Лицемери

N

n/a

Гостин
Па можеше во Окта,Телеком,ЕЛЕМ,РЕК-Битола и така некои претпријатија кој не се баш руини и кој се продадоа во време на ДПМНЕ.
Cekaj sega...
Zborime za licemerstvo a pak licemerno se prepukuvate?
Po partiski?

Ne e ...sramota?

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
И уште еден флешбек...Стечајците, станаа стечајци точно во времето на Апсолутната власт на СДСМ...Сега овие без никаков срам ниту перде се појавуваат пред нив???

Кој е тука луд?!
И мене тоа ми е битниот момент во целава оваа приказна.

СДСМ беа на власт цели 4 години, зошто тие не го решија статусот на стечајците?

Кој ги остави стечајците без работа? Кој ги затвори фабриките?

И само уште ова, гледам на вести дека имале организиран превоз од другите градови, кој ги плати тие автобуси?

Јас ги сфаќам СДСМ и нивната желба на секој начин да стигнат до повисок рејтинг, но некако работиве што ги прават се толку бледи, смешни.

Од друга страна струкатура им е таква што некако тоа што го зборуваат за вработување и за повисоки плати нема тежина.

Се гледа дека се во паника, зошто избори се ближат а рејтингот сеуште им е близок на она што вика „ништо„.
Тоа за партија како СДСМ е катастрофа.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Cekaj sega...
Zborime za licemerstvo a pak licemerno se prepukuvate?
Po partiski?

Ne e ...sramota?
Па не е баш по партијски,туку едно од решенијата за стечајните работници.Луѓето изразија спремност за работа и зошто никој да не им помогне ако веќе Радмила им одмогнала,треба ли Гвујо да ги дотолчи?
Да бидеме реални сите знаеме кој ги направи во поголем обем стечајците и се согласуваме со фактот дека тоа беа СДСМ со неговите олигархијски сателити,ама 100те чекори кој дојдоа на власт меѓудругото и поради тие исти стечајци нели требаше барем малку да ја ублажат работата или и тие се спремаат да му ја киднат од власт одкако за изминативе две години си обезбедија пристоен живот за своите најблиски?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Треба да им се помогне на луѓето, сигурен сум дека власта ќе смисли некој начин, без разлика што шеќерната репа ги претставува оние кои ги отпуштија и зацрнија, а сега го тапи колку за да се тапи.
Огромно лицемерие и хипокризија.
Ама тоа им е својствено на сдс-кпм, демагогии, само да се рчка, да се напаѓа без основи.
Реков и претходно, додека не се истребат тие вошкари од сите органи на власта, администрацијата, судството нема просперитет за Македонија.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Licemerie e se sto se slucuva vo i so drzavata.

Licemerie e SDSM da gi brani stecajcite, Licemerie e Tito da im bara care na stecajcite, licemerie e Gvujo da vetuva paket merki, a da ne gi donesuva tuku prepukuva koj e kriv, licemerie e Menduh da glasa ednas za, posle ne, na kraj da ne znae.

Se e licemerie. I prodavanjeto magla na vladata i prodavanjeto muda za bubrezi na opozicijata.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Licemerie e se sto se slucuva vo i so drzavata.

Licemerie e SDSM da gi brani stecajcite, Licemerie e Tito da im bara care na stecajcite, licemerie e Gvujo da vetuva paket merki, a da ne gi donesuva tuku prepukuva koj e kriv, licemerie e Menduh da glasa ednas za, posle ne, na kraj da ne znae.

Se e licemerie. I prodavanjeto magla na vladata i prodavanjeto muda za bubrezi na opozicijata.
Aбе се е политика,а политиката е ....... знаеш веќе што,да не се пофторуваме овде.:)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Kulturniot naziv za toa e ocigleno licemerie.
Koj znae za sto sea ke go koristime nazivot kurvestilak??

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Koj znae za sto sea ke go koristime nazivot kurvestilak??
За глупавите трансфери од партија во партија.

Тоа не е курвештилак? (сили сеедно како на друга начин е вика)

Довербата за да влезеш во собрание си ја добил преку една партија од гласачите гласале за тебе и за таа партија. Тој глупав трасфер се вика токму така.

За жал оваа безобразна појава се почесто ја имаме во нашиот законодавен дом.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Otkako se izglasa zakonot navremeto so cel da se oslabi DPMNE so odvojuvanjeto na Ljubco i NP, a otkako stana Branko pretsedatel.

Jebiga.

Kajgana Shop

На врв Bottom