Дефинирај го времето

Времето е 4тата димензија. Секое тело има 4 димензии, x,y и z оска кои го опишуваат изгледот на телото, и времето кое го опишува движењето на телото. Времето е релативна работа.

Toa e eden od paradoxite na zeno, za dvizenjeto. me mrzi sea pak da go pisuvam mislam vo brzina na svetlinata gi imam napisano. ako ne ve mrzi procitajte za zeno.

се што постои би требало да има почеток и крај

времето баш не ги исполнува тие услови

знам налудничаво е малку да му речеш некому времето не постои кога на истиот тој секоја активнот во денот му е подредена според часовникот на раката

изминат пат за единица време. можеме да си го задаваме како сакаме

се што постои би требало да има почеток и крај

времето баш не ги исполнува тие услови

знам налудничаво е малку да му речеш некому времето не постои кога на истиот тој секоја активнот во денот му е подредена според часовникот на раката

изминат пат за единица време. можеме да си го задаваме како сакаме
Каде е почетокот и крајот на вселената, или и таа не постои?

Време е брзина на промените =]

постои како не
вслената се знае колкава е од прилика, кога е создадена, со колкава брзина расте и слично

Каде е почетната точка на мерењето?

постои како не
вслената се знае колкава е од прилика, кога е создадена, со колкава брзина расте и слично

LELEee колку ме интересира колкава е ВСЕЛЕНАТА, И КОГА Е создадена ! а ако се знае кога е создадена сто посто знаат и како се создала:P lol НЕ МЕ СМЕЈ! :D:pos2: :helou: :uvo:

Каде е почетната точка на мерењето?

почетната точка на мерењето не значи и почеток на времето

13,7 милијарди години, толку е стара вселената

староста на вселената и самата вселена, е нешто сосема различно од времето и просторот

почетната точка на мерењето не значи и почеток на времето

13,7 милијарди години, толку е стара вселената

староста на вселената и самата вселена, е нешто сосема различно од времето и просторот
Се однесуваше на вселената, каде треба да го ставиш лењирот и да почнеш да мериш
Не би рекол

LELEee колку ме интересира колкава е ВСЕЛЕНАТА, И КОГА Е создадена ! а ако се знае кога е создадена сто посто знаат и како се создала:P lol НЕ МЕ СМЕЈ! :D:pos2: :helou: :uvo:

зошто се смееш на општо прифатени теории во науката?

не е смешно. се знае кога, како и колкав е универзумот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom