Ако не не примат во НАТО радикализмот во земјава може да добие сериозни размери

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Како да не ми е јасно нешто...Бугарија и Романија далеку беа? Или пак Словенија немаше комунизам па немаше потреба од (купувањето на време од страна на ЕУ наречено) „транзиција“?

Мое видување е дека додека да посакаат ЕУјаните да влеземе во ЕУ, ќе се распадне таа унија.

ТрН мое видување :wink:

За првото Бугарија и Романја мислам дека влегоа во ЕУ само за да може ЕУ да ја контролира Русија на Црно море.

А за второто или ќе се распадне или овие големиве ќе си направат нова унија во која нас ќе ни треба едно 100 години да не дупат па да ни дадат датум за преговори.

:toe:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Епа concrete, како е на „онаа страна“?

Многу да ми ги поздравиш...Даме, Гоцета(честитај му роденден), Питу, Ченто, и останатите кои ги нема во химната...

Ама ти чим си без слобода и пари, гарант си во пеколот...Чим така, прашај го Колишевски дали стварно со Кардељ кога биле на Паг едно лето, му се исрала врана на тил :)
he,he...ne sa maci vo ova vrukinava kaj Lucifera da doagas....simni se dole na nekoja skopska ulica :) inaku do onie od pogore ne moze ni da se dojde...se zapile od maka, pijani veke koj 50 koj 100 godini...i psujat site...perje leta....
......so zlate sto praime ???? :)

B

Borg_Drone

Гостин
А што ќе добиеме со ЕУ?
Е тек тогаш нема да имаме слобода,затоа што ќе бидеме зависни од “големите“ држави.
Сакала или нејќела, МОРА да бидеме дел од ЕУ..
Потребни ни се инвестициите.........тоа ти е.......

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не се секирајте... Поканата за во Нато ке ја добиеме, финтата е дали ке јадиме бан од Грците?! Некако нафрлени се за да ни турат вето, ко којзнае што голема работа ке направат.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Не се секирајте... Поканата за во Нато ке ја добиеме, финтата е дали ке јадиме бан од Грците?! Некако нафрлени се за да ни турат вето, ко којзнае што голема работа ке направат.
cekaj sega...so grckoto veto IMAME pokana ili NEMAME ?????

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Поканата е едно, ратификацијата на Македонија како членка, од останатите е друго. Баш за тоа се кострешат тие, демек, нема да ви го ратификуваме членството ако не средите со името. А сега токмат и некоја тројна формула, демек тие што не признале да не викаат под уставното име, едно име за меѓународна употреба и едно име за Македонско-грчките односи. (забегав малку со оф-топик)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ne e off topik ..bas e aktuelno:
-grcite moze da ne go ratifikuvaat primanjeto dodeka ne se rascistime so niv .....toa ne go remeti procesot na pokana.... pa ratifikacii od drugite zemji..., no dali toa e veto???
-veto na pokanata e nesto drugo: dali Grcija na samitot moze so VETO da ja ZAPRE POKANATA dodeka ne se najde resenie na nivniot kapric ????
-toa znaci...Albanija i Hrvatska da pominat , a nie vo cekalna : do dalje????
-ili affilitate status zaedno so Albanija koj ke go "izmislat" vo Bukurest, tradicionalno zaeban grad za Makedonija...pa so eden udar poveke muvi ke isnat....od kapata....

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Stvarno sum umoren od ciganskive pretnji... osekam ke ima pomasovni pozari ova leto na jugot...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Којзнае како ке биде... Само ако не добиеме покана, мислам дека треба сериозно да се замислиме дали треба воопшто да одиме во нато и е.у. или треба да се ориентираме кон Русија. Па едноставно повлекување на сите војници од мировните мисии во Авганистан, Ирак, Босна... и дозволување на Русите да инсталираат ракетни системи до границата со косово и со грција... Па ке не молат да се приклучиме кон нато исто како што сега ја убрзуваат работата со србија, што според мене ке влезе во Е.У. побрзо од Македонија!!!

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Ако не сакаат како Македонија и ние сакаме во НАто, ако не сакаат под друго име, нек си ебат матер! Ете толку е едноставен проблемот со Грција!

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Stvarno sum umoren od ciganskive pretnji... osekam ke ima pomasovni pozari ova leto na jugot...
Па еве, ги спремам молотовите коктели, летово одам на пикник во природа на халкидики:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Да, ама косово се спрема да прогласи независност... Кој гарантира дека тетово гостивар и сите села нема да се врзат во косово и се отцепат од Македонија? АРМ? Вака ако влеземе во нато, нато ја гарантира територијалноста на една држава и се залага за неменување на границите....

Не дека АРМ нема сила, туку ке се повтори она од 2001, џабе војна....

Kajgana Shop

На врв Bottom