Динамичка IP адреса?

Б

БејбиГрл

Гостин
Тоа ти зависи од каков ИНТЕРНЕТ имаш, неможеш на секој интернет да мењаш IP кога ке посакаш, посебно не на два компјутери да имаш иста IP адреса. Understand Now?:smir:
Нескам во исто време и на двата да имам иста ip, ќе бидам вклучена на едниот па после коа ќе се вклучам од другиот да ја ставам предходната ip од 1виот комп....а не да сум конектирана од 2та во исто време со иста ip
Инаку имам кабелски

Б

БејбиГрл

Гостин
2 КОМПЈУТЕРИ ВО МРЕЖА НЕ МОЖАТ ДА БИДАТ СО ИСТИ ИП АДРЕСИ !

ете зашто се изнасмеав :smir:
Кој спомна некаква мрежа
Го исклучувам едниот комп од модемот,го вклучувам другиот и сакам да имаат иста ip

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Нескам во исто време и на двата да имам иста ip, ќе бидам вклучена на едниот па после коа ќе се вклучам од другиот да ја ставам предходната ip од 1виот комп....а не да сум конектирана од 2та во исто време со иста ip
Инаку имам кабелски
Леле бејби па ти си била хакерка :) осеќам ќе праиш некои работи ..
ццц :))

Б

БејбиГрл

Гостин
Абе ај не ме зафркавајте
Ако знае некој нека ми пише ако не фала на сите:pos:

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Епа незнам ако дава повеќе од една ИП адреса Телекабел ( а излеа дава барем 2) затоа и не ти дава една иста..

Ние сме со рутер 5 души исто така на ТК и сите имаме иста и единствена излезна ИП адреса.. така да со рутер сигурно би имала иста ИП адреса ама тебе валјда не ти дошло до толку за да зимаш и рутер..

Б

БејбиГрл

Гостин
Си имам јас и рутер и коа сум приклучена wireless можам да си ставам различни ip ама преку модемот неможам

Z

ZeroStyle

Гостин
Кажи дека си на телекабел. Симни etherchange и фурај тамо :)

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Си имам јас и рутер и коа сум приклучена wireless можам да си ставам различни ip ама преку модемот неможам

Епа штом имаш рутер ти користиш само една ИП адреса од Телекабел а тоа што во сопствената мрежа не ви се исти адресите тоа е нормално..
Значи штом го користиш Рутерот и двата(или колку и да се PC)имаат иста излезна адреса.. пример 89.205.100.01
а внатре ти се различни..
192.168.1.1 и 192.168.1.2 ..така да ако мислиш на надворешна ИП адреса ти фактички ја имаш и је иста на сите PC.
А ако мислиш на менување на внатрешните адреси во додека го користиш и рутерот и тоа може да се подеси и е едноставно многу, само незнам која би била целта на тоа !!?

Б

БејбиГрл

Гостин
Кажи дека си на телекабел. Симни etherchange и фурај тамо :)
Е фала многу
Конечно некој да каже што прашав,а не овие погоре само ме испрашуваат и ми се смеат,срам да ви е:pipi:

Б

БејбиГрл

Гостин
Епа штом имаш рутер ти користиш само една ИП адреса од Телекабел а тоа што во сопствената мрежа не ви се исти адресите тоа е нормално..
Значи штом го користиш Рутерот и двата(или колку и да се PC)имаат иста излезна адреса.. пример 89.205.100.01
а внатре ти се различни..
192.168.1.1 и 192.168.1.2 ..така да ако мислиш на надворешна ИП адреса ти фактички ја имаш и је иста на сите PC.
А ако мислиш на менување на внатрешните адреси во додека го користиш и рутерот и тоа може да се подеси и е едноставно многу, само незнам која би била целта на тоа !!?
Па целта неможам да ја кажам,ама фала и тебе
Ќе пробам со ова што ми кажавте па се надевам ќе постигна она што го мислам:helou:

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Па целта неможам да ја кажам,ама фала и тебе
Ќе пробам со ова што ми кажавте па се надевам ќе постигна она што го мислам:helou:
Ај се надевам дека ако ти успее ке ми кажеш за што тоа се работи :)

Kajgana Shop

На врв Bottom