НСДП - пишман партија на криминалци и комуњари за една употреба!

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
На прашањето дали уште пред шест месеци знаел дека има сомневања оти дипломата на државната секретарка во Министерството за одбрана Лилјана Стеријовска е фалсификувана, Петковски рече:

- Пред неколку месеци слушнав за тоа и ја прашав Стеријовска дали информациите се точни. Таа енергично ми одговори дека е лага. Ист одговор добив и сега. Нема оправдување за тој што не ги почитува законите. Очекувам судот да ја каже дали постои кривична одговорност. Очекувам за барањето за исклучување на Стеријовска од партијата, наместо преку медиумите, да се разговара во Извршниот одбор - додаде Петковски. Тоа што за кривичната пријава против Стеријовска дознал од медиумите и не бил претходно известен од премиерот Никола Груевски, лидерот на НСДП Петковски го оценува како чин на недоверба кон неговата партија.

A koj da ti veruva be goedo edno izlapeno lopovsko???

- Ако Груевски оценил дека не треба да ме информира, можеби мислел дека не била толку значајна работата. Или можеби се плашел дека НСДП ќе влијае врз случајот - изјави Петковски.

Da be, se plasesl??? Koj ke se plasi od voskari be???

Пратеничката Мирјана Секуловска, која отворено му се спротивстави на Петковски, вчера не сакаше да ја коментира неговата изјава дека со Веле Митаноски биле скарани повеќе од една година. Таа изјави дека поминало времето на политичарите што разделуваат за да владејат.

E pominato e odamna, sfatete i gitla da ve nema od politika!!

Н Пред неколку месеци слушнав за тоа и ја прашав Стеријовска дали информациите се точни. Таа енергично ми одговори дека е лага.
Глуп ли е или курот му се исушил, Дипломата има број, едно ало..ало Београд...студентски прашања и решен проблем....или мисли нафта пиеме?

Ма не само од сцената,туку и од вселената да го снема!:vozbud:

Epten rezil pukna, ova e mnogu golem sram.

Pa uste i drsko da ne se otstapuva od lagata, navistina da se nema nikakva pocit kon nikogo, najmalce kon narodot.

Tito vrtikapceto od komunjar stana neo-demokrat bog neka mu prosti, go stignaa godinite ne e aren veke.

Тито Петковски веднаш по хеликоптерската несреќа побарал оставка од сопартиецот и министер за одбрана Лазар Еленовски. Тоа би било морален чин, како што во Хрватска и Грција се повлекоа тамошните министри по слични несреќи.

„Не се работи за негова лична одговорност, тоа не е докажано и ќе се докаже, меѓутоа тоа е како чувство на морален чин и чувство на солидарност со луѓето коишто настрадаа, со нивните семејства и она што како голема штета се нанесува на Министерството“, изјави Тито Петковски, НСДП.
Министерот за одбрана од Турција порача дека кога ќе се врати во Македонија ќе разговара, бидејќи сега се наоѓа во многу важна посета.
Лидерот на НСДП не е загрижен за фракционерските борби во партијата. Судирот Петковски - Еленовски се случува во време на аферата со државниот секретар со фалсификувана диплома Љиљана Стериовска.
„Моето прашање и тогаш и сега е истото, дали има нешто вистина во врска со ова? Одговорот од државниот секретар беше енергичен: како можам јас да замислам такво нешто, прво имам семејство, имам деца, а јас сум докажан човек итн. Истиот одговор го добив и сега“, додаде Петковски.
Петковски е лут и на коалициониот партнер ВМРО-ДПМНЕ бидејќи, според него и тие стојат зад аферата Стериовска.

Му порача на Груевски дека нема да појде од рака да го има под контрола, меѓутоа признава дека Премиерот е главниот играч.
„Тој ја води владата, тој одлучува за состојбите, за односите во владата, тој го прави тимот, тој знае, бидејќи најмногу одговара тој како Премиер, со кои играчи на кои позиции да игра. Ние да сме политичка партија која ќе има повеќе министерства и повеќе пратеници би се однесувале сосема поинаку“, рече Петковски.
На НСДП му претстои конгрес на кој Петковски би се пресметал со уште некој кандидат. Ги повикува Митановски и Секуловска од кои деновиве доби остри напади своето незадоволство да го изложат во партиското седиште.

Ете кој ви крои дел од политиката и кој крелци (дел од нив) ја водат државата.
Garfield ne ja znaes rab.,ili samo se prajs?
Celiov cirkus e radi kopterot.
LE treba od moral da daj ostavka...no toj kopter i onaka trebase da padni...pa po koj osnov LE da e kriv...
ARM e smeska od vreme,pa sega LE ili NG ili BC da go jadat stapot...

Kako bilo NG znae deka i toj mozi da krka pa ne go dava LE...a LE odrabotuva za site...
Meanwhile javnost se zanimava so markici na KPM i Vmro-KP...Zeceviq go krka isto...a za ARM,zrtvi,a bogami i idni zrtvi nikoj ne go boli...

Mozat da go krkaat, ama i moze da go papaat glatko.

ne e samo radi kopterot, ami radi povelanjeto. Ne moze NG da gi povela site, pa saka ili da gi skroi po negovo ili da gi razbie za tie sto ke mu ostanat verni da gi povela do drugite izbori, koga i da se odrzat, kade ke gi snema. zatoa i NG samo na imidzot raboti, za da dobie poveke na novite izbori.
Ne gledate lideka NSDP e pilot partija za edna upotreba. G'z papir partija.

„Без разлика на тие, за жал, навреди, па дури и разочарувања коишто се случија овие денови, јас сепак ќе почекам да дојде седницата на извршен одбор, бидејќи за жал, денеска од не знам кои причини е одложена“, рече Лазар Еленовски, министер за одбрана.
„Тогаш да ги отвориме сите прашања, а после ќе кажам во јавноста за сите тие прашања и за морал и за одговорност и за реформи и за етика и за сето тоа“, додаде Еленовски.
Петковски вчера тврдеше дека оставка од Еленовски побарал два дена по хеликоптерската несреќа. Тогаш не инсистирал, но ќе чекал одговор од Еленовски по враќањето од Турција.
Сепак, лидерот на НСДП за ова не прозборе се до вчера, откако во јавноста избија гласините за раскол, фракционерски битки и незадоволство од менаџирањето со состојбите во партијата, што кулминираа непосредно по скандалот со фалсификуваната диплома на екс државната секретарка Стериовска.
Дел од пратениците и јавно му порачаа на Петковски дека наместо што чекал самата да си поднесува оставка, одговорноста требала да и биде побарана од партијата, од која требало и да биде исклучена.
Во јавноста излегоа и гласините за сериозни кавги по оставката на Рафајловска, за судирот меѓу Еленовски и потпретседателот на партијата Анастасовски, што кулминираа со најавите за можен распад на НСДП.

Полека си оди заборав овој клет комунистички клон наречен НСДП.

„Без разлика на тие, за жал, навреди, па дури и разочарувања коишто се случија овие денови, јас сепак ќе почекам да дојде седницата на извршен одбор, бидејќи за жал, денеска од не знам кои причини е одложена“, рече Лазар Еленовски, министер за одбрана.
„Тогаш да ги отвориме сите прашања, а после ќе кажам во јавноста за сите тие прашања и за морал и за одговорност и за реформи и за етика и за сето тоа“, додаде Еленовски.
Петковски вчера тврдеше дека оставка од Еленовски побарал два дена по хеликоптерската несреќа. Тогаш не инсистирал, но ќе чекал одговор од Еленовски по враќањето од Турција.
Сепак, лидерот на НСДП за ова не прозборе се до вчера, откако во јавноста избија гласините за раскол, фракционерски битки и незадоволство од менаџирањето со состојбите во партијата, што кулминираа непосредно по скандалот со фалсификуваната диплома на екс државната секретарка Стериовска.
Дел од пратениците и јавно му порачаа на Петковски дека наместо што чекал самата да си поднесува оставка, одговорноста требала да и биде побарана од партијата, од која требало и да биде исклучена.
Во јавноста излегоа и гласините за сериозни кавги по оставката на Рафајловска, за судирот меѓу Еленовски и потпретседателот на партијата Анастасовски, што кулминираа со најавите за можен распад на НСДП.

Полека си оди заборав овој клет комунистички клон наречен НСДП.

Абе кога ви велам дека треба да се преиспитаат сите дипломи на Македонските "глаучи" и нивни држалници,не,не требало штом е висок партиски функционер,па ај сега.

Абе кога ви велам дека треба да се преиспитаат сите дипломи на Македонските "глаучи" и нивни држалници,не,не требало штом е висок партиски функционер,па ај сега.

Мислам дека најголем потенцијал има во тебе друже АБЦ, токму за да го заземеш местото коесега е испразнето а кое тебе морално ти припаѓало од секогаш, сега дојде и твојот час !
Пикни се кај Тито и ќе живееш министерски живот... конечно..

I po TITO, MITO i KORUPCIJA!!

ABC za Minister za tutun i gomnojadstvo!

Ajde, koga ke se raspadne NSDP. Mi se casti!

Низок удар од Тито Петковски

Лекцијата по политички морал, што му ја одржа Тито Петковски на министерот Лазар Еленовски пред новинарите, граничи со непристојност.
Потегот на Петковски, човек кој важи за искусен и разумен политичар, непријатно ме изненади. Ако сакал да го поучи својот млад соработник, редно било тоа да го стори во четири очи. Ако, пак, смета дека има важни политички причини од него јавно да побара оставка, Тито треба тоа да го стори јасно и гласно, со капацитетот на негов партиски шеф и коалициски партнер.
И не е чесно човек вака да се нападне, кога не е во можност да одговори.
Да сум јас на местото на Еленовски, по ваков низок удар, веднаш би поднел оставка. Да, од морални причини. Но, не оставка од функцијата министер за одбрана, туку оставка - од партијата.

Бранко ГЕРОСКИ

Низок удар од Тито Петковски

Лекцијата по политички морал, што му ја одржа Тито Петковски на министерот Лазар Еленовски пред новинарите, граничи со непристојност.
Потегот на Петковски, човек кој важи за искусен и разумен политичар, непријатно ме изненади. Ако сакал да го поучи својот млад соработник, редно било тоа да го стори во четири очи. Ако, пак, смета дека има важни политички причини од него јавно да побара оставка, Тито треба тоа да го стори јасно и гласно, со капацитетот на негов партиски шеф и коалициски партнер.
И не е чесно човек вака да се нападне, кога не е во можност да одговори.
Да сум јас на местото на Еленовски, по ваков низок удар, веднаш би поднел оставка. Да, од морални причини. Но, не оставка од функцијата министер за одбрана, туку оставка - од партијата.

Бранко ГЕРОСКИ

Е па не требаше да поднесе оставка кога со разгологазени малолетнички направи слет за НАТО,требало сега,уствари Тито со едната нога е секојдневно во Грција кај ќерката па и го боли таквото за коалицијата.

A devojcinjata posle, navodno, ne bile iskoristeni i zloupotrebeni, oti taka cel klas ja "zlo"upotrebuvase kerka mu na Tito. Postarata. Maja, ona rospiceto od Lenin i Josip Broz.

Zatoa nema ostavka togas.

A be, kelesi i kleti izrodi koi treba da gnijat zatovri, a ne po ministerski fotelji i da povelaat so drzavata.

Ajde da se oblozuvame koga tocno ke rikne NSDP??!!

Сум пропуштил нешто..??? Ќерката на Тито П. е мажена за ГРК?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom