House Music

• Креатор на темата Креатор на темата Dee_Jay
  • Време на започнување Време на започнување
Нај LAME музика на свет! Од шо е спора ме иритира! Ја мислам уше малце да ја успорат и назад ќе почне да се враќа.

House Rullez! XDD

Ај пуштете некоја песМа, нешто слично ко оваа

:)

Еве ти :)

И дефинитивно за мене НАЈДОБРАТА ПЕСНА што ја пуштам редовно до ден денес...или на крај или на почеток....

Еве ви и лирика....
James Douglas - Out of Your Mind

You don't need me in your life, and I'm never gonna make it work for you.
I'm not a one to trust
And I'm always gonna let you down.
What you lookin for?
and are you really sure
that i'm the only one
there's got to be someone
to give you what you need
it must be so easy to do.
Are you out of your mind?
Are you out of your head?
Are you falling behind?
Are you easily licked?
I'm not the one for you
there's nothing I can do.
Are you outta your mind?
Are you outta your head?
Are you falling behind?
Are you easily licked?
I'm not the one for you; you've got so much to lose.
You're making a mistake if you think i'm gonna give you everything.
It's time that i was gone
cause i been holding on too long.
What you lookin for?
Are you really sure
that i'm the only one?
There's got to be someone
to give you what you need,
it must be so easy to do.
Are you outta your mind?
Are you outta your head?
Are you falling behind?
Are you easily licked?
i'm not the one for you, there's nothing I can do.
yeah....ohhhhh....
Are you outta your mind?
Are you outta your head?
Are you falling behind?
Are you easily licked?
I'm not the one for you, there's nothing I can do.
Are you outta your mind?
Are you outta your head?
Are you falling behind?
Are you easily licked?
I'm not the one for you, you've got so much to lose.
Are you outta your mind?
(are you outta your mind?)
Are you outta your head?
(are you outta your head?)
I'm not the one...

Eeee ова беа класици....можам комотно да :drk: на песниве...

hi. kako sto moze da zaklucite od slikava na profilov orientiran sum poveke nakaj trance musikata no go cenam i house ot posebno miksot na Dee Jay. samo taka prodolzi drugar super si, bez razlika sto temava ne e mn posetuvana sepak za se si treba vreme super si prodolzi taka. ako imas dr mixovi izvesti posebno nekoi vo stilot na tiesto...:helou:

Сакам електронска музика ептен, а од Транс, Техно и Хаус секогаш би одбрал Хаус музика

Обожавааааааааам хаус а може и електро зависи од расположение... Ми се свиѓа Judge Jules во последно време...А онака омилени ми се:Heiko & Maiko, Laidback Luke, Steve Angello, Alvaro, Bingo Players, Chocolate Puma, Dj Antoine, Benny Royal, Vato Gonzalez, Crookers, Sandy Vee, Benny Bennasi,Klaas...итн.
Ако ти звучи нешто познато од ова мој човек си :smir::back:

Обожавааааааааам хаус а може и електро зависи од расположение... Ми се свиѓа Judge Jules во последно време...А онака омилени ми се:Heiko & Maiko, Laidback Luke, Steve Angello, Alvaro, Bingo Players, Chocolate Puma, Dj Antoine, Benny Royal, Vato Gonzalez, Crookers, Sandy Vee, Benny Bennasi,Klaas...итн.
Ако ти звучи нешто познато од ова мој човек си :smir::back:
Од ова скоро се ми е познато ама во последно време тоа швеѓаните не можам да ги смислам:Laidback Luke, Steve Angello,Sebastian Ingrosso.Толку се испосељачија и прават нешто шо врска нема со хаус музика им се чини дека бог го фатиле за муда.Ама ако и нивното време ќе пројде.Ќе стапат пак на сцена црнчињата :smir:

Не дека не се добри но во никој случај не можи нивното дело да се нарече хаус музика!

Ке биде ли некој љубезен да ми каже некои песни слични на оваа или артисти што ствараат ваков тип на музика. Според насловот ова е deep house, затоа и овде прашувам, ама искрено не се разбирам нешто многу во хаус музика, повеке сум по џезот... затоа и ми се свиѓа песнава, има џез елементи.​

Чоеков е ЅВЕР! Еве ти нешто во тој стил
http://www.deephousemix.com/Jazzy.aspx

Не ретко тие што се изложени на онаа телевизиско-радиска електронска музика (а немаат дојдено во допир со вистинска house музика) викаат дека тоа не било музика, секој можел да направи таква песна, тоа било само стискање копчиња на компјутер.. и не се далеку од вистината. За среќа, таквите траки лесно се издвојуваат од оние кои се навистина добри :)

Прво, DJ Meme.. типот е стварно еден од најдобрите хаус продуценти и ремиксери. 10 поени плус: користи оркестар.. прав доказ за тоа колку работа треба за создавање на вистинска хаус трака:

The Making of "Any Love" (бонус: девојката од лево е Hanna Hais :))

The Making of "I Love America" by Hanna Hais

Завршената песна од првиот клип (ремикс на Rufus & Chaka Khan - Any Love)

Следат уште неколку негови ремиксови..

Fish Go Deep - The Cure & The Cause

Belezamusica - Inside Out

Hanna Hais - Jungo

Категорија "Разно" :):

Hanna Hais - Jazz Samba (Ian Carey Remix)

Jamiroquai Main Vein (Deep Swing Jazzy Thumper Mix).. сите house ремиксови на песни од Jamiroquai се добри

Deepswing Feat. Chance - Diva.. после "In The Music" од пред 8 години баш и не му треба претставување :)

Толку за сега :)

Што е House музика?

Разгледувам така низ под-темава Музика, и на многу места луѓето ги мешаат жанровите. Најмногу ме боли срце кога се валка името на Хаус музиката. Затоа ја отворам оваа тема, да разграничиме - што е Хаус музика,почетоци, артисти, траки и ред друго, а што е денешно електронско срање (да ми прости администраторот). Барам од вас да го дадете вашето мислење за Хаус музиката. Најпрво да кажете што е (како вие ја сваќате),па да посочите некоја трака па на крај ако сакате оставете свое лично мислење. Па бујрум....

Нема да напишам надолго и на широко,основа:

Хаус музиката е појавена во доцните 70 ти и почетокот на 80 тите години од 20от век во Чикаго Америка или поточно во клубот Верхаус каде и што го добил името овој правец на музика. Основата/корените на хаус музиката потекнуваат од соулот и фанкот,специфични стилови во тоа време за црната раса. Хаус музиката ја карактеризира повторувачки 4/4 такт,нормално придружен со инструменти клавири,виолини,по некој сајзер претежно Роланд,вокали - од госпел музиката и слично.

Пионери на хаус музиката се Френки Наклс,Маршал Џеферсон,Лери Хрд,Хуан Еткинс....

Препознатливи песни од почетоците на хаус музикат се: Donna Summer - i feel love,Farley Jackmaster Funk & Daryl Pandy - Love Can't Turn Around и тако даље шо мене не ми текнуват во моментов.

Ова го пишав така набафтана,накратко а ако го буни некој поимов хаус музика, дал госпо гугл,нека си побара нека си види што значи хаус музика :smir:

NOT EVERYONE UNDERSTAND HOUSE MUSIC - It's a spiritual thing,a body thing,a soul thing!!!

искрено не знам каква музика е хаус... јбг сите ми се слични техно.електро.хаус.транс :toe:

Има тема HOUSE MUSIC, побарај ја ќе најдиш таму се што те интересира :):smir:
Оваа нека ја спојат, или нека ја избришат модераторите....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom