Грција откажа гостпримство за македонската црковна делегација

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Ова е голем поен за нас.Ние сме фини а они се лоши.Најискрено не ми е јасно како можат да ја мешаат религијата со политиката...ама грци се тоа јебига.Епа сега ќе имат можност да ги видат што проклет народ се.
п.с.и после нашиве пак нека одат таму да трошат пари.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
sunshinebaby: kako ne ti e jasno deka GPC e najgolemiot rasadnik na shovinisti?! Tamu vladee fashizam odamna i toa od najtvrdokoren tip!

Postirav vekje na forum religija neshto od blogot na Spartak (bez negova dozbvola, no mislam nema da zameri), zoshto vredi da povtori za da se znae:

http://spartak.blog.com.mk/

.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Грците се најголеми идиоти на свет и кога станува збор и во вакви лоши моменти, барем добро е од наша страна ние се потрудивме барем фер да бидеме а тие како и секогаш имбецили. Сето ова треба да се образложи во каква ситуација не ставаат, но и Европа и цел свет знае Грците што ни прават али ние смотани си ќутиме и сите си ќутат и пак на крај Грците ќе си најдат аргументи и ќе се извадат.
Али од друга страна ако не побараше делегацијата да оди на погребот сигурна сум дека Грците тогаш ќе не окривеа дека сме нехристијани, епа сега ние тоа треба да го искористиме а не пак да си премолчиме.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Не ме разбирајте погрешно, не с'м на страната на г'рците, но ште ви предложа да се поставите на тјахно мјасто.
Доколкото знам, те не ви признават уставното име на д'ржавата - Република Македонија. Но признават д'ржавата /макар и под друго име/. Ако Македонија беше изпратила светска, а не духовна делегација, веројатно нјамаше да има никак'в проблем.
Проблем'т идва от особенното положение в което се намира МПЦ. Доколкото знам тја не е призната от нито една православна ц'рква. След като ср'бската ц'рква от којато се отдели МПЦ не ја признава, по православните канони и другите "сестрински" ц'ркви не ја признават /от солидарност/. Така че, доколкото разбирам, г'рците не са приели македонската делегација за да не разс'рдјат ср'бската ц'рква.
Не мислја че проблем'т е в г'рците. Приемането на делегацијата на МПЦ би ги поставила в много неудобно положение пред целија православен свјат.

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Mene mi e milo sho im aknavme vizi na ovie prostaci a ne da mi vlagaat so licni karti majmuni ciganski.

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Баракќи очајнички потези, исплувува грчката параноја на површина како гомно во шоља, кога пушташ вода и никако да отиде. Прашање на време е кога ќе не молат да не признаат, а не дали ќе не признаат.

Член од
21 февруари 2007
Мислења
45
Поени од реакции
0
mraFka!
Миналата седмица влјазохме в Македонија от Г'рција заедно с'с зет ми којто е гр'к и нјамаше никакви проблеми. Аз минах с б'лгарски, а тој с гр'цки пасош.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ik qiu. Ta Qift Gjyshi Nanen :hihi:

Зетот на без ник е грк, комшијата му е македонец, осознаен бугарин, снаа му албанка, а тој често патува низ светот и секоде го пречекует ко ослободител. Ја мајката!

Член од
21 февруари 2007
Мислења
45
Поени од реакции
0
Ik qiu. Ta Qift Gjyshi Nanen :hihi:

Зетот на без ник е грк, комшијата му е македонец, осознаен бугарин, снаа му албанка, а тој често патува низ светот и секоде го пречекует ко ослободител. Ја мајката!
П'тувам, бре! Имам бизнес и п'тувам и то само с лична карта.
А за албанките......Преди години бјах три месеца по работа в Куманово и квартирата ни беше в кв. "Гарнизон". Знаеш ли какви убави албанки имаше там....Малеее.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе нека се гонат и грците и нивната православно-католичка црква. Уствари православна е ама празниците ги слави по католички. И овие нашите газолижачи, ке одат на погреб... А инаку за грците да влезат во Македонија им бараат пасош, не виза. До 31-ви 12 07 можеа да влезат со л.к.

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Абе нека се гонат и грците и нивната православно-католичка црква. Уствари православна е ама празниците ги слави по католички. И овие нашите газолижачи, ке одат на погреб... А инаку за грците да влезат во Македонија им бараат пасош, не виза. До 31-ви 12 07 можеа да влезат со л.к.
Toa veke se prifaka, ali za nova godina se bese otkazano od strana na grcite za doeckot zasho nemozat da vlezat u mk so licni kaarti, a i kazaa nesho na vesti zatoa i pisav

Kajgana Shop

На врв Bottom