Од твоја уста у божји уши!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Глуп ли е или курот му се исушил, Дипломата има број, едно ало..ало Београд...студентски прашања и решен проблем....или мисли нафта пиеме?Н Пред неколку месеци слушнав за тоа и ја прашав Стеријовска дали информациите се точни. Таа енергично ми одговори дека е лага.
Garfield ne ja znaes rab.,ili samo se prajs?Тито Петковски веднаш по хеликоптерската несреќа побарал оставка од сопартиецот и министер за одбрана Лазар Еленовски. Тоа би било морален чин, како што во Хрватска и Грција се повлекоа тамошните министри по слични несреќи.
„Не се работи за негова лична одговорност, тоа не е докажано и ќе се докаже, меѓутоа тоа е како чувство на морален чин и чувство на солидарност со луѓето коишто настрадаа, со нивните семејства и она што како голема штета се нанесува на Министерството“, изјави Тито Петковски, НСДП.
Министерот за одбрана од Турција порача дека кога ќе се врати во Македонија ќе разговара, бидејќи сега се наоѓа во многу важна посета.
Лидерот на НСДП не е загрижен за фракционерските борби во партијата. Судирот Петковски - Еленовски се случува во време на аферата со државниот секретар со фалсификувана диплома Љиљана Стериовска.
„Моето прашање и тогаш и сега е истото, дали има нешто вистина во врска со ова? Одговорот од државниот секретар беше енергичен: како можам јас да замислам такво нешто, прво имам семејство, имам деца, а јас сум докажан човек итн. Истиот одговор го добив и сега“, додаде Петковски.
Петковски е лут и на коалициониот партнер ВМРО-ДПМНЕ бидејќи, според него и тие стојат зад аферата Стериовска.
Му порача на Груевски дека нема да појде од рака да го има под контрола, меѓутоа признава дека Премиерот е главниот играч.
„Тој ја води владата, тој одлучува за состојбите, за односите во владата, тој го прави тимот, тој знае, бидејќи најмногу одговара тој како Премиер, со кои играчи на кои позиции да игра. Ние да сме политичка партија која ќе има повеќе министерства и повеќе пратеници би се однесувале сосема поинаку“, рече Петковски.
На НСДП му претстои конгрес на кој Петковски би се пресметал со уште некој кандидат. Ги повикува Митановски и Секуловска од кои деновиве доби остри напади своето незадоволство да го изложат во партиското седиште.
Ете кој ви крои дел од политиката и кој крелци (дел од нив) ја водат државата.
„Без разлика на тие, за жал, навреди, па дури и разочарувања коишто се случија овие денови, јас сепак ќе почекам да дојде седницата на извршен одбор, бидејќи за жал, денеска од не знам кои причини е одложена“, рече Лазар Еленовски, министер за одбрана.
„Тогаш да ги отвориме сите прашања, а после ќе кажам во јавноста за сите тие прашања и за морал и за одговорност и за реформи и за етика и за сето тоа“, додаде Еленовски.
Петковски вчера тврдеше дека оставка од Еленовски побарал два дена по хеликоптерската несреќа. Тогаш не инсистирал, но ќе чекал одговор од Еленовски по враќањето од Турција.
Сепак, лидерот на НСДП за ова не прозборе се до вчера, откако во јавноста избија гласините за раскол, фракционерски битки и незадоволство од менаџирањето со состојбите во партијата, што кулминираа непосредно по скандалот со фалсификуваната диплома на екс државната секретарка Стериовска.
Дел од пратениците и јавно му порачаа на Петковски дека наместо што чекал самата да си поднесува оставка, одговорноста требала да и биде побарана од партијата, од која требало и да биде исклучена.
Во јавноста излегоа и гласините за сериозни кавги по оставката на Рафајловска, за судирот меѓу Еленовски и потпретседателот на партијата Анастасовски, што кулминираа со најавите за можен распад на НСДП.
Полека си оди заборав овој клет комунистички клон наречен НСДП.
Абе кога ви велам дека треба да се преиспитаат сите дипломи на Македонските "глаучи" и нивни држалници,не,не требало штом е висок партиски функционер,па ај сега.
Низок удар од Тито Петковски
Лекцијата по политички морал, што му ја одржа Тито Петковски на министерот Лазар Еленовски пред новинарите, граничи со непристојност.
Потегот на Петковски, човек кој важи за искусен и разумен политичар, непријатно ме изненади. Ако сакал да го поучи својот млад соработник, редно било тоа да го стори во четири очи. Ако, пак, смета дека има важни политички причини од него јавно да побара оставка, Тито треба тоа да го стори јасно и гласно, со капацитетот на негов партиски шеф и коалициски партнер.
И не е чесно човек вака да се нападне, кога не е во можност да одговори.
Да сум јас на местото на Еленовски, по ваков низок удар, веднаш би поднел оставка. Да, од морални причини. Но, не оставка од функцијата министер за одбрана, туку оставка - од партијата.
Бранко ГЕРОСКИ