Ке имаме ли среќа некогаш да живееме во КОМУНИЗАМ?

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Леле брату (Kizo The Madman vbmenu_register("postmenu_1144378", true); )поарно ќути..попаметен си !!
Комунизам досега немало бре...се тоа што ти го посочуваш се некои фази на социјализам (некои поисоки а некои пониски)..
Земи читај малце Маркс или Енгелс и види што претставува комунизмот,а потоа те чекаме со пост!
Ај да ти го објаснам комунизмот на практика:
Ти имаш 10 ниви. Комшијата, кого го мразиш најмногу од се на светот, нема ниедна. Е, по некое време ќе ти стигне наредба да му дадеш 5 твои ниви. И, ако нејќеш, си ја наебал.
Комунизмот не може да биде прифатен од самиот човечки ум.
Батали ја ти теоријата, размисли како би било на практика!
П.С. Можеби кога јас си ќутам сум попаметен, ама дефинитивно кога ти ќе зинеш да кажеш нешто, излегуваш неверојатно глупав, ‘‘другар‘‘.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ти имаш 10 ниви. Комшијата, кого го мразиш најмногу од се на светот, нема ниедна. Е, по некое време ќе ти стигне наредба да му дадеш 5 твои ниви. И, ако нејќеш, си ја наебал.
Во право си. Нот. Комунизам ти е да имаш 10 ниви, и кога ќе видиш дека комшијата едвај крпи крај со крај, пошо нели нема ни една, сам ќе му дадеш пет, затоа што веќе самиот комунистички систем така те воспитал.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Аха...
Тоа е веќе во духот на христијанството (подели со другиот, итн...), а нели комунизмот не признава религија?

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Комунизмот не може да биде прифатен од самиот човечки ум.
Батали ја ти теоријата, размисли како би било на практика!
П.С. Можеби кога јас си ќутам сум попаметен, ама дефинитивно кога ти ќе зинеш да кажеш нешто, излегуваш неверојатно глупав, ‘‘другар‘‘.
Tocno.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Не, јас реков дека ќе ги дадеш нивите по директива, а не по своја воља, ако говореме за комунизам. Ако ги дадеш своеволно, тогаш си ревносен христијанин.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Не, јас реков дека ќе ги дадеш нивите по директива, а не по своја воља, ако говореме за комунизам. Ако ги дадеш своеволно, тогаш си ревносен христијанин.
А муслимани нема да живеат во комунизам? Или чисто христијански систем на уредување е?

Член од
7 февруари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Несум многу упатен во работата со ниви (кизо тхе мадам) е по тие работи...ама ДА ќе му дадеш за и тој да може да преживува,бидејки и тој има право на достоинствен живот-а не само ТИ !!
Комунизмот е идеологија каде нема привелигирани (луѓе со 10 ниви) и дискриминирани (луѓе без ниви)..зарем тоа е лошо !?
Достоинствен живот за сите !!!!
Комунизам за СИТЕ !!!!

Член од
7 февруари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
А христијанството...па и тоа е само идеологија....само многу полоша од комунизмот!!

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Во комунизмот имаше и убави работи. На пример си можел да обрнеш коиа сакаш женска. Нормално, си требал да бидеш некој функционер. Сета кај власт кај, тебе - секоја жена за тебе. Затоа комуњарите сеуште плачат за комунизмот. Не за идеологијата туку за жените. Сега треба да даваат пари а тогаш џабе.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Несум многу упатен во работата со ниви (кизо тхе мадам) е по тие работи...ама ДА ќе му дадеш за и тој да може да преживува,бидејки и тој има право на достоинствен живот-а не само ТИ !!
Комунизмот е идеологија каде нема привелигирани (луѓе со 10 ниви) и дискриминирани (луѓе без ниви)..зарем тоа е лошо !?
Достоинствен живот за сите !!!!
Комунизам за СИТЕ !!!!
Е ај јас немам ништо - сум голтар да ми дадеш половина од твојата земја и пола куќа за да живеам - бива ???

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
You have two cows. You sell three of them to your publicly listed company, using letters of credit opened by your brother-in-law at the bank, then execute a debt / equity swap with associated general offer so that you get all four cows back, with a tax deduction for keeping five cows. The milk rights of six cows are transferred via a Panamanian intermediary to a Cayman Islands company secretly owned by the majority shareholder, who sells the rights to all seven cows' milk back to the listed company. The annual report says that the company owns eight cows, with an option on one more. Meanwhile, you kill the two cows because the feng shui is bad.

Член од
3 февруари 2008
Мислења
59
Поени од реакции
1
You have two cows. You sell three of them to your publicly listed company, using letters of credit opened by your brother-in-law at the bank, then execute a debt / equity swap with associated general offer so that you get all four cows back, with a tax deduction for keeping five cows. The milk rights of six cows are transferred via a Panamanian intermediary to a Cayman Islands company secretly owned by the majority shareholder, who sells the rights to all seven cows' milk back to the listed company. The annual report says that the company owns eight cows, with an option on one more. Meanwhile, you kill the two cows because the feng shui is bad.

Dve evceri po red me kines od smeenje fala ti :pos2: :pos2:

Член од
7 февруари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
ок..јас сум хуманист по природа ,одма ке средам со некоја невладина...
Одма ќе средиме,ке ти обезбедиме и часови по етика !!

Kajgana Shop

На врв Bottom