Динамичка IP адреса?

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
IP адреса може да се мени, односно да се користи друга при користење на серверска услуга, но во никој случај не може да се скрие, зошто во спротивно не би можеле да работиме на интернет.
Обично за такви работи се користат proxy адресите.
Јас користев TOR, и задоволен сум од него.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
ТОР од една страна е добар ама од сруга страна размислете пред да го користите да ли сакате вакво сценарио:
- имате хакерче од алкаеда кое напаѓа во НСА
- вие и тој сте врзани на ТОР
- тој воспоставува конекција до базата на НСА преку тор каде последен во синџирот на конекции сте вие.
- НСА е обиена и крив е ... ?

п.с. како тргнал муабетот (т.е. како беше поставено прашањето) темава би требало да се вика: Криење на IP адреса.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Фала ви на сите за одговорите.Решена е работата.:helou:

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
А како иде обратното?Од динамичка да направам статичка.На пример ако сакам да направам сервер за да хостирам некој веб и при тоа при секое реконектирање вебот пак да се отвара преку истиот домен.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
А како иде обратното?Од динамичка да направам статичка.На пример ако сакам да направам сервер за да хостирам некој веб и при тоа при секое реконектирање вебот пак да се отвара преку истиот домен.
Имаш две алтернативи:
1. Да си клајш статичка ИП. т.е. да си земиш интернет пакет во кој ти даваат статичка ајпи.
2. да одиш на dyndns и да си регистрираш домен од облик ime.dyndns.com
Ако ти е за приватна потреба нема многу да ти смета.

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
јас имам NetCom нет и кога ке го рестартирам ком.. ми се мене ип адресата .... фактички ми е Динамичка :))

Б

БејбиГрл

Гостин
Како можам да сменам статична ip?Ама не да рестартирам или да исклучам модемот и после сама да ми се смени туку сакам јас сама да си ставам конкретна ip

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Како можам да сменам статична ip?Ама не да рестартирам или да исклучам модемот и после сама да ми се смени туку сакам јас сама да си ставам конкретна ip
А зошто би ја менувала адресата?

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Сакам и на двата комп да имам иста ip
Те интересира и ова зашто? :)
Тоа ти зависи од каков ИНТЕРНЕТ имаш, неможеш на секој интернет да мењаш IP кога ке посакаш, посебно не на два компјутери да имаш иста IP адреса. Understand Now?:smir:

Б

БејбиГрл

Гостин
хахахахахах на 2 исти pc иста ip хахахаха:pos2::pos2::pos2::pos2:
Ај кажи ми зашто ми се исмеа убаво?Не разбирам....

Имам 2 компјутери коа ќе се уклучам на нет имам различни ip,статични се и двете не се менуваат со секоје вклучување и сега сакам на едниот да ја сменам ја бидат исти.
Што е смешното кога не ја знаеш ни причината зашто е тоа така?

Ако може некој нека ми помогне нека пише

X

xtazy

Гостин
Ај кажи ми зашто ми се исмеа убаво?Не разбирам....

Имам 2 компјутери коа ќе се уклучам на нет имам различни ip,статични се и двете не се менуваат со секоје вклучување и сега сакам на едниот да ја сменам ја бидат исти.
Што е смешното кога не ја знаеш ни причината зашто е тоа така?

Ако може некој нека ми помогне нека пише
2 КОМПЈУТЕРИ ВО МРЕЖА НЕ МОЖАТ ДА БИДАТ СО ИСТИ ИП АДРЕСИ !

ете зашто се изнасмеав :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom