успеат после нешто групно да прават. затоа се дочепуваат до моќни позиции..
Пр. од Нобелова по економија, од педесетина награди, десетина души НЕ се Евреи. А дефинитивно Евреите не ја добиваат туку така наградата оти се евреи, ами оти направиле нешто значајно.
Колку да знаеш и самиот Алфред Нобел бил Хазар(Евреин),а во комитетот за доделување Нобелови награди профилираат во 99% Евреи,па одтука и Никола Тесла не ја добил своевремено Нобеловата Награда иако очигледно многу,многу,повеќе ја заслужувал од Едисон(евреин) барем следната година ако не и пред него.Евреинот Алберт Ајнштајн во една прилика ќе рече:-Доколку не беше Тесла(православен син на поп) светот ќе останеше 100 години поназад,во патот низ времето.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Se vrati ABC megju nas.

Realnosta e moi dragi forumdzii deka propadnicite na edno pleme poradi greska na Faraon mu placat mame na cel svet, a edno drugo pleme, koe za negova nesreka (a i nasa) mesto nadole, trgnalo nagore, navaka, pa ni ebaa mama nam, na balkanot.

Nejse, evreite vo ambasadata, cincarite okolu niv, moze nekoj kar ke vidi Makedonija, moze i ne.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Se vrati ABC megju nas.

Realnosta e moi dragi forumdzii deka propadnicite na edno pleme poradi greska na Faraon mu placat mame na cel svet, a edno drugo pleme, koe za negova nesreka (a i nasa) mesto nadole, trgnalo nagore, navaka, pa ni ebaa mama nam, na balkanot.

Nejse, evreite vo ambasadata, cincarite okolu niv, moze nekoj kar ke vidi Makedonija, moze i ne.
Te проследив и на историја де,не се секирај,само ме мрзеше да се вклучувам.Инаку колку за информација вистинските Евреи се само 10% од оние за кој ние а скоро и цел свет мисли дека се евреи.Претежно овде дефилираат наследници на Хазарите кој заедно со Албанците тргнале во освојување на светот,само што овие вториве стигнале до Јужна Италија и Сардинија односно Сицилија,за по еден век да се населат на Балканскиот полуостров кој бил поретко населен на местото од денешна Албанија и за релативно кратко време со помош на самоисламизацијата за својата експанзионистичка политика успеале да се прошират најпрвин на Косово а потоа и во денешна Македонија и делови на денешна Грција.
Денес кога Хазарите ги здогледаа огромните ресурси што ги нуди Балканот побараа од "старите партнери" да им помогнат во намерите за практично да ги користат ресурсите употребуваѓи ги сите расположиви средства да се дограбат до сопственоста на она што нешто вреди на овие простори.Албанците тоа го дочекаа подготвени и денес го имаме она што практично е пред нас и ќе го одбележи веков со владеењето на двете Хазарски најмоќни фамилии во светот како Ротшилд и Рокфелер.

Член од
8 февруари 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
Te проследив и на историја де,не се секирај,само ме мрзеше да се вклучувам.Инаку колку за информација вистинските Евреи се само 10% од оние за кој ние а скоро и цел свет мисли дека се евреи.Претежно овде дефилираат наследници на Хазарите кој заедно со Албанците тргнале во освојување на светот,само што овие вториве стигнале до Јужна Италија и Сардинија односно Сицилија,за по еден век да се населат на Балканскиот полуостров кој бил поретко населен на местото од денешна Албанија и за релативно кратко време со помош на самоисламизацијата за својата експанзионистичка политика успеале да се прошират најпрвин на Косово а потоа и во денешна Македонија и делови на денешна Грција.
Денес кога Хазарите ги здогледаа огромните ресурси што ги нуди Балканот побараа од "старите партнери" да им помогнат во намерите за практично да ги користат ресурсите употребуваѓи ги сите расположиви средства да се дограбат до сопственоста на она што нешто вреди на овие простори.Албанците тоа го дочекаа подготвени и денес го имаме она што практично е пред нас и ќе го одбележи веков со владеењето на двете Хазарски најмоќни фамилии во светот како Ротшилд и Рокфелер.
Abe nie albancite sme bile bajagi jaki be, iskreno ne sum znael. Otsega barem da znam i da ne se grizam za mojata idnina. :)))

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Abe nie albancite sme bile bajagi jaki be, iskreno ne sum znael. Otsega barem da znam i da ne se grizam za mojata idnina. :)))
Па и треба да се грижиш баш за иднината,оти Хазарите досега секогаш ги злоупотребувале Албанците додека не си ја остварат својата цел,а потоа ги фрлале и ги гмечеле како "одпушоци".Кој гарантира дека и сега нема да биде така?:)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Kamo bez Mosad be?? Ak'l imate li. Pa CIA t.e OSS go sozdade, toa im e detence. Se ostava li detence....

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Абе вие нормални ли сте бе??? Како само лесно се согласувате Македонија да стане шпионско дувло на Балканот?! И како само сте се загреале дека САД сакаат да се пријатели на Македонија? Па вие нормални ли сте бе? Читајте малку за геополитика, побарајте за стратегијата на анакондата па ќе видите зошто САД се интересираат за Македонија! И да се разбереме, САД не ни се пријатели.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе вие нормални ли сте бе??? Како само лесно се согласувате Македонија да стане шпионско дувло на Балканот?! И како само сте се загреале дека САД сакаат да се пријатели на Македонија? Па вие нормални ли сте бе? Читајте малку за геополитика, побарајте за стратегијата на анакондата па ќе видите зошто САД се интересираат за Македонија! И да се разбереме, САД не ни се пријатели.
Па цело време им го кажувам тоа ама не ми веруваат иако сите гледаат дека тоа и не се баш САД,туку едни други за кој САД е само продолжена рака,иако и тие другите не ни се баш пријатели.:(

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Na Makedonija nikoj nikogas nitu i bil nitu ke i bide prijatel

Uste od Filip II navaka nemame prijateli, samo dushmani, javni i prikrieni.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346

И тоа што викаш...
2001 многу ни беа пријателски расположени, па 1991, па 1947 во врска со Егејот...

Macedonia2007

RED DEVIL
Член од
20 декември 2007
Мислења
1.273
Поени од реакции
3

Нема пријатели и пред тоа само македонците мислат дека се мирен народ чесен па мислат дека и тие што им се прават пријатели се такви и ги прифаќаат како такви додека не разбераат што е работата ама оп прошло времете
Александар Македонски ги осавал да владеат царовите против кои се борел откако ќе ги освоел и зато завршил со прерана смрт сето тоа што го напишав горе дошло до израз ама касно било

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.359
Поени од реакции
701
Е сеа мамето ни се ебе..уште Јенките ни фалеа......хехехех
Не бре шала на страна,да се надеваме дека ќе имаме некој аир од оваа работа...ако не друго барем ке знаеме кај е најбезбедно да се шета кога ќе одиме во Скопје !

Kajgana Shop

На врв Bottom