Мигрена/Главоболка

Уште од најрана возраст ме мачат тешки главоболки.
Сега не ми помагаат аналгин или кафетин, па морам со кетонал да ги смирувам болките (а тој ми ги прави желудникот и цревата партал).
Болката почнува наутро и трае речиси цел ден. Навечер сум ок., независно од тоа дали сум пиел некакво апче или не.
Не знам дали ова е мигрена, но ми претставува голем проблем од кој не можам да се ослободам.

Уште од најрана возраст ме мачат тешки главоболки.
Сега не ми помагаат аналгин или кафетин, па морам со кетонал да ги смирувам болките (а тој ми ги прави желудникот и цревата партал).
Болката почнува наутро и трае речиси цел ден. Навечер сум ок., независно од тоа дали сум пиел некакво апче или не.
Не знам дали ова е мигрена, но ми претставува голем проблем од кој не можам да се ослободам.

Дали некогаш си ја снимал главата? Мојот пријател имаше мал тумор (бенигни) кој му правеше многу проблеми. Отклони го ова како можност пред да продолжиш со изнаоѓањето на лекот. :smir:

понекогаш кога ме боли легнувам да спијам

хаха...тоа не е мигрена деца...мигрената е главоболка која се јавува често кај постарите жени, од кои 60% од жените страдаат од пред менструална мигрена...

мигрената не е инфекција не е вирус не е болест, туку е на нервна база со што е невозможно да се излечи т.е. искорени...таа остра болка трае и до 72 часа...

верувам дека вашето е обична главоболка и ли проблем со синуси :)

Леле,исто како мајка ми,она има такви болки,пие авамигран,и после три дена пак исто,ни одмор помага ни масажи ниту темна соба,не можеш да лежиш со такви болки.

Многу ме интересира некој лек,домашен или било каков само да е ефикасен,многу ми е жал така да ја гледам со такви болки...

Уште сега пиеш но мигрен,на оваа возраст????
Јас те советувам доколку немаш јаки болки(бидејки но мигрен се за појаки болки),да се напиеш ибупрофен,кафетин или слично и да не пиеш но мигрен,уште си млада и како мине времето лугето со мигрена стануваат отпорни на но мигрен па после нема да го имаат она силно дејство како што го имале.
Сеуште си млада за такви апчиња:smir:
Ne mi pomagaat ic tie apcinja pred da doznaam za no migren piev ketonal ama zeludnikot lom go napraviv i sega samo no migren ama retko izbegavam posto i zavisnost moze da napravat ,no sekako fala za sovetot:smir:

па да не се подречам ама јас во жевотот немам осетено болка да ме боли главаа мојте дома сите се жалата и пиат таму некакви апчиња притисок си мерат и ред други работи

Во последните 2-3 години многу често патам од главоболка...порано ке се напиев аналгин или кафетин и ке ми поминеше, ама сега веке апчињата немаат дејство врз мене....а главоболката ми се појавува секој ден во исто време, жими се не лажам, во седно додека бев во 10часот секој ден ми се појавуваше, сега на факс после едно предаванње пак почне да ме боли:toe:
Денес премногу ме болеше, и тоа не можеше да се издржи, бев на лекар ми кажаа дека ми е од синуси, ми дадоа апчиња и да правам инхалации со чај од босллек и така...ама не ми е верно...така да ке идам на снимање па ке видиме од што е...:toe:

proveri si gi i ocite, jas imav malku diopter 0,5 uopste ne se ni zablelzuva na vidot, super si gledav, ama sekoja vecer me bolese glava.
Ocite se napinjaat cel den, a navecer koga svetloto e poslabo uste poveke i pocinja da boli glava.

хаха...тоа не е мигрена деца...мигрената е главоболка која се јавува често кај постарите жени, од кои 60% од жените страдаат од пред менструална мигрена...

мигрената не е инфекција не е вирус не е болест, туку е на нервна база со што е невозможно да се излечи т.е. искорени...таа остра болка трае и до 72 часа...

верувам дека вашето е обична главоболка и ли проблем со синуси :)
Јас имам мигрена од 17 години. Ја снимив главата, купив очила, и пиев по 2-3 кетонали. Се е џабе. Сега пијам прашоци кои ми ги носат од странство и само тие помагаат. А најдобро е да ја предвидиш кога доаѓа и да ја средиш.Инаку, ако почне и ја оставиш, болки до повраќање и несвестици.

Знае често да ме заболи главата,ама се трудам да не се клукам со апчиња него некако по природен пат да ја намалам болката..излегувам да прошетам,земам некој витамин,физички се активирам,вежбам нешто,се масирам самата(масажата навистина помага во пределот кај што ве боли главата),а ептен ако не ми запира болката,ако морам пијам кафетин!

Јас имам мигрена од 17 години. Ја снимив главата, купив очила, и пиев по 2-3 кетонали. Се е џабе. Сега пијам прашоци кои ми ги носат од странство и само тие помагаат. А најдобро е да ја предвидиш кога доаѓа и да ја средиш.Инаку, ако почне и ја оставиш, болки до повраќање и несвестици.
Може да напишеш какви лекарства користиш од странство??
Ме интересира многу:smir:

Во последните 2-3 години многу често патам од главоболка...порано ке се напиев аналгин или кафетин и ке ми поминеше, ама сега веке апчињата немаат дејство врз мене....а главоболката ми се појавува секој ден во исто време, жими се не лажам, во седно додека бев во 10часот секој ден ми се појавуваше, сега на факс после едно предаванње пак почне да ме боли:toe:
Денес премногу ме болеше, и тоа не можеше да се издржи, бев на лекар ми кажаа дека ми е од синуси, ми дадоа апчиња и да правам инхалации со чај од босллек и така...ама не ми е верно...така да ке идам на снимање па ке видиме од што е...:toe:

Исто и со мене.На некој ко ке му кажам изгледа смешно.Пиев некои апчиња Химорал се отрув од нив али десната слепочница ме кине од болење.Престанав пред некој ден али па морам да одам на доктор.
Чодно али ист случај јбга.ШТО Е ТОА????????

Понекогаш кога ме боли глава автоматски од тоа ми се гади ми се повраќа и ми смета речиси секаков мирис, можно е да е мигрена?:toe::(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom